K-pop

0

Ikzelf ben nog maar recentelijk geïnitieerd geweest in de wondere wereld van K-pop en wil het heilige geluid der Koreanen verspreiden.
Ik ben al sinds jaar en dag een fervente muziekliefhebber en sta open voor elke stijl. Het was echter per puur toeval, toen ik door youtube aan het browsen was, dat ik op dit genre gestuit ben en het sprak mij onmiddellijk aan. Het is wel niet voor iedereen weggelegd en ik vermoed dat 75% van de mensen spontaan rillingen krijgt bij dit genre of gewoonweg niet weet waar ik het over heb.
K-pop is eigenlijk een mengelmoes van verschillende stijlen, het heeft invloeden van hip hop, ‘gewone’ pop, R&B en ook elektronische muziek. Zijn oorsprong is te vinden in Zuid-Korea en is vooral populair onder de Aziatische jongeren (dus niet enkel in Zuid-Korea maar ook China, Japan,…). Stilaan krijgt dit genre ook meer bekendheid in de rest van de wereld en dit grotendeels dankzij het o zo populaire ‘Gangnam style’ van PSY.

K-pop wordt naar mijn mening voornamelijk gedomineerd door groepen en minder door solo artiesten. Ik heb echter wel het gevoel dat het volledige concept rond de artiesten soms wat TE perfectionistisch is. Zowel qua styling als qua sound is alles tot in de puntjes geregeld vanuit het management, waardoor de voeling met het publiek misschien voor sommigen wat minder is. Er zijn 1000 en 1 verschillende K-pop artiesten en het is onmogelijk om ze allemaal op te sommen, laat staan om ze allemaal te bespreken. Voor mij zijn het voornamelijk de girlbands die eruitspringen ( GIRLPOWER ). Ik heb dus een héél kleine selectie gemaakt van artiesten waar ik vrolijk van word!

2NE1

Miss-A

F(x)

Wondergirls

 

Dit zijn slechts enkele van de vele artiesten in het rijtje binnen K-pop. Het is een speciaal type muziek dat, zoals ik al zei, niet voor iedereen is weggelegd. Het wordt vaak aanzien als ‘foute muziek’, maar ik word er gewoon vrolijk van. Ik geef dus met plezier en trots toe dat dit mijn guilty pleasure is, waar ik nog menig saaie dagen mee zal vullen!

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties