Victini kraait victorie in je Mystery Gift!

0

Nintendo viert feest! Pokémon, een van zijn populairste en meest succesvolle franchises, mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren, worden er het hele jaar door giveaways met uiterst zeldzame Pokémon georganiseerd.
Na MewCelebiJirachiDarkrai, Manaphy,Shaymin en Arceus is in september Victini aan de beurt!

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Pokémon kan je binnenkort Victini aan je collectie toevoegen. Van 1 september tot en met 24 september kan je via de Mystery Gift van je exemplaar van Pokémon X, Pokémon Y, Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire deze mythische Pokémon downloaden.

Interessante tidbit voor echte poké-maniacs: Victini is de enige mythische pokémon die niet helemaal achteraan in de regionale pokédex staat van het spel waarin hij voor het eerst verschijnt. Victini is de allereerste pokémon van de vijfde generatie, en krijgt een plaatsje voor de regionale grass starter, Snivy.

En met reden. Meestal moet je wel even wachten tot de eerste mythische pokémon van een generatie verkrijgbaar wordt. Niet zo met Victini. Al bij de release van Pokémon Black en Pokémon White kon je de speciale Liberty Pass downloaden. Als je daarmee naar de Liberty Pier in Castelia City ging, kon je naar Liberty Garden varen, een klein eilandje waar Team Plasma rottigheid aan het uithalen is. In de kelder van de grote vuurtoren kon je dan wel deze kleine pokémon uitdagen en vangen.

Victini Liberty Garden

In de animatiereeks maakte Victini voor het eerst z’n opwachting in de twee verschillende versies van de veertiende Pokémon-film: White – Victini and Zekrom en Black – Victini and Reshiram. Gimmicky, maar dat kan eerlijk gezegd wel van meer dingen uit die generatie gezegd worden.

pokemon movie victini

De Victini die je in september kan downloaden, is getraind tot level 100 en heeft de psychic en fire types. Hij kent de moves IncinerateQuick AttackEndure en Confusion en heeft de ability Victory Star. Hiermee worden de moves van Victini en de andere pokémon in je team 10% accurater.

Victini mystery gift

 

… Wat, ben je er nog steeds? Kom dan, een toegift. Zoals we al op onze sociale kanalen aankondigden, ging vorig weekend in Europa een andere speciale actie van start. Spelers die in hun exemplaar van Pokémon X, Pokémon Y, Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire de code “HAPPY” ingeven in hun Mystery Gift, ontvangen een Meowth met de speciale move “Happy Hour“. Deze event-exclusive move doet geen damage, maar verdubbelt wel het prijzengeld dat je na een gevecht verdient. Dit effect stackt bovendien met het gebruik van een Amulet Coin, waardoor je dus viermaal zoveel geld verdient. Als dat niet vrijgevig van die goeie ouwe Meowth is.

meowth

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties