Overzicht PS Plus december 2016

0

Oh boy, vorige maand was al een tegenvaller en helaas is het aanbod van deze maand PS Plus niet zoveel beter. We krijgen op PS4 twee geweldige titels, elk tot in de puntjes verzorgd en vol liefde gestoken, maar de PS3 krijgt weer middelmatige indiegames voorgeschoteld. We zullen er maar het beste van maken zeker? Op naar januari 2017!

Stories: The Path of Destinies (PS4)

“Een generieke top-down action adventure game? Been there, done that...” Wacht, wacht, wacht!!! Deze game is zoveel meer. Ten eerste is het Alberto, en ten tweede: het spel biedt je vierentwintig verschillende eindes aan. Elk hiervan wordt beïnvloed door gemaakte keuzes doorheen het spel. De gameplay zelf is grotendeels gebaseerd op de ritmische knokpartijen uit de Arkham-games, ook gemixt met wat platforming en sluipstukken. Alles wordt in een mooi kleurrijk jasje gestoken. Moest dit je echter nog steeds niet overtuigd hebben, lees dan de review van onze enige echte Michiel.

Invisible, Inc. (PS4)

De recente XCOM-games waren beide absolute tactische meesterwerkjes en brachten turn based strategy games terug onder de aandacht van de mainstream gamers. Zo kwam er dan ook Invisible Inc tevoorschijn. Deze kleurrijke stealthgame voelt aan als een lichtere versie van de franchise waar het inspiratie uit neemt. Wat wel fijn is, is dat de meeste levels willekeurig gegenereerd zijn, waardoor je normaal nooit dezelfde maps zult tegenkomen.

Hyper Void (PS4, PS3, PS Vita)

We willen het officieel dus verkondigen : 2016 is het jaar van de ruimte bij PS+! Zo kregen we eerder al Rebel Galaxy, Dead Star (waarvan de servers ondertussen offline zijn gegaan en wat nu eigenlijk een waardeloos spel in je bibliotheek is), Galak-Z en nog wel een aantal. Wat kan eentje extra nou voor kwaad? In dit ruimte-avontuur is het perspectief in 2.5D, of in de volksmond, je beweegt op 2D wijze in een 3D wereld. Dus basically Galaga met mooiere graphics

Tiny Troopers Join Ops (PS4, PS3, PS Vita)

In deze arcade top-down shooter schiet je je een weg doorheen missies met je soldaten, de Tiny Troopers, en bouw je een legertje uit voor een kleine zeven uur speelplezier. Helaas jammer dat er absoluut geen sprake is van local co-op, want daar leek deze titel volledig geschikt voor te zijn.

Color Guardians (PS4, PS Vita)

Fan van endless runners zoals Run Sackboy, Run en Rayman Jungle Run? Dan zal deze je misschien wel aanspreken. Speel je Temple Run en consoorten liever enkel op de WC-pot, dan laat je deze maar beter in de ongespeelde gameslijst staan.

VVVVVV (PS Vita)

Schijn bedriegt, beste lezer. Deze game is namelijk samen met Stories en Invisible Inc een van de betere games van de maand. Je krijgt namelijk breinbrekers voorgeschoteld en een van de neveneffecten van deze puzzels en levels is dat je honderden keren zult doodgaan. Het spel is dan ook een pittig baasje en zal geregeld het bloed vanonder je nagels halen vanwege die ene sprong die je maar net niet kunt halen. Verdomme, nog een keertje proberen!

Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties