Ola muchachos! Mijn naam is Manuel en sinds 1492 jaag ik met een onsterfelijke passie op ’s werelds bekendste en beruchtste monsters met slechts één doel: het definitieve monsterboek maken.

El diario de Manuel, sectie G.33K5T3R. 

“Ik bevond me op de Hemelse Berg. Koud. De ochtenddauw kleefde aan m’n oorring met een passie die me doet terugdenken aan mijn Esmeralda, mi corazon. Oh, de tijd dat ik mijn moustache in haar weelderige boezem kon nestelen, het warmde mijn hart! Helaas kon zelfs die gedachte de kilheid van deze ochtend niet reduceren. Noch kon ik mezelf dergelijke afleiding permitteren. De bergen waren op dat moment onvergeeflijk en de lokale fauna bleek altijd behoorlijk peligroso in deze contreien. Eén verkeerde stap en jullie Manuel ligt de dieperik in. Dios mio.

In de verte hingen donderwolken omineus boven het gesteente te zweven. Vreemd, maar niet ongewoon. Ik zette mijn reis al klauterend over talloze rotsen verder. Hoe hoger ik klom, hoe erger het onweer leek toe te nemen in omvang. Donderklap na donderklap wisselde af met de lichtflitsen van azúl bliksemschichten. Dit was geen gewoon onweer. Neen, dit was meer. Plots! Een diep gehuil penetreerde de lucht en ik voelde de haren op mijn weelderige borstkas omhoog komen te staan. De statische elektriciteit maakte zich heer en meester van de atmosfeer rond me. Oh, mijn duivelse curiosidad kreeg weer het beste van mezelf en ik maakte mijn wil sterk. El mejor avonturero del mundo moet altijd het gevaar recht in de ogen durven kijken. Ik vermande me en klom even nieuwsgierig als een jonge welp het grote plateau op. Wat ik zag, deed het bloed in mijn aderen stollen. Oog in oog met een Zinogre, de bliksemwolf.”

De Zinogre

De Zinogre, oftewel ジンオウガ, Jinouga, Zin, in de volksmond bekend als “el Usurpador“, klasseer ik als een uniek type wyvern. Jazeker, een wyvern! Niet in de traditionele zin van het woord echter, want een wyvern is bipedaal en in het bezit van vleugels, te vergelijken met de typische vogel-lichaamsbouw. Ik heb het hier over un defecto in categorisatie van de “fanged wyvern”, die meer karakteristieken bezit van een quadripedale drake dan de typische wyvern, door het ontbreken van de karakteristieke twee poten en vleugels. Edoch, de hogere machten beslisten willens nillens dat de Zinogre voortaan als wyvern door het leven zal gaan. Ik heb de nodige klachtenbrieven aan bewuste instanties reeds verstuurd.

monster manuel zinogre

Zinogre, de Geweldenaar

Dat terzijde, ontdekte ik dat dit wezen gebouwd is voor één ding en slechts één ding. La caza, de jacht. De Zinogre is traditioneel een eenzaat, een ronin lobo, die door de evolutie van de soort geen nood meer heeft aan het jagen in groep. Ay, ik zie het nog goed voor me. Staalharde klauwen glimmend als vlijmscherpe sabels op diens gespierde voorpoten, vergelijkbaar met de klauwen van een bechroomde Deinonychus. Gespierde voorpoten waarmee die vlijmscherpe sabels zo diep mogelijk in de prooi van de dag worden geramd. De natuur op zijn mooist!

Combineer dat met de krachtigste beet uit het Monster Hunter-territorium en je hebt al een behoorlijk dodelijk wezen om mee af te rekenen. De Zinogre daarentegen is gebouwd voor de overkill. Immers, door zijn gespierd lichaam en lange staart blijkt hij nog eens extreem acrobatisch! In een oogwenk werd ik neergeslagen, verpletterd met een backflip-staartzweep om dan een salvo aan zijwaartse-salto-bolbliksems te incasseren. AY CARAMBA!

monster-manuel-zinogre

Zinogre Vuistje

Bolbliksems?! Dat was een verrassing! Achteraf ontdekte ik immers dat de Zinogre een unieke band heeft met een muy pequeño insecto. Dat insectje vindt zijn nest in de rimboe of, tot mijn wanhoop, mijn tent, maar verkiest nog liever de manen van een Zinogre. De manen, die de harde uitstulpingen op de rug overdekken met een zachte witte pels, bleken het perfecte micro-ecosysteem voor de kleine critters. Ik doopte dit beestje de Thunderbug, omdat het als enige insect in staat blijkt elektriciteit te kanaliseren en te genereren.

Deze energía wordt dan vanuit de manen van de Zinogre gekanaliseerd tot een staat waar de Zinogre zijn eigen spieren, zenuwen en reflexen infuseert met de elektrische energie, waardoor hij – om het in de volksmond uit te drukken – full on super saiyan gaat. Dit geeft el Usurpador tevens de opportuniteit de overbodige energie van zich af te stoten in de zeldzame bolbliksemvorm, een waar schouwspel – als het niet zo dodelijk was. De meeste prooien maken geen schijn van kans tegen deze oppercarnivoor.

monster-manuel-zinogre

Super Saiyan Modus

Biotoop

Deze grote lobos zijn, hoewel moordmachines, nog steeds erg afhankelijk van hun natuurlijke omgeving. Een Zinogre verkiest zijn territorium liefst in de buurt van beboste bergen en vulkanische gesteentes. Dit heeft veel te maken met de locatie van de Thunderbugs die een synergetische band hebben met dit wezen. Zonder zou de Zinogre immers een evolutionair voordeel missen om de allergrootste prooien (zoals de wilde Aptonoth) en dreigingen te verschalken. Daarnaast is het monster ook hevig territoriaal. Elke indringer wordt zonder pardon onderworpen aan een uitgebreid arsenaal van pijn. Asesinar o ser asesinado is het credo van dit monster en het gebeurt meer dan eens dat je een Zinogre ziet batsen met een familie Rathian wyverns of een zwervende Deviljho.

monster-manuel-zinogre

Heaven’s Mount

Variaties

In zeldzame gevallen zullen er geen Thunderbugs nestelen in de manen van een Zinogre, maar Dracophagen. Ik ontdekte dat deze kleine rakkers, die verwant zijn aan Thunderbugs, zich voeden met duisternis en drakenbloed. De energie die ze op basis van dit voedsel genereren, heeft ook een effect op de Zinogre in kwestie. Voortgestuwd door de duisternis zal de bliksemwolf zich van zijn typische groene kleur naar een donkergrijs spectrum verplaatsen en zullen zijn azuurblauwe elektrische krachten vervormen naar rode duistere energie. Een ware pracht die de nachtelijke bergwanden verlichtte met een bloedrode omineuze gloed.

monster-manuel-Zinogre

Stygian Zinogre

Deze Zinogre, die bekend staat als de Stygian Zinogre (genoemd naar de rivier van de onderwereld), bleek tot mijn spijt onberekenbaarder dan zijn normale vorm. De moordlust en duistere verlangens van het monster worden versterkt door de duistere energie, terwijl diens agressiviteit exponentieel toeneemt. Neem het van me aan, lezer. Zie je een zwarte Zinogre? Vlucht. Er is geen andere oplossing. Enkel de meest krachtige Hunters durven een dergelijke uitdaging aan te gaan en zelfs zij worden meestal door de Felyne-ambulance zwaargewond naar de thuisbasis teruggebracht. Ik had het geluk te ontsnappen op de enige manier die ik kon. Mijn eigen dood veinzen. Op die manier richtte de Stygian zijn moordlust op andere wezens in de buurt en kon ik afdruipen silencioso como el zorro.

Recentelijk heb ik zelfs geruchten gehoord dat er op sommige plekken buitengewoon getalenteerde Zinogres bestaan, die maestro’s zijn in de Thunderbug-manipulatie. Zo’n maestro’s zelfs, dat het zichtbaar wordt in hun uiterlijk. Langere hoorns, gloeiende klauwen en een kleur die voor volgouden elektriciteit doorgaat. “Golden Thunder” Zinogre, finale vorm. *slik*

monster-manuel-zinogre

Golden Thunder Zinogre, final form

Overzicht: Zinogre

Voordelen

 • Ongelooflijk schattige puppies
 • Nooit meer zoeken naar laadpunten voor je GSM
 • Perfect waakmonster
 • Zinogre-materiaal is perfect geschikt om harnassen en wapens mee te versterken

Nadelen

 • Hevig territoriaal
 • Onverdraagzaam
 • Moordlustig

 

Dodelijkheidsgraad

6.6 Pittig

De Zinogre is een pittige cabron. Aaibaar als puppy, maar beschikt over staalharde klauwen, acrobatische stunts, een arsenaal aan bolbliksems en gespierde voorpoten om zoveel mogelijk vlees van potentiële prooien te kunnen afscheuren met een allesverwoestende donderklap. Vergeet daarbij de tandensets niet, met een bijtkracht die los door het sterkste armor heen gaat, zoals een katana door derderangsblikjes Cara pils hakt.

Mijn consejo: Huir y hacerse el muerto. (niet noodzakelijk in die volgorde)

 • Brute kracht 7,2
 • Snelheid 8
 • Intellect 6
 • Levensduur 5
 • Aaibaarheid 7
Share.

About Author

Monster Manuel

Ola muchachos! Mijn naam is Manuel en sinds 1492 jaag ik met een onsterfelijke passie op ’s werelds bekendste en beruchtste monsters met slechts één doel: het definitieve monsterboek maken. Si.

Reacties