Win een VIP-upgrade voor Magic: The Gathering Grand Prix Brussel!

0

Magic-spelers, rejoice! Het gebeurt immers niet vaak dat er een Grand Prix neerstrijkt in ons eigenste Belgenlandje en als dat dan gebeurt in een centraal bereikbare locatie zoals, oh, ik zeg maar iets, Brussels Expo, dan is het al helemaal feest. Voor zij die niet goed weten wat er allemaal te beleven valt, geven we een handig overzichtje en bovendien mogen we dankzij de organisator Tournamentcenter.eu één van onze lezers een VIP-upgrade kado doen. Geekster informeert ÉN trakteert!

Het main event

Laten we wel wezen, dit is de reden waarom de meeste spelers naar een Grand Prix afzakken. Op zaterdag 14 november verschijnen in Brussel meer dan duizend spelers aan de meet om gedurende 9 rondes het tegen elkaar op te nemen in het Standard toernooiformaat. Dat wil zeggen dat je speelt met een deck van 60 kaarten plus een sideboard van 15 kaarten, dat je op voorhand thuis gemaakt hebt, met kaarten van Khans of Tarkir, Fate Reforged, Dragons of Tarkir, Magic Origins en/of Battle for Zendikar. Voor de eerste ronde gespeeld wordt, zullen judges je decklijst komen ophalen en je speciale goodies uitdelen. Hmmmmm, goodies, you say? Daarover later meer. Wie aan het einde van de dag 21 punten of meer heeft (dat komt dus neer op minstens 7 van je 9 rondes winnen, of er 6 winnen en driemaal gelijk spelen), wordt uitgenodigd om op zondag 15 november terug te komen en verder te spelen voor een plaats in de top 8, prijzengeld en eeuwige roem.

Inschrijven

Dat zo’n groot evenement geen sinecure is om te organiseren, ligt voor de hand. Er zijn dus verschillende manieren om je in te schrijven, zodat niet iedereen op het laatste nippertje aan de balie staat. Inschrijven ter plaatse kan nog op vrijdag 13 november van 14u00 tot 20u00, maar kost je 10 EUR meer dan wanneer je je online registreert. Bij je inschrijving kan je kiezen voor een van de drie verschillende packages:

Basic
Het basispakket kost je online 50 EUR. Voor die prijs ben je ingeschreven voor Grand Prix Brussel, die zaterdag om 09u00 begint, en krijg je bovendien een pen en scoreboekje, een foil Griselbrand promokaart en een exclusieve playmat, die speciaal voor dit evenement werd ontworpen.

playmatbrs De playmat die alle deelnemers van de Grand Prix krijgen.
Sleep-In
Het Sleep-In pakket kost 70 EUR, maar kan je alleen maar nemen als je byes voor het main event hebt. Deze kan je winnen door een Grand Prix Trial te winnen of door genoeg Planeswalker Points bijeen te sprokkelen tijdens het jaar. Een bye houdt in dat je in feite een ronde wint zonder dat je moet spelen. Voor een speler met 3 byes, begint het toernooi dus in feite pas in ronde 4. Omdat dat zou inhouden dat je moet wachten tot de vierde ronde begint om mee te spelen, maar wel al vroeg moet opstaan om aan het begin van het evenement mee te maken, werd de Sleep-In bedacht. Spelers met byes die de Sleep-In kopen, moeten niet aan het begin van de dag aanwezig zijn. Zij kunnen hun decklijst opsturen naar decklist@tournamentcenter.eu en moeten pas om 10u30, 11u30 of 12u30 aanwezig zijn, afhankelijk van het aantal byes. Zij dienen zich bij aankomst te melden aan de infobalie, waar ze ook hun goodies ontvangen. Verder krijg je met deze formule precies hetzelfde als de bij de basisinschrijving.
VIP
Ten slotte is er, voor wie zichzelf graag in de watten legt, het VIP-pakket. Voor 90 EUR krijg je, naast inschrijving voor het main event, ook nog eens:

 • Goodie Bag
  • Coupon voor een cocktail op vrijdagavond
  • Coupons for 3x fruit , 3x wafels, 3x chips
  • 20 points for the Side Events prize wall
  • Magic Card Market Sleeve Pack
  • Tournamentcenter.eu water bottle (new!)
  • Event Schedule
  • Pen Tournamentcenter.eu
  • Pen Magic Card Market
  • Life Pad Magic Card Market
  • Grand Prix Brussel playmat ontworpen door Jeff Miracola
  • Exclusieve Grand Prix Brussel Ultra Pro Playmat
  • GP Promo Card Griselbrand
  • VIP Badge & Lanyard
  • Toegang tot de VIP Lounge, inclusief:
   • Private Live Stream
   • Private Pairing Boards
   • Phone & Electronic devices charging station
   • Gratis internettoegang + printing service (no WIFI, only 2 computers)
   • Lockers  en vestiaire
   • Water Station
   • Koffie & Thee Station
   • Arcade Games

 

Da’s behoorlijk wat. Bovendien is die exclusieve VIP-playmat wel heel erg mooi:

12138533_1071452739573258_8113495649895116620_oVoor de goede orde: dit is NIET de playmat die alle deelnemers krijgen aan het begin van de eerste ronde. Deze playmat, getekend door Jeff Miracola, is exclusief voor de VIP’s.

Randanimatie

Een Grand Prix heeft voor elk wat wils, ook voor zij die niet deelnemen aan het main event. Zo zijn er al op vrijdag verschillende activiteiten, zoals een seminar met Niels Viaene voor spelers die hun eerste GP spelen, een deckbuilding clinic en een gameshow met Rich Hagon. Bovendien zijn er het hele weekend lang vier artiesten aanwezig, die met veel plezier je kaarten signeren of je bloedmooie tekeningen verkopen. Deze keer zijn dat niemand minder dan Jason Felix, Jeff Miracola (die dus meteen de exclusieve VIP-playmat kan signeren), Pete Mohrbacher en onze allereigenste Jonas De Ro.

Side events

Het hele weekend lang kan je, vanzelfsprekend, ook Magic spelen. Van vrijdagmiddag tot zondagavond worden er immers een heleboel side events georganiseerd.

Op vrijdag zijn dat vanaf 12u00 vooral nog Grand Prix Trials, single elimination toernooien waarin je strijdt voor sterren en byes op de Grand Prix. Sterren zijn punten die je verdient per gespeeld event en gewonnen match, die je vervolgens aan de prize wall kan inruilen voor allerlei fancy prijzen, van losse kaarten tot boosters en verzamelobjecten. Daarnaast kan je op vrijdag ook een Modern of Sealed toernooi spelen.

Op zaterdag zullen de meeste spelers het main event spelen, maar wie dat niet doet, kan een Modern of Legacy trial spelen om byes voor het corresponderende Modern of Legacy toernooi op zondag te spelen. Daarnaast zijn er vanaf 14u00 ook “Rebound Sealed” toernooien, die bijzonder scherp geprijsd zijn als je in het main event gespeeld hebt, maar ondertussen daar al mee gestopt bent.

Ook op zondag zijn er Rebound Sealed toernooien, maar interessanter zijn de grote Standard, Modern en Legacy toernooien, of het Super Sunday Series sealed toernooi. De hoofdprijs van dit toernooi is immers een uitnodiging voor het Super Sunday Series hoofdtoernooi in Amerika!

MagicSuperSundaySeries

Wie weinig voelt voor zulke grote toernooien, hoeft niet te kniezen. Het hele weekend lang zijn er immers ook “Pick up” events, toernooien die van start gaan van zodra er 8 spelers zich hebben ingeschreven.

De VIP-upgrade

Aaha, nu komen we ter zake, hoor ik jullie denken. Dankzij de organisatoren van Grand Prix Brussel, Tournamentcenter.eu, mogen wij onder onze lezers één VIP-upgrade verloten. Concreet wil dit zeggen dat we je basisinschrijving upgraden naar VIP. Je zal dus wel nog zelf de basisinschrijving voor je eigen rekening moeten nemen.

Welaan dan. Wat moet je doen om te winnen? Ik ben blij dat je het vraagt!

Win een VIP-upgrade voor Magic The Gathering Grand Prix Brussel!

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties