Skylanders Trap Team

0
Skylanders Trap Team. Een megafenomeen dat ik tot op heden nog niet verstond. Hordes kinderen storten zich op de rayons vol figuurtjes. Een niet onbekend fenomeen in zowat elke speelgoedwinkel in het Westen. En ik ken enkel Spyro. Je weet wel, die jonge draak die op de Playstation zijn drakenfamilie moet redden uit een gewisse versteningscoma. Ik weet nu dat, had Skylanders bestaan in mijn wee days, mijn chaotische collect ‘em all brein opnieuw zou toeslaan. De portemonnee van mijn ouders haalt opgelucht adem.Skylanders, het is iets dat nu door andere publishers gekopieerd wordt, en met recht en reden. Een videospel, waarbij je echt speelgoed kan incorporeren in het spel zelf, door middel van NFC technologie? Kinderdroom gaat in vervulling. Disney Infinity, Amiibo’s, ook die maken gebruik van NFC technologie. De verzamelaars wrijven zich nerveus in de handen. En allemaal te wijten aan Skylanders. De Activision Marketing guy die dat uitdacht, kan nu Dagobert Ducksgewijs gaan ploeteren in zijn enorme kluis vol muntjes uit menig opengebroken kinderspaarpotje.
Skylanders-Trap-Team-2

Skylanders Trap Team

Voor de leken zoals ik, Skylanders is een spel waar je speelgoed de glansrol heeft in een uitgedachte verhaallijn. Het personage dat je vertolkt is rechtstreeks afhankelijk van het figuurtje dat je op de (bijgeleverde) portal zet. Als je er meerdere hebt, kan je heel snel alterneren in personages, naargelang de situatie. Elk personage heeft dan ook zijn unieke krachten dat je al dan niet kan helpen in het oplossen van puzzels en verslaan van vijanden doorheen het avontuur.

Ondertussen zitten we nu al aan de vierde installment van de serie. En still going strong, aan de gezichten van de kinderen te zien die het spel onder handen nemen. Maar wat is er nu anders in Skylanders Trap Team? Wel, zoals gewoonlijk horen bij deze uitbreiding ook serieus wat nieuwe figuurtjes, die helaas niet backwards compatibel zijn. Maar het echte leuke aan deze titel, is dat de portal, die je bij het spel krijgt, nu ook een grote update heeft gekregen. Er is nu zelfs een extra slot voor de mythische Traptanium kristallen en ook een speaker functie. De titel is tevens verkrijgbaar op zowat elk platform denkbaar. Er is zelfs een tablet versie, met bijgeleverde controller en Bluetooth portal, die ook even vlot draait als de console-versies. Naar verluidt een godsgeschenk voor sommige ouders die veel reizen met hun koters.

Tablet versie

Tablet versie

Naast de standaard import van je figuurtjes, heb je nu ook de mogelijkheid om met de baddies te spelen uit het spel zelf, die je gevangen hebt in één van de Traptanium kristallen, exclusief voor Trap Team (What’s in a name?). Indien je het kristal activeert, morft je standaard figuurtje in één van de krachtige bazen die je hebt gevangen. Deze power-up maakt je als baddie voor een bepaalde tijd onsterfelijk, maar er zit wel een grote cooldown op. Meerdere kristallen achter de hand hebben, helpt je dus enorm hard in de moeilijkere gevechten. Het aantal speelbare figuren gaat op deze manier nog eens exponentieel omhoog. Zo kan je in-game dus switchen van figuurtje en Traptanium kristal voor een arsenaal aan combinaties tussen jouw verschillende personages. Mark my words, straks hebben we evenveel Skylanders als er Pokémon zijn. Jammerlijk genoeg zijn die kristallen ook iets dat apart zal verkocht worden.

Eén van de kristallen.

Eén van de kristallen.

Zoals steeds zit het spel tjokvol laagdrempelige humor en woordspelingen, die zelfs volwassen dom doet grinniken. En een Phoenix Chicken van de ondergang redden, laat iedereen zich best wel heldachtig voelen. Nee, Skylanders heeft charme, dat zie je meteen. het spreekt erg veel kinderen aan, omdat er voor iedereen wel een Skylander bestaat waar je een voorkeur voor ontwikkelt. Een Ijskrokodil met een boogzwaard? Hmmm. Een wandelende knol met een tomatenlauncher? Misschien. Een gigantische vuurleeuw met schild? GIMME.

Een T-Rex met helicopter en Rocket Launcher. Yes please.

Een T-Rex met helicopter en Rocket Launcher. Yes please.

Ik was nog het meeste verbaasd over hoe vlot het spel afgestemd is op het gebruik van de NFC technologie in de handen van een kind. Hoe vaak het niet voorvalt dat een kind in de wilde weg, gescheiden door luttele seconden, figuur na figuur op de portal zet, om te zien wat er gebeurt. Geen lag, geen hapering whatsoever. Hier zit serieus wat programming voodoo achter.

Laat het duidelijk zijn, Skylanders Trap Team is entertainment voor het hele gezin. Als ouder zie je, voel je het enthousiasme van de kinderen die spelen en betrap je jezelf toch mee te denken en te helpen. En stiekem te gniffelen. En dat is niets om je voor te schamen. Ik weet alvast wat voor pakjes er onder vele kerstbomen zullen liggen.

Skylanders Trap Team is sinds 10 Oktober verkrijgbaar!

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties