Overzicht Games with Gold januari 2017

0

Een nieuw jaar, een nieuwe Games with Gold-lijst. Althans voor wie zijn abonnement heeft verlengd.  De formule is nog steeds onveranderd, een gratis Xbox ONE- en Xbox 360-spel in het begin en halverwege de maand. Games with Gold januari doet wat onder aan de 2016 afsluiter zonder daarom een slechte maand te zijn. Zodus, gratis games.

Deathtrap (Xbox ONE)

Sinds nieuwjaarsdag heb je op Xbox ONE recht op Deathtrap. De unieke mix tussen tower defense en actie-RPG alleen al vrijwaart een testrit op dit spel. Toch bevat het genoeg elementen om beide genres ook eer aan toe te doen in deze onwaarschijnlijke combo. Enerzijds bevat het spel honderden verschillende valstrikken om de bijna even talrijke baddies te onthoofden, in brand te steken, te spiesen of wat je hartje ook maar begeert. Anderzijds kan je met je verschillende helden je fort nog beter verdedigen door versterking te brengen waar nodig. Deze helden kan je dan verder levellen en uitrusten met nieuwe wapens. Spijtig genoeg vindt het spel geen warm water uit in de verschillende tower defense- en/of RPG-mechanieken.

The Cave (Xbox 360)

Op Xbox 360 kun je nu al het fantastische The Cave gaan afhalen. Komaan, ga maar, we wachten wel. Dus, The Cave is zowat het breinkind van Ron Gilbert, mede-papa van cultklassiekers Manic Mansion, Day of the Tentacle en Monkey Island (althans enkele daarvan). Het spreekt voor zich dat avontuurspellen geen geheim hebben voor de man, en het is ook naar zijn geliefkoosd genre dat hij zich keert voor The Cave. De opdracht is simpel: verken de mysterieuze grot met een team van drie gekozen personages uit een groep van zeven. Wie je meeneemt zal bepalen welke van de talrijke puzzels je überhaupt zal kunnen oplossen en dus ook welk einde je zal voorgeschoteld krijgen. Tussen twee puzzels door moet je je super mario skills weer afstoffen, maar niets dramatisch. Het spel kreeg wel wat gematigde reviews omwille van de soms te gemakkelijke en langgerekte puzzels, maar het scenario en de grappen zijn wel spot-on.

Killer Instinct Season 2 (Xbox ONE)

Halverwege de maand is het tijd voor wat knokplezier met Killer Instinct Season 2. Net als voor speculoospasta zit alle info hem in de naam. Het tweede seizoen bevat 9 nieuwe personages en een resem nieuwe kostuums voor zowat iedereen. Ook de inhoud werd licht herzien, met vooral de broodnodige combo-breaker tutorials als belangrijkste feature. Voor wie het zich afvroeg, om dit spel te spelen moet je inderdaad eerst de basisversie van Killer Instinct afhalen. Die versie is en blijft gelukkig free to play, dus het is een win-win situatie voor wie KI slechts af en toe uit de kast haalt.

Rayman Origins (Xbox 360)

En om de lijst af te sluiten kan je op Xbox 360 even los zes jaar terugreizen met Rayman Origins. Deze titel afhalen is mogelijks de grootste no-brainer in de geschiedenis van Games with Gold. Niet alleen is de terugkeer van Rayman een plezier voor de duimen, ook je ogen gaan wat beleven. De handgetekende omgevingen en diens animaties waren toen verbluffend, en dat zijn ze gebleven. Menig productie kan wat leren van Rayman Origins’ art design. En ondanks dit bevat het spel een meningvolle level design en content genoeg om je tot de volgende GWG zoet te houden. Critici waren net zoals jullie trouwe dienaar hier bijzonder lovig, dus aarzel niet langer.

Na een perfecte afsluiter van 2016 krijgen we er nog een goede start van het nieuwe jaar bij. Het zijn niet de meest populaire spellen, maar slecht zijn ze niet. Wat denk jij ervan? Een goede start van het jaar? Of heb je nog een hele resem kerstcadeaus uit te spelen eerst? We lezen het zoals gewoonlijk graag in de comments.

Share.

About Author

Jason

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. Tussendoor schrijf ik graag mijn mening hierover, maar steeds met linkerhand op QZSD

Reacties