YO-KAI WATCH komt eindelijk naar Europa

0

Op 29 april begint de Yo-kai-invasie van Europa. Na het monsterlijke succes in het land van de rijzende zon en de lancering eind vorig jaar in Noord-Amerika, kon het oude continent niet langer ontsnappen aan de gekke kuren van Jibanyan en konsoorten.

YO-KAI WATCH is een waar fenomeen in Japan. Dit jaar komt er naast de vele spin-offs, een tv-reeks, film en een manga reeds een derde game in de serie uit. En dan wordt nog niet gesproken van de overvloed aan merchandise. Nee, het weze duidelijk: YO-KAI WATCH is serious business. Het mag dan ook niet verwonderen dat Nintendo, dat de franchise onder zijn hoede neemt in het Westen, heeft beslist om ook een poging te wagen op de Europese markt. Op 29 april lanceert het Japanse bedrijf YO-KAI WATCH voor Nintendo 3DS.

yokai-watch-main

YO-KAI WATCH is een role playing game in de trend van, je kan het al raden, Pokémon. De eerste game speelt zich af in Springdale, waar mysterieuze krachten schuilen achter alledaagse problemen. Yo-kai zijn charmante en grappige wezentjes, die in een soort geheime, parallelle wereld leven van waaruit ze bij ons allemaal vreemde en vaak hilarische fenomenen veroorzaken. Als nieuwe bezitter van de krachtige Yo-kai Watch, een horloge met een lens waarmee je de verborgen Yo-kai kan zien, moet de speler de vele mysteries en problemen oplossen om zo Springdale van deze deugnieterij te beschermen. Wanneer je een Yo-kai verslaat, krijg je van hem een zogenaamde Yo-kai Medal, waarmee je de Yo-kai in de toekomst opnieuw kan oproepen via je horloge om je te helpen in je avontuur. Yo-kai kunnen net zoals Pokémon ook evolueren en sterker worden.

Daarnaast komt ook de YO-KAI WATCH-anime naar Europa. Het Franse VIZ Media kondigde eerder dit jaar al aan dat het een deal had gesloten om de animatiereeks in meer dan 100 landen wereldwijd te verdelen, vanaf de lente van dit jaar. Hierboven vind je een trailer van het eerste seizoen.

Binnenkort mag je bij Geekster een review van de eerste YO-KAI WATCH-game verwachten.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties