Smash Bros Direct

0

8 april. 23.59. Een bang hart. 9 april, 00.40. De Smash Bros Direct slaat in als een Falcon Punch. We kregen een karrenvracht aan nieuwigheden over de nieuwe Smash Bros game, inclusief meer informatie over de release data.

Nintendo is geen fan van grote pers-events. In plaats van grote, explosieve, dure theatervoorstellingen opteren ze nu al een tijdje voor livestreams, genaamd Nintendo Directs, die ze rechtstreeks in elke huiskamer van elke fan kunnen afspelen. Gerichte informatie over specifieke games en/of systemen, in een livestream van telkens ongeveer 40 minuten. Een terugkeer naar hetgeen Nintendo het nauwst aan het hart lag. De fans.

Het was slechts een kwestie van tijd eer er dus een Direct zou verschijnen over de moeder-der-alle-hypes van 2014, Super Smash Bros. En dit zal wellicht niet de laatste zijn.

Release datum

De eerste verrassing. De 3DS versie van Super Smash Bros. zal reeds deze zomer verschijnen, terwijl op de Wii U versie nog moeten wachten tot de winter periode. Dit heeft wellicht alles te maken met de release van Mario Kart 8 op Wii U eind mei.

Smash Bros Direct

Smash Bros Direct

3DS vs. Wii U

De verschillen tussen de twee versies werden ook wat benadrukt. Zo zien we dat stages veeleer version exclusive zijn en elk hun eigen invulling hebben. Online multiplayer is wel mogelijk in elke versie. Er is ook kort sprake van connectiviteit tussen de twee systemen, maar dat is nog toekomstmuziek.

Stage Bosses

In sommige stages kan je blijkbaar een soort mini-baas verwachten, die heel het gevecht kan verstoren. Zo zien we hoe Yellow Devil (uit Mega Man serie) uit het niets verschijnt, de helft van het scherm inneemt en vervolgens ontploft in één glorieuze explosie. Hoewel we Ridley’s ( uit Metroid serie) schaduw zien voorbij vliegen, blijft het voor de rest stil rond de andere verborgen bazen.

Smash Bros Direct

Smash Bros Direct

Online

Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende modi om online te spelen. For Fun & FOR GLORY. For fun is waar alles kan en alles mag. For Glory is waar we de mannen/vrouwen onderscheiden van de jonkies. In For Glory zijn er immers geen items, is het slagveld altijd Final Destination en kan je zelfs duelleren. There can be only one.

smash bros direct

Smash Bros Direct

Wat betreft online rankings wordt er afgestapt van het traditionele classificatie systeem. Simpel gezegd zal er gewoon gecommuniceerd worden over hoe ver je staat in het spel ten opzichte van andere spelers Een rank van 300.000 wil dus zeggen dat je beter bent of verder staat dan 299.999 anderen. Het blijft nog onduidelijk hoe deze berekening exact in zijn werk gaat.

Smash Bros Direct

Smash Bros Direct

Items

We zien de bekendmaking van het Beam Sword, Bumper, Smart Bomb, Motion Sensor Bomb, POW-Block, Beetle, Fire Bar, Back Shield, Bombchu, Fairy Bottle, Earth Club, X-Bomb, Hocotate Bomb, Rocket Belt en Steel Diver gun. Duusd manieren om iemand kapot te maken. Mooi zo.

Pokémon

Pokémon zijn altijd sterk aanwezig geweest in Smash Bros. en dat is nu niet anders. Met een Pokéball kan je opnieuw de verschroeiende kracht van de Pocket Monsters loslaten op je tegenstanders. De nieuwe Masterball laat je zelfs exclusief gebruik maken van legendarische Pokémon. We zien Arceus, Meowth, Fennekin, Palkia, Electrode (Bol des Doods), Metagross, Meloetta, Gogoat, Entei, Kyurem, Victini, Keldeo, Xerneas en Deoxys de revue passeren. Duusd Pokémon om iemand kapot te maken. Mooi zo.

Assist Trophy

We zien de terugkeer van veel bestaande assist trophies, zoals Waluigi, Knuckle Joe en Nintendogs. Anderzijds zijn er ook wat nieuwe toegevoegd zoals Dark Samus, Mother Brain en het spel Pong(!). Grote afwezige hier lijkt toch Isaac, uit de Golden Sun reeks, die al eeuwen door fans gevraagd wordt als speelbaar personage. De hoop blijft bestaan!

Zero Suit Samus & Sheik

Grote verrassing 2. Waar in de vorige games Zero Suit Samus en Sheik slechts een speciale versie waren van respectievelijk Samus en Zelda, hebben ze nu de aandacht gekregen die ze verdienden. Zero Suit Samus en Sheik krijgen hun eigen character slot! Ik zie ook een beetje invloeden van Soul Calibur in het character design van Zero Suit Samus. ( I wonder why…).

Smash Bros Direct

Smash Bros Direct Smash Bros Direct

Yoshi

We zien ook de glorieuze terugkeer van de groene dino. Hoewel hij nu sterk geantropomorfiseerd is ten opzichte van de vorige edities ( waar hij meer wandelde zoals een Deinonychus tegenover de meer menselijke manier nu). Maar het ziet er naar uit dat Yoshi nog steeds op en top Yoshi blijft, met alle eierbommen vandien.

Smash Bros Direct

Smash Bros Direct

Custom Movesets

We leren ook heel veel over de werking van de verschillende moves van de bestaande en nieuwe personages. Het lijkt erop dat elk personage erg unieke vaardigheden met zich meebrengt, al is de insta-KO van Little Mac behoorlijk cheap. Van kopie-personages is hier nog geen sprake. Andere aangename verrassing is dat je in lokale match-ups je favoriete personages kan customiseren met speciale versies van hun vaardigheden. Erg benieuwd naar de verschillende toepassingen hiervan.

Speciale Modus

Sakurai introduceert ons ook aan een nieuw soort Smash modus, Smash Run. In deze modus loop je met vier doorheen een soort mini-dungeon om vijanden te verslaan en power-ups te verzamelen, waarna je deze kan gebruiken in een all-out free for all gevecht op het einde van de run. Geeft meteen een nieuwe twist aan de “speciale” versus mode. Er lijken ook Kremlings gesignaleerd te zijn als baddies in deze modus, wat de hoop naar een King K.Rool personage weer doet toenemen.

A Challenger

Last but not least eindigde de Direct met een knaller van formaat. Meteen werden twee personages bekend gemaakt in alweer een episch custom made animatiefilmpje. De ene een terugkerend personage, de ander een geweldig onverwachte nieuwkomer. Charizard, uiteraard. Maar ook Greninja, of all Pokémon. De Water-starter uit Pokémon X/Y.

Smash Bros Direct

Smash Bros Direct

Smash Bros Direct

Smash Bros Direct

Kort samengevat, dit was een livestream done right. Ik ben nog steeds aan het nagenieten.

Nintendo, never change.

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties