Het is 1 april en dat zijn ze op het internet niet vergeten.

0

Ah, 1 april. Niet alle moppen zullen vandaag even grappig zijn, maar gelukkig kan je altijd rekenen op een stel geeks die gebruik maken van het internet en de bekendheid van hun bedrijf om eens goed de draak te steken met iedereen. We sommen de beste op.

OnePlus DR-1: de game-changer onder drones

OnePlus is bekend omwille van zijn One, een enorm goede smartphone voor de helft van de prijs van zijn concurrenten, maar nu gaan ze ook potten breken met hun drone, de DR-1. Met enorm gesofisticeerde technologie is het beheersen van de lucht binnen handbereik!

Het CERN bevestigt het bestaan van The Force

cern-1-april

Naast nieuwe deeltjes ontdekken en enorme hoeveelheden data produceren, doen ze bij het CERN ook interessante dingen. Zo hebben ze vandaag bevestigd dat The Force wel degelijk bestaat. Jup, The Force, zoals in die obscure Star Wars films. De blogpost zit in ieder geval vol verwijzingen ernaar en is echt de moeite om te lezen.

Reddit

r-android-1-april

Zo ziet de Android community er vandaag uit.

 

Het is nog even wachten tot de Amerikanen uit hun bed kruipen voor we gaan zien wat ze bij reddit van plan zijn, maar op de subreddits zoals /r/android en /r/apple wachten ze daar alvast niet op. De twee aartsvijanden hebben naar aloude traditie hun design even uitgewisseld, wat bij de cafeïne-arme surfer eventjes voor verwarring zal zorgen. Alle tekst die trouwens gepost wordt op /r/android heeft nu ook een “sent from my iPhone” of iets dergelijks als afsluiter.

Motorola gaat selfiesticks customizen

In de Verenigde Staten van Amerika of Duitsland kan je je Moto X zelf designen met materiaal als leer en hout. Deze unieke ervaring wordt alom geprezen en dus brengt Motorola dit idee over naar de selfiestick. Dit hoogtepunt van menselijke innovatie en technologie kan je nu dus eindelijk een persoonlijke touch geven!

En ten slotte: Google, keizer van 1 april

Als het op 1 april-grappen komt, gaat Google tot het maximum. Zowat elke afdeling binnen het bedrijf komt met zijn eigen van de pot gerukte nieuwe product. Dit is dus maar een grabbel uit de vele pranks die ze vandaag op het internet zetten.

Elgoog

google-search-1-april

 

Revolutionair! Google lanceert de nieuwste innovatie in User Experience door zijn volledige website in spiegelbeeld te zetten. Door te surfen naar com.google kan je gebruik maken van de trend die binnenkort op het hele internet te zien zal zijn. Trouwens ook de eerste keer dat Google zijn Top Level Domain (de naam die achter het laatste puntje komt, bijvoorbeeld .be) gebruikt.

Pac-Man Maps

google-maps-1-april

Productief zijn op het werk, dat zal gebeuren dankzij Google. Alleen al met de spelletjes die ze van hun logo maken bij belangrijke gebeurtenissen (de Google Doodles, die je trouwens hier kan terugvinden) gaan waarschijnlijk uren en uren productiviteit verloren. Maar op 1 april gaan ze next level met Google Maps. Dit jaar kan je Pac-Man spelen in je favoriete wijk, dus veel plezier met niet werken vandaag. (Het stormt toch te hard.)

Smartbox

Met Google Inbox probeerde het bedrijf al de mail-problemen die de meeste mensen hebben op te lossen en dat werkt trouwens enorm goed. Nu willen ze ook je brievenbus eens goed opkuisen met slimme apps. Je brievenbus zal je gewoontes onthouden, spam tegenhouden en je op de app vertellen of er brieven in zitten zonder dat je zelf moet gaan kijken.

Nope, Microsoft wint het echt wel vandaag

Ben ik even blij dat ik een Lumia 435 heb om te reviewen. Voor 1 april gaat Microsoft echt wel een serieuze stap verder, ze lanceren namelijk MS-DOS Mobile. Door het installeren van deze app tover je je smartphone om in een text based wonder. Probeer zeker eens de camera app (door camera.exe te typen) en check ook zeker Windows 3.1 (door win te typen). Ik heb alvast serieus goed gelachen.

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties