Spellenspektakel Eindhoven 2017

0

Op 11 november bezochten we met de Geekster-crew het Spellenspektakel in Eindhoven. Het Spellenspektakel is een van de grootste beurzen in de streek die zich volledig focust op board games. Als liefhebbers van alles wat tabletop is, konden we de kans niet laten liggen om een bezoekje te brengen aan de beurshal en te kijken wat nieuw en populair is in de wereld van board games.

De conventievloer was verdeeld in een gelijkvloerse hal en een bovenverdieping. De bovenverdieping was vooral gewijd aan alternatieve games en minder bekende uitgevers, maar hier waren zeker wat leuke pareltjes te ontdekken. Een persoonlijke favoriet was Balance Duels, een spel waarin je op een balans pionnen naar de overkant tracht te krijgen zonder de balans te laten omkantelen. Je tegenspeler moet hetzelfde proberen.

Balance Duels

Probeer al je pionnen naar de kant van de tegenspeler te krijgen.

Op de benedenverdieping stonden de twee grote spellenreuzen uit Nederland, 999 Games en White Goblin Games met een overduidelijke aanwezigheid, maar vele andere bekende studio’s en games hadden ook een stand aan hen gewijd. Zo konden we bijvoorbeeld de nieuwste variant op Pandemic spelen, genaamd Legacy (seizoen 1 en 2).

Pandemic

Met de nieuwe varianten op Pandemic speel je een doorlopend verhaal met blijvende gevolgen.

Naast demonstraties en wedstrijden was er ook veel te koop. Veel ontwikkelaars waren zelf aanwezig om hun games te verkopen, vaak met aantrekkelijke beurskortingen. Ik zag sommige verzamelaars lopen met honderden euro’s aan spelletjes, figuren en goodies, dus voor wie een grote collectie hoopt op te bouwen, is het Spellenspektakel de hemel.

Ook fans van tabletop RPG-games komen hier aan hun trekken. Er waren enkele standen aanwezig waar dobbelstenen in alle formaten en varianten konden gekocht worden, alsook een stand die regelboeken voor zowat elk fictief universum te bieden had. Ik heb me bij momenten zwaar moeten inhouden om niet al mijn spaarcentjes uit te geven aan een nieuwe collectie RPG-boeken.

RPG boeken

Michiel en Jens verliezen zichzelf eventjes in een ruime collectie aan fantasiewerelden.

Na een lange dag rondlopen op de conventievloer zijn de batterijen van mijn innerlijke boardgamegeek weer volledig opgeladen. Ik wil een fort rond mezelf bouwen gemaakt uit spelletjesdozen en regelboeken en er niet uitkomen voor ik alles uitgetest heb. Dat is helaas geen optie, dus ga ik volgend jaar simpelweg terug naar Eindhoven om me daar nog wat uit te leven. Wie meer wil zien van ons bezoek aan het Spellenspektakel, kan onderstaande fotogalerij bekijken.

Credits voor alle foto’s gaan naar Laurens Veys.

Deze diashow vereist JavaScript.

Share.

About Author

Jens Osaer

Jens speelt games, is gepassioneerd door Dungeons & Dragons en maakt deel uit van Elven Voor Twaalven. Daarnaast leest hij ook graag eens een boek of comic.

Reacties