De nieuwe scoregids van Geekster

0

We willen dat het leven van jullie, onze lezers, gemakkelijk is. Daarom presenteren we ons nieuwe scoresysteem voor alle recensies op Geekster!

Elke recensent heeft zijn of haar eigen stijl en manier om een film, serie, comic, game, smartphone of meer punten toe te kennen. Bij Geekster is geen enkele review inhoudelijk hetzelfde omdat elke redacteur de nadruk legt op andere kenmerken van het gerecenseerde medium. Daardoor verschillen reviews van gelijkaardige media niet alleen onderling, maar draagt elke recensie ook de persoonlijke waarden van de recensent mee. Toch willen we onze recensies van uiteenlopende media stroomlijnen, waardoor we vanaf nu met een aangepast en helder scoresysteem werken voor de eindbeoordeling.

Scoresysteem

De producten die we recenseren geven we op het einde een score op tien. De eindscore is geen gemiddelde van de subscores die je ook terugvindt in elke review in de afzonderlijke categorieën, maar wel het algemene gevoel van de reviewer in een score vertaald. De onderverdelingen helpen jou om een keuze te maken in de richting van wat jij belangrijk vindt aan een boek, televisiereeks, smartphone of comic.

Kort en algemeen gezegd staan de scores gelijk met volgende uitspraken:

10: Een must have voor elke geek en een moderne klassieker.
9: Quasi perfect, warm aan te bevelen.
8: Beter dan de concurrentie en goed voor meer dan één keer.
7: Je zal er geen spijt van hebben.
6: Degelijk, maar voor de fans.
5: Voor als je je verveelt.
4: Een keer, maar daarna nooit meer.
3: Op het randje van acceptabel, je tijd en geld nauwelijks waard.
2: Ik wil mijn geïnvesteerde moeite, tijd én geld terug!
1: Enkel goed om de haard mee aan te steken.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties