Overzicht PS Plus september 2017

0

Het begint stilaan wel duidelijk te worden: er komen meer en meer grotere games op de PS Plus. Dit vanwege de grotere catalogus van games die op release uitkomen en amper nog iets opbrengen. Dit is echter niet alles: deze maand krijgen we namelijk ACHT games in plaats van de normale zes. (Eentje hiervan is echter wel That’s You die al een paar maanden in het aanbod steekt).

Een half jaartje na de release van de PS4 kwam inFamous SS uit wanneer het huidige aanbod vrij ondermaats was. Deze derde telg uit de reeks bracht daar verandering in met een nieuw hoofdpersonage en een prachtige demonstratie van wat Sony’s nieuwste creatie allemaal aankon met allerlei spectaculaire superkrachten. Deze is een dikke Play!

Met deze prachtige handgetekende platform RPG demonstreert Ubisoft dat ze niet alleen maar collect-a-thon open world games maken.  UbiArt Framework, de engine, werd ook gebruikt in Valiant Hearts en de recente Rayman-games. Hier speel je een kind dat de wereld moet herstellen door de zon uit de klauwen van de maan te redden. Alles qua inkleding is hier superb, al is het poëtische dialoog iets waar je voor te vinden moet zijn. Play!

Sommige mensen vreesden dat wanneer er eenmaal een PSVR-game zich in de Instant Game Collection wist te nestelen dat de PS3 en/of Vita games gingen wegvallen. Wees gerust, zo ver zijn we nog niet. Deze krijgen we er namelijk gewoon bovenop. Deze lijkt uitermate leuk als je fan bent van robots in stukken te blazen. Iedereen dus, want wie vindt de destructie van robots nu niet leuk? Play.

Voor de derde maand op een rij steekt ook deze titel terug in het PS Plus-aanbod. Deze partygame kun je in totaal met zes mensen spelen, met behulp van smartphones zoals de Jackbox Party games. De bedoeling is om vragen te beantwoorden, doodles te tekenen, foto’s te nemen en nog veel meer. Klinkt leuk, en ik ga hem zeker uitproberen, moest ik ooit vrienden over de vloer hebben. Play

Deze generische race game was zo hard onder de radar gevlogen dat de grotere review-sites er niets van artikels over hebben en dat de Metacritics-pagina leger is dan mijn drankkast. Na wat graafwerk blijkt deze titel gewoon “ok” te zijn als je nood hebt aan een race-spel. Is dit echter de moeite waard om je PS3 aan te zetten? Er zijn genoeg geweldige en goede games dat je je tijd beter in games steekt die beter dan “ok” zijn. Nay.

Het lijkt me overduidelijk dat Sony een deal heeft geslagen met uitgever BigBen want zowel deze als de Truck Racer komen uit hun stal. Waar Truck Racer nog doenbaar was, gaat Handball 16 over de toonbank voor een schandalig hoog bedrag van €60. Vrij absurd want het spel is ronduit slecht. Echt enkel acceptabel als je een hardcore handballer bent die ECHT een digitale inferieure versie nodigt heeft van de echte sport. Nay!

Een flashy twin-stick shooter kan altijd wel smaken. Het is echter jammer dat er maar twee gameplay modes zijn, endless en waves, en dat zorgt natuurlijk dat je het snel allemaal beu wordt. Als je toch wat abstracte vijanden wilt opblazen van bovenaf, start Geometry Wars 3 nog een keertje op. Nay.

Hatoful Boyfriend is een dating simulator. Voordat je deze zomaar afschrijft: deze is een dating simulator waarin je duiven moet daten.  Een heel intrigerende setup want ik heb altijd al op date willen gaan met een duif, maar ze vliegen altijd weg wanneer ik mijn openingszinnen probeerde. Misschien dat “hey babe, broodkorstje delen?” niet zo efficiënt is? Play!

Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties