Overzicht PS Plus oktober 2016

0

W-A-U-W. Dat vinden wij nu eens van deze maand. Op PS4 vieren we oktober, dé horrormaand bij uitstek met een rasechte klassieker uit een franchise die heel nauw aan ons hartje ligt. De tweede PS4-offering is ook een absolute topper. Op de PS3 zijn het zowat standaard indiegames die ondertussen voor peanuts verkocht worden, maar ook Vita scoort deze maand goed met twee interessante visual novels. Lees hier in detail wat de PS Plus deze maand allemaal in petto heeft.

Resident Evil (PS4)

Resident Evil is bij moederschip Geekster een huisnaam. We hebben de 20ste verjaardag in de bloemetjes gezet met allerlei artikels zoals een Blast From The Past, een So You Like, een getuigenis van over-the-top schurk, Albert Wesker himself, en met heel de crew hebben we leuke, minder leuke en abominabele herinneringen van deze franchise bovengehaald. Neem dan ook van ons aan dat we deze titel beschouwen als the end of all classic Resident Evil games. Zet je deze maand lekker voor je TV om deze topper eindelijk van je lijstje te kunnen schrappen.

Transformers: Devastation (PS4)

Okay, een denkoefening voor de lezers: als wij zeggen “Platinum Games“, aan wat denken jullie dan? Als de befaamde ontwikkelaars van Bayonetta, Metal Gear Rising, Vanquish en nog vele andere naar je hoofd schoot, zit je juist. Als je dacht aan games met belachelijk diepe combat-systemen en korte verhaalcampagne’s, dan ben je ook helemaal juist. Voeg daar dan nog de blikken vechtersbazen aan toe van de Transformers-speelgoedrecla… ik bedoel cartoons! Deze cell shaded beat ‘em up is tezamen met Resident Evil een van de betere PS Plus toevoegingen van de laatste maanden.

Mad Riders (PS3)

Voor ieder wat wils, luidt het motto bij Sony. Zo krijgen we deze maand ook terug een race game voorgeschoteld. Hier komt ook de zwaartekracht bij kijken, want zoals je wel kunt zien, zal je heel veel in de lucht je wagentje moeten bijsturen om zo optimaal mogelijk te landen. Online zal je ook aan de slag kunnen gaan in races met een maximale bevolking van twaalf spelers. Zeker de moeite waard om eens te bekijken, zeker als je fan bent van de geweldige Motorstorm franchise.

From Dust (PS3)

Vorige maand kregen we de experimentele game Datura, en deze maand lijkt het dat From Dust die plek gaat invullen. In deze god game zal jij proberen je stam tot overwinning te leiden door met een beperkt aantal bewegingen de natuur aan te passen, door nieuwe waterstromen te creëren of een vulkaan te laten uitbarsten over een concurrerende stam met minder vriendelijke bedoelingen.

Code: Realize ~Guardian of Rebirth~ (Vita)

Amnesia: Memories was misschien een iets te niche visual novel met een te grote focus op romantiek dan de meeste gamers graag hebben. Daarom krijg je deze keer een spel voorgeschoteld met een teken in de titel waarvoor ik op mijn toetsenbord eens goed moest rondkijken hoe ik dit kon typen ~ .

Maar terug naar het spel. Dit is een zeer typische visual novel met talloze keuzes en eindes. Ook gaan we toch proberen te zeggen dat dit spel hééééél lichtjes horrorgetint is vanwege bepaalde zijpersonages die recht uit de literatuur gerukt zijn zoals Van Helsing of Victor Frankenstein.

Actual Sunlight (Vita)

Ook de tweede vita game is een visual novel, maar deze is eerder aan de korte kant. Een playthrough zal je maar een dik uurtje tijd kosten en biedt inzicht in het leven van mensen die aan een depressie lijden. Dit is geen vrolijk spel waarin je urenlang flirt met allerlei knappe mensen om hopelijk in hun broek/rok te geraken, het geeft je eerder een stamp in je maag. Een aanrader voor alle mensen met een vita! Het zou best kunnen dat je nadien langer nadenkt over het spel dan het zelf te spelen.

Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties