Ik ontbeet een week lang vloeibaar – Joylent review

1

In Silicon Valley is het al enkele maanden een ware hype. Maaltijden vervangen door Soylent, een vloeibaar mengsel waarin alles zit dat nodig is om een volledige dag door te komen. Omdat het maanden wachten is om aan Soylent te geraken door de enorme populariteit, besloot ik maar om het Nederlandse broertje Joylent te proberen.

Vraag eens om iets zot te tekenen op de verpakking

Vraag eens om iets zot te tekenen op de verpakking

Ik had volledig hardcore kunnen gaan en een maand zonder vast voedsel kunnen doen, maar dat astronautenbestaan leek me niets voor mij. Zeker niet nadat ik voor de eerste keer een portie Joylent als ontbijt nam. Ik had geen idee dat kauwen psychologisch zo belangrijk is, want tot ik ‘s middags een boterham met choco kon binnenspelen bleef de goesting om iets te eten hardnekkig in mijn achterhoofd knagen. Niet dat ik honger had en dat is het vreemd-aangename er aan.

Joylent-Review

Lekker niet geschud

 

Ook de smaak is iets waar je aan moet wennen. De eerste keer dat je je neus aan het wannabe-koekjesdeeg zet, is het toch even doorzetten. Voor de smaakpapillen is het geen aanslag, maar ook niet meteen een streling. Ik had dan wel de chocoladevariant besteld had (er is ook banaan, vanille en aardbei), toch was de smaak nu niet om van achterover te vallen. Wat nog het meeste doordringt is de smaak van bloem en dat went wel, momenteel hijs ik de glazen Joylent achterover zonder me iets aan te trekken van de smaak.

De kleinste hoeveelheid die je kan aankopen van de standaard Joylent kost 30 euro voor 15 maaltijden.  Voor 2 euro per maaltijd kan je eigenlijk echt niet sukkelen, bereken maar eens wat je anders op een dag uitgeeft. Al ben ik niet volledig overtuigd om Joylent te gebruiken als volledige vervanging voor al mijn voedsel, daar kauw ik te graag voor. Maar om ’s morgens een halfuurtje langer in bed te blijven, maak ik toch graag mijn fles vloeistof-eten de avond ervoor (Wat trouwens ook duuzent keer beter smaakt).

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties