Monster Hunter Stories is waarlijk een imposante game. De pracht van de natuur mag dan wel episch en vuurspuwend zijn, Monsties verzamelen blijft wel een hele klus. Want Monsties broeden zichzelf niet uit, snappen jullie wel. Er zijn veel factoren die meespelen in het uitbroeden van de Monsties in Monster Hunter Stories. Het gewicht, de smelliness en uiteraard de vorm en kleur van een ei verraden meer dan je denkt. Daarom heeft onze eigenste Sjmille voor jullie een heel handige gids gemaakt. Handig voor de Monstieverzamelaars onder ons!

Sjmille

Hoi, luitjes, Sjmille hier, uit de wereld van Monster Hunter Stories!

Whoa, Sjmille, wat kan je me vertellen over de eieren die ik gevonden heb?

Willekeurige Gargwa

De gustibus et coloribus

Wel, mijn beste Gargwa- kameraad, om te weten wat voor Monstie je uit een ei zal halen, is het erg belangrijk te kijken naar volgende factoren.

  • Het patroon van een ei
  • De kleur van een ei

In de wereld van Monster Hunter kan je de Monsties immers indelen in verscheidene klasses en net die klasse bepaalt welk patroon het ei in kwestie heeft. Zo kan je op het eerste zicht al een ruwe schatting maken van het ei dat je momenteel in je handen hebt.

Godjedamn, wat handig! Wat zijn de verschillende klasses dan?

Vriendelijke Felyne

Om de patronen goed te kunnen lezen, is het belangrijk te kijken naar de richting en vorm van de vlekken. Zo zal een ei van een Fanged Wyvern snel verward worden met dat van een Brute Wyvern, tenzij je goed kijkt naar de richting van de vlekken op je gevonden ei.

Hieronder vind je een snelle gids:

Herbivores

Ah, de grote makke kolossen die de wereld bevolken. Je herkent hen aan de ovale streepjes aan de zijkant van de eieren en de verrassende lichtheid van het ei in kwestie. Monsties zoals Aptonoth en Apceros komen stereotiep uit deze eieren. In koude klimaten heb je meer kans op een Popo, de grote harige reus.

Bird Wyvern

De grote leiders van de verschillende raptorachtigen binnen Monster Hunter. Een Great Jaggi, Baggi of Velocidrome behoren hier tot de mogelijkheden. Snelle en vinnige moordmachines, die meestal een arsenaal aan status effects tot hun beschikking hebben. Maar je hebt ook enkele gevleugelde vrienden die tot deze klasse behoren, zoals de iconische Yian Kut Ku, de giftige Gypceros, luidruchtige Qurupeco en de vreselijk agressieve Yian Garuga. Deze eieren kan je herkennen aan de talrijke ovale vlekken en komen in vele geuren en kleuren doorheen elke regio voor. Laat je leiden door de kleuren om te bepalen.

Fanged Beast

Het zijn niet enkel drakonische reptielen die de wereld van Monster Hunter bevolken. Nee, er zijn ook enkele warmbloedige, knuffelbare Monsties die je op je avonturen kan tegenkomen. Van de konijnbeer Lagombi tot de Rajang, de Goku van Monster Hunter, de Fanged Beasts verschijnen in grote getale doorheen je avontuur. Hun eieren? Makkelijk te herkennen aan het spatpatroon. En onthou kinders, spot je een Rajang, vlucht dan uiterst bang.

Flying Wyvern

De wereld van Monster Hunter zit tjokvol Flying Wyverns. Dit is de klasse die het meest talrijk aanwezig is doorheen heel het spel. Er zitten maar liefst 23(!) doorheen het spel verborgen, enkel te ontdekken door de meest dappere avonturier, die zich doorheen de zeldzaamste Monster Dens worstelt. Van de vuurspuwende Rathian en Rathalos tot de kille adem des doods van de Barioth, de Flying Wyverns zijn op-en-top geschikt als moordmachines. Niets heerlijkers dan je tegenstanders te spietsen aan de hoorn van je zwarte Diablos of te verlammen met de bolbliksems van de lugubere rode Khezu. Eieren van Flying Wyverns herken je erg makkelijk door het drukke patronen die nog het meest lijken op een camouflagepatroon. Dan is het enkel nog de talrijke kleursoorten uit elkaar halen. Maar liefst 92 variaties zijn mogelijk. De garderobe van Solid Snake is er niets tegen.

Brute Wyvern

Er was maar één passende benaming voor deze klasse Monsties. Brute Wyverns zijn harder dan hard. De Chuck Norris’en van het Monster Hunter-rijk. Een kopstoot van een Barroth maakt meestal korte metten met de overzijde. De vlammende, explosieve vuistenfurie van de Brachydios is onontkomelijk vernietigend. En de Deviljho, terecht de rechtmatige koning van de savanne genoemd door zijn nooit eindigende honger. De intensheid van deze eieren is voelbaar, ook in hun patroon. Horizontale bliksemschichten zijn dé definiërende karakteristiek van een Bruut-ei. Maar ze zien je wel onvoorwaardelijk graag. Dat wel.

Amphibian

Deze herken je erg makkelijk door zijn unieke vorm. De Zamtrios, de kikkerhaai, heeft als enige in zijn klasse een uniek patroon dat je uit de duizend kan herkennen. Verticale streepjes en een zwaar ei? Dan ga je binnenkort al hupsend over de sneeuwsteppe bewegen. En andere Monsties tot de kern bevriezen met een ijskoude hagel-adem.

Temnoceran

Nog ééntje die snel te herkennen valt. De dodelijke spinnen uit de Monster Hunter-wereld zijn immers ook van de partij. Hun behendigheid, gif en slaap-beet zijn immers belangrijke troeven in je avonturen. Eieren die van kop tot teen bestaan uit verticale strepen? Zeg hallo tegen je mini-monster arachnidehelpertje, de Nerscylla.

Fanged Wyvern

Je hoeft niet altijd te vliegen of een bruut te zijn om een badass Monstie te zijn. Niemand minder dan de Fanged Wyverns zoals de Zinogre gebruiken stijl, behendigheid en rauwe kracht in een glorieuze combobreaker om de zwaarste testen te doorstaan. Ze zijn behoorlijk zeldzaam en moeilijk te vinden, prijs je dus gelukkig als je een ei vindt waar de bliksemschichten naar beneden gericht staan. Want je hebt een trouwe viervoeter voor het leven in je handen. Met bliksemklauwen.

Leviathan

De Monsties van het ruime sop. Vrij makkelijk te herkennen aan het golvend patroon op elk Leviathan-ei, dat doet denken aan het tumult van de oceaan. De vervaarlijke Lagiacrus, Heerser van de Diepte. De Royal Ludroth, de trotse zeeleeuwenkoning. Stuk voor stuk zijn ze de Leviathantitel meer dan waard, met hun schubbige, vinnige furie. Is je ei loodzwaar, wit en golvend? Dan heb je misschien te maken met de uiterst charmante Ivoren Lagiacrus. Meester der Onweders.

Elder Dragon

Elder Dragons. Het hardste dat Moeder Natuur je weg opsmijt in het Monster Hunter-universum. Draken die zo legendarisch goed zijn dat iedereen die er eentje spot meteen gillend wegrent. Ook in Monster Hunter Stories kan je ze vinden. De Windbender Kushala Daora bijvoorbeeld, of de Teostra, satanszoon van leeuw en draak. Of de nobele Kirin, de azuren bliksemeenhoorn. Elder Dragon-eieren zijn superzeldzaam, maar je herkent ze vrij makkelijk. Staat er een mooie en gigantische ster op je ei? Dan heb je je godenpup binnen handbereik.

Zit een reukje aan

Zo zie je maar, elk Monstie heeft zo zijn eigen patroon. Maar dat is niet het enige waar je op let als nobele eierjager, uiteraard. De zwaarte van een ei en hoe hard een ei een geurtje heeft, bepaalt ook immers hoe sterk je Monstie in kwestie geboren wordt.

De zwaartegraad van een Monstie-ei bepaalt immers hoeveel Genen je Monstie in kwestie maximaal kan hebben. Een heel licht ei zal zich wellicht beperken tot slechts 3 beschikbare slots in je genpool, terwijl een loodzwaar ei je Monstie toegang verschaft tot alle 9 slots in je Genmatrix. Het kan een belangrijke keuze zijn in je zoektocht naar je ultieme partner!

Rechtsonder zie je de genpool, bepaald door de zwaarte en stinkerigheid van je ei.

De reuk van een ei? Nu, dat bepaalt de invulling van je genslots. De vuistregel hier is namelijk dat hoe stinkender je ei, hoe meer vaardigheden je Monstie zal hebben bij de geboorte. Je genslots worden immers gevuld door een set genen van het Monstie in kwestie. Hoe stinkender het ei, hoe meer genslots zullen gevuld worden. Een belangrijke factor in het jagen op net dat ene WünderMonstie.

Sjmille

Zo luitjes, dat was het voor even. Happy Eierjacht, y’all!

Nou.

Melige Melynx


Benieuwd naar meer Monster Hunter Stories?

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties