Pokémon Sun & Moon: onze redactie kiest

2

Alola, muchachos! Binnen enkele dagen kunnen we eindelijk genieten van de gloed der zonnestralen (of manestralen, wij discrimineren niemand) wanneer Pokémon Sun & Moon ook bij ons in de rekken zal liggen. Met een nieuwe generatie komen er ook een S.S. Anne-waardig vrachtschip aan nieuwe pokémon en Arceus-zij-dank, er zitten er pareltjes tussen. Welke heeft je hart nu al gestolen en verdient een plaats in je team? Wij hebben alvast onze favorieten…


Davy

MimikyuPokémon Sun & Moon - Mimikyu

Mimikyu is de manifestatie van een trend uit Japan: de vreemde mix tussen schattig en triest. Het verhaal van Mimikyu is namelijk een immer tragisch verhaal. Het gaat hier over een schuw monstertje, eentje die zich constant verstopt in het donker wegens zijn zwak voor zonlicht. Mimikyu is ook constant verstopt onder textiel, niemand die echt weet hoe het monster er écht uitziet.

Door z’n schuw karakter en z’n nood aan duisternis, is het een heel eenzame pokémon. Deze Ghost/Fairy verlangt naar affectie en genegenheid. Dus toen twintig jaar geleden de Pikachu merchandise-trein volledig zijn momentum haalde, veranderde Mimikyu zijn gedaante zodat hij meer op een Pikachu-pop zou lijken. Allemaal zodat hij vrienden zou kunnen worden met de mensen. Wel, Mimikyu, you’ve got a friend in me.

Drampa

Pokémon Sun & Moon - DrampaAls ik het me nog goed herinner, was Drampa een van de eerste vrijgegeven pokémon uit Alola. Eerst en vooral ben ik gewoon heel grote fan van het design. De simpele texture en vormen doen me terugdenken aan de pokémon uit de eerste generatie. Daarboven komt dan nog eens het feit dat het een flippin‘ draak is.

Van Gyarados en Dragonite tot Noivern, mijn liefde voor draken-pokémon kan ik enkel maar met een vet Gentse tongval onderstrepen: Draken zijn wa de max, maat. De combinatie van Normal/Dragon hebben we bij mijn weten ook nog niet eerder gezien, dus dat is alweer een leuke nieuwigheid bij. Drampa belichaamt ook een beetje de “ik ben vriendelijk, maar kom aan m’n vrienden en ik Hyper Beam je”-mentaliteit waar ik me zelf ook wel in kan vinden.

Decidueye

Pokémon Sun & Moon - DecidueyeHet gebeurt zelden dat ik fan ben van de starter’s eind-evolutie. Als ik terugkijk naar de voorbije generaties, dan steken de starters van de twee eerste generaties er met kop en schouders bovenuit. Ook in deze generatie ben ik niet volledig te vinden in alle evoluties, maar Decidueye is awesome.

Niet alleen ben ik fan van het verhaal van een stealthy archer pokémon, de inspiratiebron voor Decidueye is er eentje die blijft hangen (met dank aan Femke om dit te delen). De reden waarom we met een Grass/Ghost-combinatie zitten, stamt vanuit het feit dat deze pokemon gebaseerd is op een uitgestorven vogel-soort: de Stilt-owl. Het natuurlijk woongebied van deze vogel was, je raadt het al, de Hawaïaanse eilanden. Ook al hadden ze de mogelijkheid om te vliegen, gaven ze de voorkeur om te voet te gaan jagen. Vandaar ook weer de reden waarom Decidueye geen Flying-type is.


Yves

Deze evolutie van Yungoos is officieel niet geïnspireerd door de controversiële toekomstige president van de Verenigde Staten, maar de gelijkenis zorgt alvast voor hilarische reacties op het internet. Toen Yungoos voor het eerst getoond werd op de E3-beurs in juni, werden er al meteen vergelijkingen gemaakt met Donald Trump. Maar toen op 1 augustus de evolutie Gumshoos aan de wereld werd voorgesteld was het hek natuurlijk helemaal van de dam. Gumshoos heeft naast zijn Trump-“kapsel” en grijns bovendien de basismoves Stakeout en Strong Jaw. Het is echt te mooi om waard te zijn. Normaalgezien geef ik pokémon geen nickname, maar voor deze rakker maak ik graag een uitzondering. #MakeAlolaGreatAgain

Alolan Meowth

Pokémon Sun & Moon - Alolan MeowthWe hadden het er al eerder over hoe er in Pokémon Sun & Moon speciale Alola-versies van huidige pokémon bestaan. Net zoals er op Madagascar unieke varianten van bestaande diersoorten bestaan, zijn er op Alola speciale pokémon die enkel op het eiland te vinden zijn. Eentje daarvan is de Alola-variant van Meowth. Volgens de lore is de Alolan Meowth onstaan nadat gewone Meowth generaties lang werden verwend en in de watten gelegd door de lokale koninklijke familie. Deze verwende nesten zijn dus nog grotere rotzakjes dan de al heel irritante gewone Meowth. Maar dat maakt ze juist zo leuk, want deze dark-type Pokémon, jongens en meisjes, is sassy af.

Alolan Exeggutor

Nog zo een Alola-variant die ik totes amaze vind: Alolan Exeggutor. En je weet dat een pokémon-design bien is als het onmiddelijk een meme wordt. Het is zelf zo erg dat Alolan Exeggutor zijn eigen subreddit heeft. Door het tropische klimaat in de Alola-regio en de grote hoeveelheid zonneschijn, groeit deze variant vijf maal zo snel als in andere regio’s. Maar zijn gigantisch lange nek is niet het enige wat deze Pokémon zo speciaal maakt. Aan zijn staart is er namelijk nog een extra hoofd gegroeid! Dit vierde hoofd kan afzonderlijk van de andere hoofden bewegen doordat het controle heeft over de volledige staart. Zo kan het vijanden headbutten die langs achter de Exeggutor zouden willen verassen. Yikes!


Jeroen

Kommo-o

Pokémon Sun & Moon - Kommo-o

bron: Kommo-o by Mon311

Pokémon games hebben voor mij twee constanten: ik kies altijd voor de Water starter en ik heb altijd een zwak voor de laatste vorm van de pseudo-legendary-lijn. Alola zal hier geen uitzondering op vormen. Hoewel Kommo-o met zijn Dragon/Fighting type een jammerlijke dubbele zwakte tegen het populaire Fairy-type heeft, ben ik ontzettend fan van deze vechtende draak en kijk ik er al naar uit om hem aan mijn team toe te voegen.

Salandit

Pokémon Sun & Moon - Salandit

Bron: Salandit by Takurapi

Over de Fairies gesproken. Het nieuwe type uit de zesde generatie games is slechts zwak tegen Steel en Poison-types, maar helaas zijn er weinig ‘mon met die types die echt de moeite waard zijn. Het lijkt erop dat Salandit daar verandering in gaat brengen.

Niet alleen kan Salandit dankzij zijn ability corrosion pokémon vergiftigen die je normaal niet kan vergiftigen, maar door z’n secundaire Fire-type heeft hij meteen een ingebouwde beveiliging tegen de grootste nemesis van de giftige types: Steel-type pokémon. Alsof dat niet genoeg is, ziét Salandit er nog eens erg goed uit. Het design is zo elegant en eenvoudig dat het gerust een pokémon uit de eerste of tweede generatie had kunnen zijn.

Alolan Marowak

Pokémon Sun & Moon - Alolan Marowak

Bron: Alolan Marowak by ffxazq

Nog zo’n baas is Alolan Marowak. Ik ben niet zo’n fan van die gimmicky Alolan forms (want waarom zijn er dan ook geen Hoenn, Sinnoh, Unova of Kalos forms?), maar Marowak is een van de weinige waar ik compleet voor gevallen ben. Traditionele Marowaks zijn nogal… saaie pokémon. Laat ze echter wat gewicht verliezen en steek hun botmerang in brand en whoooo boy, we hebben een badass. Dat ze plots Ghost-types zijn, voelt initieel een beetje vreemd, tot je je bedenkt dat het allereerste spook dat je ooit in de Pokémon-franchise zag, een overleden Marowak was!


Nils

Komala

Komala

Als ik een totempokémon moet kiezen deze generatie (want laten we eerlijk zijn, niemand kan op tegen de liefde die ik heb voor Tarzan, mijn Tyranitar van het eerste uur), dan zou het Komala zijn. Deze Pokémon belichaamt alles wat een Pokémon moet zijn. Simpel design, prachtig vormgegeven in een jasje van geweldigheid. Een ode aan de natuur en lijkt ook sterk de essentie te belichamen van een echte koala.

Simpel gesteld, Komala hangt altijd rustig ingedommeld vastgeklampt aan zijn tak of trainer. Een Pokémon die nooit wakker wordt en in een permanente staat van dromenland en bijhorende Zen verkeert? Dit is de Pokémon waar een Snorlax enkel naar kan opkijken. Neem daarbij een ability die hem/haar letterlijk immuun maakt voor alle status effects buiten slaap en welkom in mijn team, sleepyhead.

Lycanroc (Midday)

Lycanroc

bron: GhosteKey, Deviantart

Hoe hard ben ik fan van deze evolutievorm van Rockruff. Wanneer je Rockruff in Sun traint, zal deze evolueren naar de Midday form van Lycanroc. Na de Ninetails in Blue, de Houndoom in Gold, is het nu de beurt om Lycanroc centrale positie te geven als de nieuwe trouwe viervoeter in je team. En hoe geweldig ziet hij eruit, verdraaid. Met een simpele Rock-typing, kan hij ook erg graag geziene additie zijn in mijn Tarzan Rock-team. Ik huil reeds naar de zon van plezier.


Wat is jouw favoriet? Welke pokémon krijgt zeker een plaatsje in je team en waarom? Laat gerust van je horen! We zijn benieuwd welke pokémon jullie hart al gestolen heeft!

Pokémon Sun Bol.com

Pokémon Moon Bol.com

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties