Ondertussen weten we wat te verwachten bij een nieuwe episode van Hitman: een nieuwe locatie met nieuwe doelwitten, maar grotendeels dezelfde gameplay. Ontwikkelaar IO Interactive en uitgever Square Enix sturen ons deze keer naar de basis van een privéleger in Colorado met een speciale missie: te weten komen wie er ons nu al de hele tijd aan het manipuleren is. Geekster was blij dat de idioten in Malheur niet zo professioneel waren als de militie in deze episode en zocht het voor jullie uit.

Eindelijk het hoofdverhaal

Het ICA gaat er prat op dat het neutraal is en zonder politieke of ideologische voorkeur haar assassinations uitvoert. Een mysterieuze Shadow Client stuurt echter al een tijdje informatie rond die mensen aanzet om het ICA in te huren. Uiteindelijk heeft het ICA dus in Parijs, Sapienza, Marrakesh en Bangkok zonder het zelf te beseffen telkens éénzelfde persoon geholpen. Moest die persoon hen zelf ingehuurd hebben, zouden ze het nog door de vingers kunnen zien, maar gemanipuleerd worden is voor het moordagentschap een brug te ver. Na wat onderzoek sturen ze Agent 47 onder leiding van Diana Burnwood naar Colorado, de plaats van waar de Shadow Client zijn informatie liet verzenden. Het wordt echter geen walk in the park, want 47 moet een geheim kamp van een privé-militie infiltreren om de informatie te vinden. Onderweg moet hij ook nog eens 4 belangrijke figuren van de militie naar het hiernamaals sturen.

Hitman Colorado security

Dit is niet eerlijk, 6 munten is overkill!

Deze episode draait volledig om het hoofdverhaal, dat tot nu toe bij elke episode maar heel kort werd uitgebreid. Op het einde van deze missie zal je dan ook een beter idee hebben van wie nu aan welke kant staat en wie de echte bedreiging is. De personages doen alsof bepaalde plotwendingen schokkend moeten zijn, maar uiteindelijk is het allemaal wel best voorspelbaar. De links die uit verschillende stukjes informatie uit de vorige episodes werden gelegd, worden nu duidelijk, en wie ijverig alle conversaties tot nu toe heeft afgeluisterd, zal een aantal theorieën bevestigd zien. Ook de conversaties in deze episode vertellen ons meer over het achtergrondverhaal. Uiteraard is nog niet alles opgelost, maar de puzzelstukjes beginnen op hun plaats te vallen.

Access denied

Je wordt in deze episode geconfronteerd met een hogere moeilijkheidsgraad, die de uitdaging van Marrakesh niet enkel bereikt, maar zelfs overstijgt. Heel het gebied is immers een verboden zone als je niet vermomd bent, wat het halen van de felbegeerde Silent Assassin Suit Only-rating bijzonder bevredigend maakt. Tijdens gewone runs is het dan ook de bedoeling om zo snel mogelijk een gepaste vermomming te vinden. Ook dit gaat niet helemaal zonder slag of stoot, want de meeste npc’s patrouilleren per twee en op vele plaatsen is er een grote concentratie van vijanden te vinden. Gelukkig heb je ondertussen al genoeg ervaring of extra hulpmiddelen om dit probleem op te lossen. Eenmaal vermomd wordt het zoals altijd allemaal (grotendeels) gemakkelijker.

Hitman Colorado scarecrow

Sommige vermommingen vallen iets harder op dan andere.

Het tweede unieke aan deze episode is het grotere aantal targets. Je moet deze keer immers vier doelwitten om het leven helpen en ook nog in een geheime kamer zien te geraken. Drie van de vier targets hebben elk een speciale opportunity om hen gemakkelijk van het leven te beroven, en je main target heeft er drie. Naast de opportunities heb je gelukkig nog veel andere mogelijkheden vol zwarte humor om je innerlijke contract killer los te laten en is het weer een plezier om uit te dokteren hoe je nu iedereen in het geheim uit de weg kan ruimen. De episode is moeilijker, maar de combinatie van humor en stealth is gelukkig niet achterwege gelaten. Jammer genoeg heb je maar twee mogelijkheden om in de geheime kamer te raken, en kan je in de story mode telkens maar op één manier het level tot een goed einde brengen. Gelukkig heb je meer mogelijkheden in contract mode.

"Visibly armed"? I guess I am.

“Visibly armed”? I guess I am.

Standaardkleuren en -geluid

Colorado is visueel minder indrukwekkend dan de vorige episodes. Aangezien 47 nu eenmaal een militiekamp moet infiltreren, zijn de kleuren veel saaier dan in Sapienza of Bangkok. De verschillende locaties uit deze episode lopen soms wat door elkaar, maar het voelt allemaal heel natuurlijk aan. Naast het kamp met schuren, een watertoren en een eetplaats, is er ook nog een (relatief klein) huis. Aangezien we in de Verenigde Staten zitten, is het trouwens eindelijk eens normaal dat iedereen Engels praat! De voice acting valt daarom voor het grootste deel niet op, met uitzondering van een folteraar met een heerlijk zoete stem. Je kan wel weer een hele hoop conversaties afluisteren.

Hitman Colorado camp

Niet zo kleurrijk, maar wel vol leuke moordmogelijkheden.

Hitman Episode 5: Colorado: verdict

Ook episode 5 van Hitman season one is een schot in de roos. De omgeving valt misschien wel wat tegen, maar het aantal doelwitten en creatieve methoden om hen uit de weg te ruimen maakt veel goed. Waar het hoofdverhaal vroeger eerder een afterthought was, wordt het nu eindelijk verder uitgewerkt. De hoge moeilijkheidsgraad zorgt ervoor dat bepaalde challenges nu echt moeilijk worden, en gelukkig is er ook een vleugje humor. Sapienza blijft de beste episode, maar Bangkok en Colorado staan voorlopig heel dicht bij elkaar op plaats 2 en 3 in een volgorde die voor velen anders zal zijn naargelang ze een uitdaging zoeken of eerder wat rustiger willen spelen.

Geïnteresseerd in Hitman? Lees dan zeker onderstaande artikels:

De geekster reviewscoregids

8 Uitdagend

Hitman Episode 5: Colorado biedt een moeilijker, maar nog steeds leuk, level. Met de grotere hoeveelheid doelwitten ben je elke keer wel even zoet, en vooral de SaSo-runs zijn zeker niet gemakkelijk. Jammer dat de omgeving minder spectaculair is dan in een paar vorige episodes.

  • Verhaal 8
  • Vormgeving 7
  • Audio 7
  • Gameplay 8
  • Levensduur 8
Share.

About Author

Michiel Van Belle

Michiel Van Belle speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Zijn grote geeky love is soundtracks.

Reacties