Win een exemplaar van Final Fantasy XIV Online: The Complete Edition

0

Deze zomer laat Square Enix de derde grote expansie van Final Fantasy XIV op ons los. Na de succesvolle reboot van de game in 2013 is de MMO populairder dan ooit, met ondertussen maar liefst 14 miljoen abonnees. Om dat te vieren mogen we bij Geekster een exemplaar van de Complete Edition voor pc weggeven. Deze collectie bevat alle tot nog toe verschenen content in één pakketje, samen met een online trial van 30 dagen.

Final Fantasy XIV heeft er een bewogen geschiedenis op zitten. Het ging behoorlijk mis bij de lancering in 2010. De opvolger van de MMO Final Fantasy XI sloeg de bal op verschillende vlakken serieus mis. De graphics en muziek waren van het niveau dat we konden verwachten van een Final Fantasy-game, maar daar hield de vergelijking dan ook op. De gameplay en interface waren een echt trainwreck en luid protest van de fans dwong Square Enix om de abonnementskosten te laten vallen tot de game in orde was. Naoki Yoshida, die recent de MMO Dragon Quest X in goede banen had geleid, werd aan boord gehaald en moest het schip opnieuw op de juiste koers krijgen. De release op PlayStation 3 werd uitgesteld en eind 2012 trok de uitgever de stekker uit de servers van de pc-versie.

final fantasy xiv 14

In augustus 2013 lanceerde men een volledig nieuwe versie, getiteld A Realm Reborn, die de originele versie van Final Fantasy XIV moest vervangen. Het verhaal werd herschreven, de game engine volledig opnieuw gebouwd en de interface vervangen door een moderne aanpasbare versie die zowel op pc als console zou werken. Kortom, een nieuwe game. Gelukkig voor Square Enix was het ditmaal wél een schot in de roos.

Onder leiding van “Yoshi-P” groeide FFXIV na enkele succesvolle expansies uit tot de meest populaire MMO van het moment. Elke drie maand is er steevast een substantiële content-update en zoals gekend verschijnt er deze zomer opnieuw een volwaardige uitbreiding. Voor wie de game wil uitproberen, is er een gratis trialversie van A Realm Reborn die je kan downloaden en met beperkte functies kan spelen gedurende 30 dagen. Of je kan gewoon meedoen aan onze wedstrijd natuurlijk en dit volledig pakket winnen. Deelnemen is simpel met de onderstaande tool. Hoe meer onderdelen je vervolledigt, hoe meer kans je maakt. Veel speelplezier in Eorza!

Door deel te nemen ga je akkoord met ons wedstrijdreglement.

Win FFXIV

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties