Overzicht Games with Gold juni 2016

0

Het nieuwe overicht voor de Games with Gold juni is binnen! Bij de start komt er weer een nieuw Xbox ONE- en Xbox 360-spel uit, halfweg de maand komen de volgende twee games het plan vervolledigen. Het is niet even veel als de voorbije twee topmaanden, maar zoals altijd zijn de Xbox 360-spellen die je krijgt ook speelbaar op de Xbox ONE. Hieronder de lijst.

Goat Simulator (Xbox ONE)

Heb je stiekem altijd al eens een geit willen zijn? Rondhuppelen door de stad, andere geiten duwen, mensen likken, jetpacks aandoen, de duivel worden en ontvoerd worden door aliens? Geen alledaags geitenleventje, maar volgens ontwikkelaar Coffee Stain Studio is dit een simulatie van het echte ding. Even serieus: Goat Simulator begon als een grap vol bugs en problemen. De hype is sinds de hilarische release gaan liggen, maar het ‘spel’ is nog steeds een grap vol bugs en fouten, alleen doet het al veel minder lachen. Alle problemen en bugs worden niet onder handen genomen, want dat maakt deel van de charme, maar de makers vragen voor Goat Simulator tegenwoordig wel geld. Gratis in het GWG-pakket is het een leuke novelty die voor een fijne avond kan zorgen als je het niet kent, maar een echte verspilling van GWG voor wie Goat Simulator ooit al eens 5 minuten vastnam.

The Crew (Xbox ONE)

Aan racespellen op console geen gebrek, maar op de console van Microsoft is het daarbovenop knokken met boegbeeld Forza Motorsport. Misschien daarom dat het open-wereldracespel uit de stallen van Ubisoft nu gratis is in het Games With Gold juni… The Crew kreeg bij zijn originele release nogal matige reviews, vooral door een teleurstellend technisch aspect van een anders niet onaangename wereld. Halfweg volgende maand kan je nu zelf oordelen.

Super Meat Boy (Xbox 360)

Een van de eerste indiespellen dat in de gouden van jaren van de 360 de Xbox Live Arcade op de kaart zette. De veeleisende en bikkelharde platformer van getormenteerd genie Edmund McMillen en zijn even brilliante code-compagnon Tommy Refenes was een schot in de roos. Het kon natuurlijk niet anders, Super Meat Boy zit gameplay-gewijs bijna zo goed als perfect ineen, en het bevat heel wat gepeperde content om je te frustreren. Zie het als een Super Mario voor de veteranen. Dat het spel nu al 6 jaar oud is, valt absoluut niet op. Deze niet spelen nu hij in het GWG-pakket zit, beschouwen we als een zonde.

XCOM – Enemy Unknown (Xbox 360)

Als je houdt van RPG en strategie dan is de kans groot dat deze XCOM – Enemy Unknown al binnenstebuiten gekeerd hebt, misschien zelfs al meerdere keren. Zo niet, wel… Dan moet je je misschien haasten om een Gold-abonnement te overwegen en deze mee te kunnen pikken. De remake van het spel uit 1994 kreeg bij release een hoop lovende kritiek, vooral voor zijn voortreffelijk spelsysteem van beurtelingse strategie gemengd met het hele beheeraspect van je hoofdkwartier. De titel is dus niet te missen, ook voor wie het genre zou willen ontdekken, maar vergeet niet dat XCOM absoluut geen gemakkelijk spel is.

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties