Vergeet dit weekend niet naar Screenshake 2016 te komen!

0

Het hele weekend staat in het teken van Screenshake 2016! Van 19 tot en met 21 februari 2016 maakt Het Bos in Antwerpen plaats voor de vierde editie van het Belgische indie-gamefestival. Dat het de moeite zal zijn kunnen we je nu al op een blaadje geven, maar wat gaat er allemaal gebeuren?

De uitreiking van de Belgian Game Awards

Vrijdag start rustig met de opening van het festival, de kans om alle hedendaagse indie-games wat van dichterbij te bekijken. We vinden er, onder vele andere, de geniale The Witness en Firewatch in een ontspannen sfeer met muziek en discussie. Het hoogtepunt van de avond start om 19u met de uitreiking van de Belgian Game Awards, gepresenteerd door niemand minder dan Wim Wouters, het brein achter Woolfe.

BGA

 

Het zal een harde strijd worden tussen mastodont Larian Studios en zijn paradepaard Divinity: Original Sin en de aangename verrassing Guns, Gore & Cannoli van Crazy Monkey Studios. Maar ook Liftoff, de drone-racing-simulatie van Lugus Studios, kan in de prijzen vallen. We zijn alleszins zeer benieuwd naar de uitkomst.

Ontdekken en plezier hebben

De rest van het weekend is een doorlopende mix van de Game Expo & Art Expo en interessante gesprekken of opvoeringen. Zo vinden we tal van sprekers terug die het even zullen hebben over de staat van indie-games of gewoon hun ervaringen komen delen na de ontwikkeling en release van hun spel. Meest opvallende genodigden op de lijst zijn ongetwijfeld Ste Curran, game-designer en David Kanaga, componist voor Proteus, die het respectievelijk over game ontwikkeling en sound design zullen hebben.

Bij de acts op Screenshake 2016 vinden we onder andere een playtrough van het onthutsende en briljante The Beginner’s Guide door niemand minder dan zijn maker Davey Wreden himself, de kans op een unieke introspectie in game-design na zijn doorbraak met The Stanley Parabel. Zondag zijn de optredens wat luchtiger (en vooral conventioneler), met Live Play voor meesterwerken Journey en Ori and the Blind Forest, gebracht door Joost Van Dongen en René Derks. Er is die dag zelfs nog wat tijd over om wat lokale multiplayer indie-spellen te ontdekken zoals Badblood en Broforce.

beginners guide

The Beginner’s Guide ontdekken met zijn maker? count me in!

Elke dag buiten de laatste (omdat maandag zuigt!) sluit het festival ook af met een heus feestje tot in de vroege uurtjes!

De hamvraag is waarop jullie nog wachten om ook langs te gaan op Screenshake 2016! Twijfel je nog? Alle info vind je ook nog eens terug op de officiële website of de Facebookpagina van het evenement.

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties