Elven Voor Twaalven seizoen 1 aflevering 10: Waanzin en Wendingen

0

Zet het volume maar lekker hoog en doe een goeie perception check, want dit is een aflevering die je absoluut niet zal willen missen. Speciaal voor de feestdagen pakt Elven Voor Twaalven uit met een seizoensfinale. Elven Voor Twaalven is een Dungeons & Dragons-podcast waarin we vier vrienden en een afwisselende gastspeler doorheen een uniek verhaal volgen. Onder begeleiding van onze Dungeon Master Nick Anne reizen we doorheen een wereld die hij geschapen heeft, met een avontuur dat we zelf gaandeweg opbouwen. Elven Voor Twaalven is dus een mix van storytelling en improvisatie. We trachten onze podcast toegankelijk te maken voor zowel de leek die nog nooit een twintigzijdige dobbelsteen van dichtbij gezien heeft, als de doorgewinterde gamers die al menig avonturen onder hun riem hebben.

Onze gast van deze aflevering is nog steeds Yorick Dupon.

Wat voorafging

Elven Voor Twaalven heeft een doorlopend verhaal, dus het is bedoeld om in volgorde beluisterd te worden. We raden iedereen aan om vanaf episode 1 te luisteren zodat alle aspecten van het verhaal steek houden. De volledige volgorde van afleveringen is ook te vinden in dit artikel, of in alle Android- en iOS- podcastapps.

In de vorige aflevering gingen onze vrienden op zoek naar de vermiste kar met proviand en hun vermiste vriend Krak. Tijdens hun zoektocht vinden ze een duidelijke afbakening van het land. Op de grens staan namelijk palen met schedels op, en alles daarachter is slechts een donkere, zwarte regio.

De groep ontdekt dat er akelige insectachtige wezens in de schedels te vinden zijn en moeten er een paar zien te overleven in een gevecht. De groep weet te ontsnappen, maar van hun vriend en hun kar is nog steeds geen spoor te bekennen. Zijn ze klaar voor het gevaar dat hen hier te wachten staat? En wat is dat zwarte gebied? Ontdek het allemaal in de seizoensfinale van Elven Voor Twaalven!

Share.

About Author

Jens Osaer

Jens speelt games, is gepassioneerd door Dungeons & Dragons en maakt deel uit van Elven Voor Twaalven. Daarnaast leest hij ook graag eens een boek of comic.

Reacties