Schokkende Magic onthullingen op PAX East!

1

Het is altijd uitkijken naar de spannende nieuwtjes die bekend gemaakt worden op het panel van Magic: The Gathering op de PAX-conventies en ook het panel van vandaag op PAX East stelde niet teleur. Wat mag je de komende tijd van Magic-goodies verwachten? Geekster vat samen!

Dragons of Tarkir

First things first: eind deze maand komt de laatste set van het Khans of Tarkir-block eraan: Dragons of Tarkir. In deze set ontdekken we welke drastische gevolgen de acties van Sarkhan Vol in het verleden hebben gehad op de geschiedenis van Tarkir. De clans bestaan niet meer, maar zijn onder de vleugels genomen van de vijf legendarische draken uit het verre verleden (pun intended), die nu als Dragonlords over Tarkir heersen. Ook Sarkhan zelf is niet onveranderd gebleven:

sarkhanunbroken

Een nieuwe planeswalker in een kleurencombinatie die er nog geen had. Ik ken een paar Commander-spelers die erg blij zullen zijn! En niet alleen omwille van de planeswalker, trouwens. De draken Silumgar, Dromoka, Atarka, Kolaghan en Ojutai zijn ook weer van de partij, en zijn als multicolor draken gedroomde aanvoerders voor je commanderdeck!

dragonlordojutai

Modern Masters 2015

Zeker niet minder geanticipeerd (in feite zelfs veel meer) dan Dragons of Tarkir, is Modern Masters 2015. Na het overweldigende succes van de eerste editie, brengt Wizards of the Coast een tweede Modern Masters-set uit, met gewilde herdrukken van kaarten die essentieel zijn in het Modernformaat. Hoe essentieel?

tarmogoyf

Zo essentieel, dus. Tarmogoyf is een kaart die tegenwoordig gemakkelijk 130 euro per stuk kan kosten, en gezien heel wat Modern decks deze Lhurgoyf viermaal spelen, is dat een behoorlijke investering. Hopelijk slaagt deze reprint erin de prijzen weer tot een betaalbaar niveau terug te schroeven. Ook de planeswalkende Karn Liberated zal een high profile reprint zijn in Modern Masters 2015.

Magic Origins

Maar misschien de grootste onthulling van het panel, waren de planeswalkers van Magic: Origins. Wel, niet exact. We wisten al dat Jace, Chandra, Nissa, Gideon en Liliana de focus van de set zouden worden, maar de manier waarop hun ascension van mere mortal naar planeswalker in beeld wordt gebracht, is jaw dropping:

635612495888359000

Transformkaarten zijn terug! Even voor de duidelijkheid: Liliana, Heretical Healer en Liliana, Defiant Necromancer zijn een en dezelfde kaart. Je speelt de voorkant (Liliana, Heretical Healer) uit je hand voor zijn manacost en als de juiste condities getriggerd worden, verandert de schuchtere healer in de zelfbewuste necromancer. Transformkaarten maakten voor het eerst hun opwachting in het succesvolle Innistrad-block, maar creatures die in planeswalkers veranderen? Du jamais vu. Verwacht je dus ook al maar aan zulke Transformkaarten voor Jace, Chandra, Nissa en Gideon!

Battle for Zendikar

Alsof Dragonlords, een reprint van Tarmogoyf en dubbelzijdige planeswalkers niet spannend genoeg zijn, dropt het panel helemaal op het einde nog een bom van formaat:

635612508998066115

Hell. Ja. Ook het oorspronkelijke Zendikar-block was een regelrechte homerun en op 2 oktober keren we eindelijk naar deze verwoeste wereld terug. Wat verwachten we er aan te treffen? Wel, toen we de laatste keer vertrokken op Zendikar, waren net de Eldrazi ontketend: Emrakul, Kozilek en Ulamog, Lovecraftiaanse gedrochten met veel tentakels en weinig scrupules.

Van links naar rechts, Ulamog, Emrakul en Kozilek, de Eldrazi Titans

Van links naar rechts, Ulamog, Emrakul en Kozilek, de Eldrazi Titans

De strijd om Zendikar beloof bijzonder hevig te worden. Deze Geekster kijkt er al naar uit.

 

 

 

 

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties