Wie gaat er mee naar Screenshake 2017?

0

Het is bijna zover, het op en top Belgisch Indie gamefestival Screenshake 2017 opent binnenkort zijn deuren. Uit patriottisme alleen al zou je moeten gaan, maar er is ook meer dan genoeg te doen en te zien voor de fervente gamer. En je hoeft niet per se de Greenlight-pagina van Steam van buiten te kennen om hier thuis te horen, ook casual spelers komen hier aan hun trekken. Wie toch nog twijfelt, dit is ongetwijfeld de doorslaggevende factor (in welke richting bepaal je zelf maar): Yves en mezelf lopen daar ook rond! 

We geven trouwens duotickets weg voor Screenshake, meer daarover lees je onderaan het artikel.

Screenwat?

Screenshake is zoals gezegd een internationaal indie gamefestival dat zijn roots vindt in België. Het driedaags gebeuren wordt voor de vijfde maal op poten gezet door het collectief The House of Indie. De bedoeling van Screenshake is niet alleen indie games te promoten, maar ook de innovatie en het kunstzinnige van games in de kijker te zetten. Je hoeft niet per se een gamer of ontwikkelaar te zijn om van Screenshake te genieten, zie het als een tentoonstelling van digitale, interactieve kunst. Alleen mag je hier wel overal aankomen.

Oh cool! Maar wat valt er exact te doen?

Screenshake 2017 spant maar liefst drie dagen, dus er is heel wat te doen. Het hele weekend lang kan je games spelen. Daarbovenop kan je zaterdag en zondag workshops en talks bijwonen. Het festival steunt dus op drie stevige pijlers.

Onder deze pijlers verstoppen zich heel wat activiteiten zoals Live Games Live Music, waarin muziek ter plekke verzonnen wordt over de speelervaring. Er is ook de Art Expo, waar het Nederlands collectief Sokpop hun visie vermengt met die van industrie veteran Keita Takahashi (Katamari Damacy, Wattam). Je kan ook gewoon een hele dag luisteren naar tips uit de industrie met de vele talks van onder meer Heather Kelley (Kokoromi, Gamma) of Kate Gray (The Guardian). Als stilzitten niet echt je ding is, dan kan je ook wat projecten uittesten zoals If found, please return of Beasts of Balance (al weten wij evenveel over deze spellen als jij momenteel) of even lachen in de local mulitplayer hall. Wil je je handen ‘vuil’ maken, dan kan je je ook inschrijven voor de Workshops die het weekend door plaatsvinden en waar je onder vakkundige begeleiding leert wat een indie game ook een indie game maakt.

Kortom, veel te veel om in detail op te sommen, dus neem gerust een kijkje naar de volledige planning

Nice! Waar moet ik naartoe?

Screenshake 2017 vindt van vrijdag 10 tot zondag 12 februari plaats in het Antwerpse Het Bos op de Ankerrui 5-7. De talks door mensen uit de indie game scene vinden weliswaar elders plaats, het Felix Pakhuis op de Godefriduskaai 30 in Antwerpen. Als je wil luisteren naar mensen binnen en buiten de game-industrie, dan kan je gewoon in Het Bos blijven. Geen paniek, het is slechts 3 minuten wandelen van de ene naar de andere venue.

Gedetailleerde info voor parking of openbaar vervoer vind je uiteraard terug op hun website hierzo. Weet alleszins dat er parkeermogelijkheden in de buurt zijn en dat je van het centraal station toch een bus naar daar moet nemen.

Ja oké ik ben overtuigd, maar wat kost dat?

Screenshake biedt heel wat aan voor één weekend. Samen met de bijkomende elektriciteitsfactuur zorgt dit voor een dagticket aan €22,99 en een driedaags-ticket aan €49,99. Beide tickets geven je wel toegang tot alles zonder bijkomende kosten. Wat te prijzig voor je portemonnee of was je laatste avondmaal gewoonweg vroeg gaan slapen? Wij hebben de oplossing: we kunnen dankzij de organisatie enkele tickets schenken. Je hoeft enkel deel te nemen aan onze kickass-wedstrijd.

Allright, ik zal er zijn!

Perfect, wij gaan ook een dagje op, al weten we nog niet wanneer. Houd onze socials dus in de gaten, ooit moeten we wel beslissen. De dag zelf herken je ons wellicht aan de geekster t-shirts. Lukt het toch niet, roep dan luid Yves, Jason of gebruik onze officiële, 100% glutenvrije Geeksterlokfluit en je vindt ons wel.

De wedstrijd voor gratis toegang tot Screenshake 2017

Krap bij kas? Niet getreurd, Geekster brengt redding. Je kan namelijk vijf duotickets winnen voor het hele weekend van Screenshake 2017. Deelnemen is simpel: je surft naar onze Facebookpagina en laat een comment achter op deze Facebookpost. Daarin vertel je welke space game je favoriet is en waarom. Dit ten laatste op zondag 5 februari om middernacht. Een deskundige jury selecteert daaruit de beste vijf en zij krijgen het hele weekend toegang tot het festival samen met een persoon naar keuze. De organisatie van Screenshake zal de winnaars via mail contacteren op maandag 6 februari.

Maar dat is niet de enige manier om tickets te winnen voor Screenshake 2017! Hieronder kan je kans maken op één van de vijf duotickets voor dagpas. Je kan op verschillende manieren deelnemen. Hoe meer deelnames, hoe meer kans je maakt om geloot te worden. De vijf winnaars worden op maandag 6 februari gekozen en gecontacteerd door de organisatie van Screenshake 2017. Ze zullen een mail sturen en je kan hen dan vertellen op welke dag je wil langskomen. Veel success!

Win tickets voor Screenshake!

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties