Ola muchachos! Mijn naam is Manuel en sinds 1492 jaag ik met een onsterfelijke passie op ’s werelds bekendste en beruchtste monsters met slechts één doel: het definitieve monsterboek maken.

El diario de Manuel, sectie G.T7R4NT.

“Het was een kille ochtend in noviembre toen ik op pad was in de bossen van de Arklay Mountains, ten noordwesten van Raccoon City. Vroeger was dit in de zomer een populaire bestemming voor de bewoners van Raccoon City om te komen wandelen en kamperen. Maar sinds juli 1998 zijn deze bossen compleet verlaten. Of toch bijna. Dit zomergroen loofwoud bestaat voornamelijk uit dennen, esdoorn en eik. Ik merkte ook een vreemd soort kruid op in drie verschillende kleuren: groen, rood en blauw. Deze kruiden blijken een medicinale werking te hebben. Muy interesante. Maar de reden dat ik hier ben is niet de lokale flora, maar een verschrikkelijk monster dat hier onlangs opgemerkt werd.

Al snel kwam ik aan op mijn destinación: een verlaten villa in het midden van het bos. Ik baande mij een weg door de met onkruid overgroeide wilde tuin en kwam aan in een imposante inkomhal. Dit landhuis moet prachtig geweest zijn toen het nog bewoond werd. Kamer na kamer ging ik op zoek naar sporen die mij konden leiden naar het monster. Ik wist dat het hier in de buurt moest zijn. Overal vond ik sporen van een gevecht dat hier plaatsgevonden had. Lege kogelhulzen en kapotgeschoten meubilair. Dios mío! Wat is hier allemaal gebeurd? Toen viel mijn oog op een fontein met in de plaats van water een schijnbaar oneindig wentelende trap. Ik daalde af en vond niets minder dan een laboratorio secreto, een geheim laboratorium! Ik ging aarzelend naar binnen. En toen zag ik hem, de verschrikking van Raccoon City en omstreken. El Tirano. De Tyrant.”

De Tyrant

De Tyrant en zijn vele subvormen es una mutación horrible en ontstaan door de blootstelling van een menselijk lichaam aan het Progenitor-virus. Dios mío! Dit virus werd in de jaren zestig ontdekt in West-Afrika door ene  Oswell E. Spencer, Dr. James Marcus en zijn student Brandon Bailey. Het werd gevonden in een plant, de Stairway of the Sun (ook gekend onder de Duitse naam Sonnentreppe), behorende tot de familia van de Asteraceae. In zijn natuurlijke biotoop produceert deze plant minutieuze hoeveelheden van het Progenitor-virus. Een lokale stam genaamd de Ndipaya verafgoodde deze plant en gebruikte het in een ritueel om hun leider te kiezen. Wie de plant kon opeten zonder ziek te worden werd de nuevo leider van de stam. Volgens mijn research zou de Ndipaya-stam verjaagd zijn uit de streek waar de Stairway of the Sun in het wild groeit door een muy grande empresa farmacéutica, een groot farmaceutisch concern.

resident evil tyrant

Door het Progenitor-virus in te planten bij bloedzuigers ontstond een eerste primitieve vorm van het t-Virus, ook gekend onder de naam Clay virus ε-strain of het Tyrant Virus. Wanneer dit virus wordt ingeplant bij een menselijk specimen krijgt men wat ik hier ontdekt heb: de Tyrant. Onderzoek toont aan dat slechts cero coma cero cero cero cero cero cero uno por ciento (0,0000001%) van de test-specimens een injectie met het t-Virus overleeft. Diegene die het wel overleven transformeren in het monstruo terrible hierboven afgebeeld. Maar wie is hier verantwoordelijk voor? Ik ontdekte dat wetenschappers in opdracht van Oswell E. Spencer, één van de ontdekkers van het Progenitor-virus, deze wezens creëren als biologische wapens. Het eerste slachtoffer en de allereerste Tyrant was ene Lisa Trevor, een jonge vrouw die gevangen werd gehouden in een geheim laboratorium, verscholen onder een majestueuze villa ergens in América del Norte.

resident evil nemesis

Later werden nog vele andere Tyrants gecreëerd. . Ze werden ingezet als wapen tegen verschillende vijanden van Spencer en zijn concern. Speciale versies van de Tyrant werden ontworpen om effectief tewerk te gaan tegen specifieke objetivos.

Biotoop

Aangezien dit om een artificiële mutatie gaat, heeft de Tyrant als het ware geen natuurlijke biotoop. Wil men toch op zoek gaan naar deze menselijke abominatie, dan dient men zich te verplaatsen naar voornamelijk América del Norte en specifieker naar de regio rond het stadje Raccoon City. In de bossen van de Arklay Mountains ontdekte ik een laboratorio secreto in de kelderverdieping van een groot landhuis. Dit was kennelijk de geboorteplaats van de eerste Tyrant. Na een uitbraak van het virus door een vreemd ongeluk (of was het sabotage?) in het lab, verspreidde de Tyrant zich verder in de omgeving van de Spencer Mansion.

resident evil spencer mansion

Er zijn berichten dat een monster dat voldoet aan de omschrijving van de Tyrant zou opgemerkt zijn op het afgelegen Rockfort Island en América del Sur. Tevens zijn er geruchten dat er zich op Sheena Island een laboratorium zou bevinden dat op grote schaal Tyrants zou produceren. Deze berichten zijn no confirmado, niet bevestigd.

Variaties

Mi investigación wijst uit dat er vele variaties op de Tyrant zijn ontwikkeld in de loop der jaren, de ene met wat meer succes dan de andere. Ik zal proberen enkele van de meest beruchte exemplaren kort te bespreken.

T-001: Proto Tyrant

resident evil tyrant t-001

Basis: Homo Sapiens
Hoogte: 2,5 meter
Datum van creatie: ergens voor 1988
Methode: infectie door t-Virus + chirurgische ingrepen
Doel: experimenteel
Status: overleden (leven beëindigd door ene Rebecca Chambers)

Prototype voor alle hiernavolgende Tyrants. Ondanks zijn primitieve constructie toonde T-001 reeds de gevreesde eigenschappen die het de naam “Tyrant” waardig maakten.

T-002: Tyrant

resident evil tyrant t-002

Basis: Homo Sapiens
Hoogte: 2,62 meter
Datum van creatie: mei 1998
Methode: infectie door t-Virus + chirurgische ingrepen
Doel: experimenteel
Status: overleden (leven beëindigd door leden van het S.T.A.R.S.-team)

Maakte deel uit van het experiment in het Arklay Laboratorium om de ultieme levensvorm te creëren. Specifiek voor gevechtsdoeleinden ontworpen. Intelligent en uiterst gedreven in het uitvoeren van bevelen. Zou gecommercialiseerd worden na het uitvoeren van een finale test op elitetroepen.

Bandersnatch

resident evil tyrant bandersnatch

Basis: Tyrant
Hoogte: varieert
Datum van creatie: na mei 1998
Methode: verdere mutatie d.m.v. infectie t-Virus
Doel: experimenteel
Status: inactief

Dit specimen was het resultaat van een kostenbesparing binnen het farmaceutische concern. Omdat subjecten die vatbaar waren voor t-Virus-infectie uiterst zeldzaam waren, werd gekozen om verdere experimenten op bestaande exemplaren uit te voeren. Gemuteerde lichaamsdelen waren het gevolg.

Nemesis-T Type

resident evil tyrant nemesis

Basis: Tyrant
Hoogte: 2,2 meter
Datum van creatie: na 1998
Methode: combinatie van infectie door t-Virus en NE-α-Type parasiet + chirurgische ingrepen
Doel: creatie van intelligente Tyrant als alternatief voor militaire troepenmacht
Status: overleden (leven beëindigd door ene Jill Valentine)

Deze Tyrant werd ontwikkeld in een laboratorium in Europa, met als doel een intelligente vorm te creëren die perfect orders kon opvolgen. De grote doorbraak in het onderzoek kwam er toen men ontdekte dat door het injecteren van de NE-α-Type parasiet men de hersenfunctie van de Tyrant kon overnemen.

Overzicht: Tyrant

Voordelen

 • Uiterst mobiel
 • Veel verschillende mutaties mogelijk
 • Kan getraind worden om pintjes uit de frigo te halen

Nadelen

 • Bijzonder kort van stof
 • Dure ontwikkelingskosten
 • Stinkt ongelofelijk uit zijn bek
 • Kan zich uit verveling tegen zijn meester keren

Dodelijkheidsgraad

6.4 Tiranniek

Deze schone slaapster kan je beter niet in het donker tegenkomen. Zelden heb ik zo'n lelijk monstruo mogen aanschouwen. Zijn snelheid en brute kracht zijn even prachtig als angstaanjagend om te mogen aanschouwen. Heeft de neiging om bepaalde woorden ad infinitum te herhalen waardoor je hem al van ver kan horen aankomen. Neem veel ammunitie mee. Heeft de neiging om van vorm te veranderen net voor je hem kan uitschakelen.

 • Brute kracht 9
 • Snelheid 9
 • Intellect 7
 • Levensduur 7
 • Aaibaarheid 0
Share.

About Author

Monster Manuel

Ola muchachos! Mijn naam is Manuel en sinds 1492 jaag ik met een onsterfelijke passie op ’s werelds bekendste en beruchtste monsters met slechts één doel: het definitieve monsterboek maken. Si.

Reacties