Splatoon 2: hands-on preview

0

Geekster mocht onlangs even bij Nintendo op de koffie. Naast een gezellige babbel, een hapje en een drankje (geen zalm met appel deze keer) waren er ook een aantal games om uit te proberen. Want de spreekwoordelijke zalm was deze keer te vinden in één game. Jullie horen het al, we zijn aan het splatten gegaan met Splatoon 2. We kliederden, verfden en splish-sploshten ons een weg doorheen de verschillende modi die Nintendo voor ons in petto had. Wat we vonden? Jullie lezen het hier!

Oh, de glorie van Splatoon. Wat heb ik je gemist. Wederom begaven we ons als gladiatoren in de Ring der Kladdeder, waar we streden om de alleenheerschappij van de map in onze respectievelijke verfkleuren. Verfborstels werden natgemaakt, verfemmers uitgespoeld en de verfbazooka wederom gepolijst. Op het event konden we immers genieten van twee modi uit het nieuwe Splatoon 2, bedoeld voor de Nintendo Switch. We begonnen met een oude bekende. De Turf War.

GEEKSTER SPLAT

Turf War, maar beter?

Deze modus is niet veel veranderd ten opzichte van het originele spel, lijkt het. Opnieuw zien we dezelfde waiting rooms verschijnen en dalen we al snel neer in een level waar alles nog verschrikkelijk onbesmeurd lijkt. Het oog kan echter bedriegen, want er is duidelijk hard gewerkt aan de back-end van Splatoon. Ik denk dat ik nog nooit zulke vloeiende rondjes gesplat heb. Het geheel had weinig last van lag of drops in framerate. Daarbovenop zijn de nieuwe levels opnieuw heel uitdagend, op een manier die verder de ideeën uit de levels van Splatoon lijkt uit te diepen. Het volledig verticale level was een waar plezier om te ontdekken.

Daarnaast bevatte deze Splatoon 2-demo meteen ook alle wapens die slechts met mondjesmaat geïntroduceerd werden in de eerste. Zo hadden we meteen toegang tot de Slosher (ook wel de Emmer des Doods genoemd) en, een persoonlijke favoriet, de Splatling mini-gun. Ik had even een Schwarzeneggermomentje toen ik mijn team glorieus van de overgang redde door een pak van de tegenstand te doorzeven. GET BACK TO THE CHOPPAH, nozems.

Zoals altijd kwamen ook deze matches tot een spetterend einde, waar de hoeveelheid grond die we bedekt hadden, vergeleken werd met die van de tegenstand. Al bij al lijkt het dat Nintendo met Splatoon 2 de modus die het eerste spel zo definieerde niet aan de kern veranderd heeft. Hier en daar kleine tweaks en nieuwe wapens zoals de Dual Splatter zullen hier furore maken. Dingen die alles heel vloeiend houden en snel instapbaar. Vooral dat laatste lijkt me een nieuwe belangrijke les die Nintendo aanhoudt bij de ontwikkeling voor de Switch.

Meer inzicht, meer zalm

Dé wow-factor van Splatoon 2 is echter niet de geoptimaliseerde Turf War-modus. Nee, dat vonden we meer dan genoeg in de tweede modus die we konden spelen. Salmon Run. Een locale co-op-modus die je samen met vrienden kan spelen. Bekijk het als een gezamenlijk Spartaans baasgevecht. Je neemt het samen met elkaar op tegen golf na golf aan Zalm-bazen, die je steeds op andere unieke manieren moet verschalken. Indien je hen verslaat, kan je Golden Salmon Eggs verzamelen, die je terug naar de basis moet brengen om de verschillende golven te doorstaan.

Samenwerken is de opdracht, want deze zalmen zijn allesbehalve lieverdjes. We werden dan ook genadeloos afgestraft voor onze egocentrische Turf War mindset, en dat op de laagste moeilijkheidsgraad. In onze tweede sessie waren we slimmer en konden we de Salmon Run tenminste uitspelen. Pittig. Je kan je zo voorstellen dat je in een lokale pub luidkeels “THIS IS… OCTOOOOOO CANYOOOOOOOOON” naar je Switch roept terwijl je samen weer een gewelddadige zalm in stukken spuit. Opnieuw een modus die de Switch in zijn kracht lijkt te erkennen.

Met Splatoon 2 lijkt Nintendo op weg een kleurrijke zomerhit te hebben, die op mening terrasje zou kunnen verschijnen. De Switch wordt duidelijk ingezet als een laagdrempelige kliedermachine. We kijken alvast uit naar onze kliedermatches. Jullie toch ook?

Volgen jullie ook de Splatoon Direct om 16:00? Ontdek het samen met onze redactie!

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties