Pokémon in Space: The Delta Episode!

1

We kunnen al nauwelijks meer wachten tot we binnen een goede week ein-de-lijk Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire in onze Nintendo 3DS kunnen rammen, maar toch achtte Nintendo het opportuun de hype NOG meer aan te wakkeren met een wel heel bijzondere aankondiging…

Pokémon… IN SPACE

Serieus, wat wordt er nièt beter door deze magische woorden? Denk aan Power Rangers IN SPACE of Turtles IN SPACE! … Ok, misschien niet het beste voorbeeld. Maar toch. Vandaag stelde Nintendo ons voor aan Pokémon: The Delta Episode. Het gaat hier niet om een nieuw spel, maar om een nieuwe verhaallijn in de remakes van Ruby en Sapphire. In deze episode wordt het voortbestaan van Hoenn bedreigd door een meteoriet die richting aarde suist. Uiteraard is niemand in staat een ramp te voorkomen behalve jij, de protagonist van het spel, een tienjarige die wilde dieren vangt om ze tegen elkaar te laten vechten. Bijgestaan door Steven Stone en Wallace de Gym Leader, reis je doorheen Hoenn om de regio te beschermen van deze dreiging uit de ruimte en de snode plannen van Team Aqua en Team Magma.

tumblr_inline_nezm1840JB1qldhit

Tijdens je reizen ontmoet je ook de mysterieuze trainer Zinnia en ontdek je eindelijk het geheim achter de mega-evolutie, dat blijkbaar nauw verweven is met de aanstormende meteoriet en een bepaalde gebeurtenis in het verre verleden. De Delta Episode bereikt een hoogtepunt wanneer je gezeten op je trouwe Rayquaza de ruimte in reist, waar een epische strijd losbarst tussen Mega Rayquaza en Deoxys, de pokémon FROM OUTER SPACE.

pokemon-omega-ruby-alpha-sapphire-mega_0

Daarnaast werd een vermoeden, dat aandachtige fans al een tijdje koesterden, bevestigd: op de befaamde Mirage Spots kunnen ook Heatran en Cresselia, de Legendary Beasts van Johto (Entei, Raikou en Suicune), de Lake Guardians van Sinnoh (Azelf, Mesprit en Uxie), de Forces of Nature (Thundurus, Tornadus en Landorus) en de drie musketiers (Cobalion, Terrakion en Virizion) van Unova verschijnen.

Daarnaast zijn ook de golems Registeel, Regirock en Regice net als in de originele versies van Ruby en Sapphire weer van de partij. Als je er in slaagt ze alledrie te vangen, ontwaakt ook de oergolem Regigigas! Kortom, we hebben een hele parade van legendarische ‘mon om naar uit te kijken.

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties