Muziek om de donkere dagen door te komen.

0

Alhoewel we geen koude handen of voeten hebben verraadt de geur van Gluhwein in de straten dat het winter is. Ook het feit dat u in het donker vertrekt en thuis komt had een weggever moeten zijn.
Om de donkere dagen te overleven en toch niet helemaal in een depressieve bui te verzakken hebben we drie playlists op Spotify verzameld. We zijn op zoek gegaan naar inspirerende muziek – misschien net iets alternatiever – toch nog aanvaardbaar om te spelen met uw bomma aan de kersttafel.

Onze eerste heet alvast winter 2012. Een playlist die het betere alternatieve genre verzamelt. Van de muziek krijg je zin om binnen aan het haardvuur te zitten, of een kerstboom te versieren.
Sommige nummers kennen we van de hitparades, andere zijn onbekend en helaas ook onbemind. Af en toe een “ouwe gouwe”.
Aanraders zijn “In Two” van Blue Hawaii en “Bitch, don’t kill my vibe” van Kendrick Lamar.
Deze playlist heeft een vervaldatum, ergens vlak voor de eerste lentestralen je gezicht raken op een zondag ochtend, voorlopig is hij nog lekker Phresh.
winter 2012

Muziek is altijd iets persoonlijk, mensen die playlists opstellen tonen altijd een stukje van zichzelf in de muziek die ze kiezen. De volgende playlist heet dan ook Music For Designers, opgesteld door designer Jonno Riekwel.

We vinden hier intiemere muziek, vooral voor zij die een afkeer hebben van alles wat met “jingle” of “merry” begint. De muziek is niet altijd even toegankelijk en sommige zaken mag men gerust skippen, de rest moet u lekker luid door een hoofdtelefoon naar keuze knallen.
Verlies jezelf in het dromerige ‘Touch Me I’m Going to Scream Pt 2’ van My Morning Jacket, of ‘Wolf’ van First Aid Kit. Van die laatste krijgen we het spontaan koud en visioenen van Siberische wolven.
Music for Designers

Dat TV-series vaak goede muziek hebben is niemand onbekend. Zowel Belgische als internationale reeksen hebben vaak een dijk van een soundtrack, geladen met emotie die past bij het beeld. We hebben dan ook gekozen voor de gepimpte playlist die ooit begon met de songs uit de hit-reeks Greys Anatomy te verzamelen. Deze is uitgegroeid tot een monsterlijst van een dag lang met prachtige liedjes waar jij en je lief wel op moeten kussen terwijl je in de zetel een boek leest op die ene dag verlof, op het einde van het jaar.

Volgende nummers garanderen 100% kans op een kus: ‘Keep breathing’ van Ingrid Michaelson en ‘I Love The Rain The Most’ van Joe Purdy.
Greys Anatomy Soundtrack

Share.

About Author

Avatar

Reacties