Pokémon Sun & Moon: hoe de eindeloze tutorial door te komen

0

Disclaimer: dit artikel vertelt details over het spel tijdens de beginfase en kan dus als spoilerig geïnterpreteerd worden. Wil je ongeschonden aan het spel starten, dan kan je nog altijd even een blik werpen op ons artikel over de nieuwe features in Pokémon Sun & Moon.

Juicht ende jubelt! De zon en de maan schijnen vanaf vandaag in volle glorie vanuit onze 3DS-schermen met de release van Pokémon Sun & Moon. Maar spijtig genoeg moeten we eerst door die vermaledijde beginfase waarin alles tot in de details wordt uitgelegd. Vrees niet langer, Youngster Joe, want ik zal jullie enkele tips meegeven waar je op kan letten tijdens de tutorial. 

Laten we niet onnozel doen, we hebben al 6 generaties achter de kiezen, wij hoeven geen tutorial meer! We waren er bij toen Red op Mount Silver teruggetrokken leefde en toen Omega Ruby & Alpha Sapphire een belachelijk lage score kreeg omdat er te veel water was. Wij hebben geen halfnaakte professor nodig die ons bij de hand neemt en het verschil uitlegt tussen vuurtypes en watertypes. Gelukkig is er al vanalles waar we, als ervaren trainers, kunnen op letten tijdens het absolute begin van ons avontuur in Alola.

Even voor de duidelijkheid, ik reken alles tot aan de eerste Trial als één grote tutorial. Het is dan dat we elke 5 stappen lastiggevallen worden door de professor en z’n assistente met uitleg over de wereld en het spel. Tussen de verschillende lessen door kunnen we gelukkig wel al wat monsters spotten én vangen. Dat brengt ons naadloos aan punt 1:

Doseer de Pokémon Sun & Moon tutorial door tussendoor veel Pokémon te vangen

Vroeger had je meestal hoogstens enkele pokémon te vangen per route, maar in Alola lijken de routes tjokvol met verschillende pokémon. Dit komt omdat elke route wordt opgedeeld in verschillende gebieden waar respectievelijk andere monsters gevangen kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat we vanaf Route 1 al behoorlijk interessante pokémon kunnen vangen.

Nadat je je starter gekozen hebt, krijg je al snel Pokéballs en ik zou daar zeker snel gebruik van maken. Hieronder heb ik een verzameling van monsters die te vangen zijn in Route 1:

Pokémon Sun & Moon - Route 1

Laat me even onderstrepen dat dit enkel in route 1 is. De eerste route. De route van je thuisstad naar de volgende stad. TSJOKVOL, ZEG IK JE. Zoals ik al zei worden de routes opgedeeld in gebieden, het is dus van belang dat je alle grasvelden zeker de nodige aandacht geeft want die ene pokémon kan je terugvinden in het ene veld maar in die ernaast al niet meer.

Wat ik je nu al kan vertellen is dat Magnemite, Meowth & Grimer zich bevinden in gras dat dichter bij de stad aanleunt. Verder laat ik jullie zelf jagen. Het zoeken is net wat het jagen zo fijn maakt.

Zorg dat je zeker aan 10 verschillende pokémon zit wanneer je rondloopt in Hau’oli City. Praat met de professor in het toeristen centrum. Die zal je belonen met 10 ultra balls!

Scan 10 QR Codes om je eerste zeldzame Pokémon te vangen.

Eens je de professors Research Lab hebt bezocht, zal je een pak nieuwe functies bijgekregen hebben! Een nieuwigheid in Pokémon Sun & Moon is de aanwezigheid van een QR-Code-scanner. Elke Pokémon uit de pokedex heeft z’n eigen QR-code die ingescand kan worden via het spel. Stel nu dat je vriend Munchlax gezien heeft maar jij nog niet, dan kan je maat via de pokedex een QR-code laten genereren. Die kan jij dan inscannen en dan heb je Munchlax ook als “seen” in je dex staan. Voordeel hiervan is dat je dan ook kan zien waar hij te vangen is.

Maar daarbovenop is er een leuke extra. Iedere dag kan je maximum 10 QR-codes inscannen en wanneer dat gebeurd is, komt er een willekeurige zeldzame pokémon op een willekeurige route. Nogal vaag en geen garantie dat je die tegen het lijf loopt, maar er zijn al een pak mensen die zo op Route 2 een Chikorita hebben gevangen. Er is geen link tussen de pokémon die je scant en diegene die je op de route tegenkomt. De enige garantie is dat het een pokémon zal zijn die normaliter niet te vangen is in Alola.

Je moet natuurlijk wel 10 QR-codes vinden, gelukkig hebben we voor jullie al 10 veilige QR-codes klaargezet. Het gaat hier om shiny varianten van gekende monsters. Simpelweg deze inscannen en je maakt al kans op zo’n zeldzame Pokémon. Laat zeker weten wélke je tegenkwam én of die shiny was. We zijn zeer benieuwd!

Deze diashow vereist JavaScript.

Wees niet asociaal

Het is eigenlijk een tip die ik zou kunnen doortrekken vanuit de oudere generaties. Als je je strak aan het vooropgestelde pad houdt, zal je veel missen. Je Rotom Pokedex zal misschien wel zitten porren en zagen om naar het volgende belangrijke punt te gaan, maar ik zou voorstellen daar gewoon dwars tegenin te gaan. Trek je geen jota aan van de privacy van andere mensen en ga langs bij alle huizen. Praat met mensen, ruil met de bevolking van Alola, vang specifieke pokémon en wordt er rijkelijk voor beloond.

Pokémon Sun & Moon is een frisse wind in de franchise en ik zou je dan ook aanraden om er ten volle van te genieten. Ja, de tutorial blijft lang duren en het tempo ligt dan een tikkeltje lager, maar als dit zich allemaal afspeelt in een wereld die tot in de puntjes is afgewerkt, met voldoende te doen en te beleven, dan voelt dat bijlange niet storend aan. Laat weten wat jullie ervaringen zijn met het nieuwe spel, wij genieten er alvast van!

Pokémon Sun Bol.com

Pokémon Moon Bol.com


Wil je meer lezen over Pokémon Sun & Moon? Check dan zeker ook deze artikels:

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties