Elven Voor Twaalven S02E02: Prutsers en Pagina’s

0

Een wijze dungeon master zei me ooit om te rollen voor performance. Dat is exact wat we deze week gaan doen want het is tijd voor de nieuwste aflevering van Elven Voor Twaalven. Wij zijn een groep vrienden die allen een grote passie hebben voor tabletop rollenspellen en deze om te zetten in een podcast voor jullie luisterplezier. We baseren ons spel op de vijfde editie van Dungeons & Dragons, een van de grootste tabletop games aller tijden. Zowel spelers die het spel door en door kennen als mensen met slechts een vaag idee van wat het nu net inhoudt, zijn welkom. We trachten de podcast zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Het verhaal en avontuur zijn volledig verzonnen door onze dungeon master, Nick, al de rest wordt beïnvloed door de improvisatie van de spelers. We weten dus zelf nooit welke kant het verhaal uit gaat, wat al enkele keren tot onverwachtse wendingen geleid heeft.

Wie nieuw is, kan onze voorgaande afleveringen hier vinden, alsook op elk podcastplatform voor iOS en Android.

Onze gastspelers deze week zijn nog steeds Nils “Sjmille” De Smet en Arne Van Raepenbusch.

Wat voorafging..

Na de dood van hun vriend Krak is de groep op een haar na ontsnapt aan een zekere dood door een achtervolgend leger vreemde wezens. Dankzij een magisch voorwerp in het bezit van Aileen konden ze teleporteren naar het hoofdkwartier van de maesters waar ze bijna geen tijd kregen om even te rouwen of te rusten. Ze werden onmiddellijk verhoord over wat ze al dan niet gezien hadden en vlak daarna werden ze een kerker ingeduwd. Ze moeten nu hun eigen weg zien te vinden doorheen de mysterieuze gangen die gebouwd lijken te zijn om hen te testen. Intussen is de persoonlijkheid van de Bard in twee gespleten, wat de situatie enkel nog ingewikkelder maakt.

Zal de groep de beproeving weten te doorstaan? Zal de Bard ooit het rode lichtje weten te vangen? Zullen ze ooit samen op café kunnen gaan? Ontdek het nu in de nieuwe Elven Voor Twaalven.

Share.

About Author

Jens Osaer

Jens speelt games, is gepassioneerd door Dungeons & Dragons en maakt deel uit van Elven Voor Twaalven. Daarnaast leest hij ook graag eens een boek of comic.

Reacties