Overzicht Games with Gold februari 2017

0

Het is alweer tijd voor jullie afspraak met ons Games with Gold-artikel. De opzet is nog steeds dezelfde, twee games in het begin van de maand en halverwege de rest van de betaling. Die onveranderlijke aard geldt ook voor onze artikelreeks, dus vliegen we er meteen in.

Lovers in a Dangerous Spacetime (Xbox ONE)

De nieuwe GWG trapt af met een geweldige local co-op parel. In dezelfde trend als bij Overcooked moet je in Lovers in a Dangerous Spacetime zien te winnen door samen te werken. Waar Overcooked je vroeg een restaurant te runnen, moet je bij LDS je ruimteschip drijvende zien te houden doorheen de verschillende campagnes. Het moet natuurlijk lukken dat er meer dan vier taken zijn op zo’n tuig. Iemand zal dus de turrets even moeten loslaten om aan het roer te trekken. Een absolute aanrader tegen een saaie avond, alsook perfect om de wederhelft eventueel te initiëren tot videospellen.

Monkey Island 2: Special Edition (Xbox 360)

Voor de Xbox 360 graait Games With Gold diep in zijn schatkist met deze Monkey Island 2 special edition. De vernieuwde uitgave is nog niet zo oud, maar het vervolg op Guybrush Threepwoods eerste avontuur verscheen oorspronkelijk in 1990! Die virtuele onsterfelijkheid benadrukt nog maar eens hoe tijdloos de Monkey Island-serie wel is. Een niet te missen spel voor fans van point and click-avonturen overgoten van een ferme laag humor. Wel raden we je toch aan bij de eerste Monkey Island te beginnen als je interesse zou hebben.

Project Cars: Digital Edition (Xbox ONE)

Eens je de vorige twee spellen hebt uitgemolken, krijg je van GWG de digitale versie van Project Cars cadeau. In onze review kan je alle details over het racespel lezen. Kort samengevat moet je als racefanaat niet aarzelen deze te spelen. De simulatie is tot het bijna-uiterste gedreven en op een paar problemen met affichage en AI na is dit een rechtstreekse concurrent voor Forza als je dagelijkse benzine-shot. Wel komt Project Cars pas tot zijn recht met een racestuur, op controller is het enorm aanpassen en vooral veel in de opties prutsen alvorens je vlot kan rijden.

Star Wars: The Force Unleashed (Xbox 360)

Naast Project Cars krijg je op je Xdoos 360 de eerste episode van Star Wars spin-off The Force Unleashed. Met evenveel actie als de gemiddelde God of War-game was The Force Unleashed een klein succes bij Star Wars aficionados. De titel is nog steeds een aanrader, alleen is het spijtig dat, sinds Disney’s overname van de franchise, het verhaal van anti-held Starkiller herleid wordt tot een niet-canon mythe. Het maakt de ervaring daarom niet per se slecht, dus stof je force-choke kennis maar terug af.

Games With Gold gaat op zijn goed élan door. Op enkele kritiekpunten na zijn alle games succesvolle titels. En het zijn ook niet allemaal kleine indie-titels in tegenstelling tot sommige mindere maanden, dus voor ieder wat wil. Wij maken ons weer klaar voor een potje LDS. En jij? Welk game spreekt jou het meeste aan?

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties