The Road to Super Smash Bros. 3DS

0

MORGEN IS HET EINDELIJK ZOVER! De meest geanticipeerde 3DS game van het najaar, dat eindelijk (!) verschijnt in al diens epische glorie. Super Smash Bros. 3DS. In een arena vol Falcown Paauwnches, Flamethrowers, Charge Beams en Elthunders gaan de meest bekende Nintendo personages de strijd aan in een full-on Brawler.

screen-9

Super Smash Bros. 3DS: Zero Suit Samus (Metroid)

Toegegeven, ook wij kijken keihard uit naar de lancering morgen. Als er één titel is die het woord HYPETRAIN waardig is, is het wel deze. Het afgelopen jaar gonsde het internet van de geruchten (en spijtig genoeg ook van de spoilers) over deze 3DS titel. We’ve come a long way sinds het orginele spel op de Nintendo 64, dat slechts 12 personages bevatte. Nu zijn het er al meer dan 38.

Super Smash Bros. 3DS: Luigi (Luigi's Mansion)

Super Smash Bros. 3DS: Luigi (Luigi’s Mansion)

Daar begon het immers allemaal. De originele Nintendo 64 titel was een unicum. Behalve Killer Instinct was er immers weinig sprake van kwalitatieve fighters op de Nintendo console. Waarna de briljante keuze gemaakt werd om een laagdrempelige brawler te creëren met elk icoon uit de alombekende Nintendo franchises. Een game die ons recht in ons hart raakte, waarvan zelfs we niet wisten dat we het nodig hadden in ons leven. Wat volgde was honderden en honderden aan uren spelplezier. Met de komst van de Gamecube, gebeurde het een generatie later opnieuw. En dan op de Wii, nog eens. Ondertussen is de metagame rond Smash Bros. zo geëvolueerd, dat het een plaats heeft verworven in de competitieve EVO scene, wat een erg belangrijke prestatie is voor een Nintendo game. De Smash Bros. memes zijn ondertussen niet meer te tellen.

screen-10

Super Smash Bros. 3DS: Robin (Fire Emblem)

Wat maakt Smash Bros. nu zo uniek?

Wel, het is en blijft de ultieme ode aan Nintendo en diens fans wereldwijd. Het is de ultieme fanservice. Capcom VS. Marvel en consoorten proberen hetzelfde gevoel op te wekken, maar falen. Waar denk je dat veel Nintendo fans hun kennis over de games halen? Niet Wikipedia, niet Google, maar hier. Smash Bros. Het is de ultieme hub om het hele Nintendo-verse te leren kennen. Het zijn de kleine dingen zoals de trofeeën, de achtergronden en vijanden, de easter eggs die het verschil maken. Je leert de verschillende franchises/personages, hun geschiedenis en hun achtergrond meer dan kennen. Van Nintendo uit is het ook de perfecte plek om de minder gekende franchises zoals Pikmin en Earthbound nog steeds aan een erg groot publiek te hangen. Zo is Fire Emblem in het Westen pas echt gelanceerd NADAT Marth als personage in Melee verschenen was. Dat is verdomd goed uitgedacht door de Nintendo bonzen.

Combineer dat met een spel dat telkens naadloos in elkaar zit en je hebt een droomformule die de Mario Kart formule overstijgt.

Met welk personage(s) gaan jullie spelen? Laat het ons zeker weten in de comments!

SHOW ME YOUR MOVES! (NNID: Sjmille)

 

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties