Nieuwe trailer voor Persona 5 en releasedatum in Japan

0

De nieuwste episode in de eclectische JRPG-reeks uit de stallen van Atlus laat zich nog eens van zijn beste kant zien. In een nieuwe trailer zien we wat meer gameplay en de gelikte character design van Persona 5 in al zijn glorie. Het land van de rijzende zon kan zich dan ook verheugen op een uitgave gepland voor 15 september, maar wij arme westerlingen moeten nog even op de kinne kloppen voor een afspraak.

In de nieuwe trailer zien we vooral hoe de gebruikelijke gameplay van de saga verder uitgebouwd wordt en vooral prachtig vorm gegeven wordt in de nieuwe engine. Zoals gebruikelijk wissel je in deze Persona 5 af tussen je dagdagelijkse schoolleven en je nachtelijk alter ego. Overdag is het de kans om sociaal te wezen of een studentenjob te doen, ’s nachts is het meestal tijd voor knok. Het sociaal aspect lijkt even intrigerend als elke episode, maar deze trailer toont ook de nieuwe gameplay-mechanieken in de nachtelijke fasen zoals sneak attacks en diverse platformelementen.

Persona 5 sneak

Tijd voor een sneak attack!

Daarnaast zien we ook meer van de verschillende protagonisten uit het spel, weliswaar zonder naam. Het belooft weeral een ongeloofelijk diverse brochette aan karakters te worden om mee bevriend te geraken of in de clinch mee te gaan. Ook op combat-vlak belooft het al even gevarieerd te zijn. Eén van de personages gebruikt zonder pardon haar stalen ros als wapen, goddamn!

Persona 5 bike

Brommers zijn nu ook wapens blijkbaar

Dat alles met een nieuwe esthetiek, die ik persoonlijk ontzettend verfrissend vind voor de serie. Fotorealistisch mooi zal het nooit zijn, maar de artistieke directie van deze Persona 5 past bij de al even aparte JRPG-serie.

Persona 5 gameplay 2

Het is echt gewoon balen dat we nog niet weten wanneer we deze in onze handen zullen krijgen. De release in Japan – 15 september op PS3 en PS4 ter herhaling – duidt natuurlijk aan dat het spel tegen dan af is en enkel de lokalisatie meer tijd vraagt, wat op zich wijst op tonnen dialoog en dus fantastisch is. Het wachten wordt hier echter niet minder pijnlijk door…

 

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties