Overzicht PS Plus augustus 2017

0

Opnieuw verwent Sony ons met een mooie PS4-titel in het maandelijkse PS Plus aanbod. Daarnaast krijgen we op PS4 wederom That’s You, en een leuke standalone uitbreiding van een schitterend spel. De PS3 en Vita zitten er voornamelijk nog bij omdat het goedkope fillers zijn, maar ook daar steekt een uiterst mooie titel tussen.

Desondanks de lange wachttijden en wat andere kleine foutjes, had onze eigenste Niels een absoluut geweldig goede tijd met deze titel. Wil je zelf ook rondvliegen met je vleugels, tankstations opblazen en proberen om een koe te lanceren in de ruimte? Dan is deze titel je op het lijf geschreven. Ga voort en vernietig, mijn zoon/dochter! Play!

Zeg nu zelf, welke Assassin’s Creed is er nu beter dan Black Flag? Misschien 2, maar dat is alleen maar als je niet van piraten houdt. Voor de normale mensen die WEL van piraten houden, mag je in deze standalone terug naar dat tijdperk. Het originele hoofdpersonage Kenway is dood, in de plek daarvan speel je als een ontsnapte slaaf en ga je op ware Django Unchained-wijze wraak nemen op de slavenmeesters. Play.

In de goede oude tijd waar we nog games in browsers speelden, was er een ware hit genaamd Motherload. Hierin moest je de rode planeet ontginnen met een boortank. Net zoals Spelunky en Meatboy hebben de makers de overstap naar consoles gemaakt, waardoor je nu het spel terug kan ervaren, maar dan in een verbeterde versie. Perfect voor een nostalgisch moment. Play.

Op het eerste zicht leek dit tien jaar oude spel op pure shovelware, maar de gameplay gaat snel, er zijn verschillende gameplay modes, de kleurtjes zijn lekker fel en er is verbazend veel diepgang voor een spel van het arcade-genre. Zelfs al is het maar voor eventjes: play

Hoe simpel het er ook mag uitzien, Downwell is waarschijnlijk mijn favoriete pick-up-and-play-game aller tijden. Het doel is heel simpel: zo diep mogelijk geraken en zoveel mogelijk punten binnenhalen. Dit doe je met drie knopjes die elk meerdere functies hebben. Mark Brown van Game Maker’s Toolkit legt het hierboven op excellente wijze uit, in de tussentijd is dit voor mij alvast een Play! Play! Play!

Overslapen? Geen probleem, je sluipt je toch gewoon een weg naar binnen? Metal Gear Solid, u bent geschiedenis. Tijd voor een nieuwe koning in het stealth-genre! De mundane setting is een originele insteek, want wie wilt er nu niet gaan WERKEN! Dit is overduidelijk een Play!

Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties