Pokémon: It’s gonna be legen… wait for it… dary!

0

Legendarisch nieuws uit poké-land! Wie al even in “het milieu” meedraait, weet dat het doel gotta catch ‘em all met de jaren steeds moeilijker werd om te behalen. Vooral de speciale, one-of-a-kind legendary pokémon zijn een heuse pijn in de kont om te pakken te krijgen. Wil je een Lugia in Pokémon X/Y? Geen probleem, je hebt alleen een exemplaar van Pokémon Soul Silver nodig om de Lugia te vangen, vervolgens een tweede Nintendo DS en een exemplaar van Pokémon Black/White om de Lugia over te zetten, om die vervolgens via de Poké-transporter nog eens over te zetten naar X/Y. Daar draai je je hand niet voor om, toch?

Maar kijk, er is beterschap in zicht! In het laatste nummer van CoroCoro, een Japans tijdschrift over Pokémon, werd bekend gemaakt dat de speler in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire zogenaamde “Mythical Places” kan verkennen. In deze geheimzinnige locaties op verre eilanden kan je legendarische pokémon van de vorige generaties, zoals Lugia, Zekrom en Palkia, tegenkomen en vangen om je Pokédex te vervolledigen. Zo zou het mogelijk worden om met alleen Pokémon X/Y en Omega Ruby/Alpha Sapphire àlle, u leest het goed, àlle legendarische pokémon te vangen!

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Mythical Places

Kleine demper op de feestvreugde, evenwel. Alle “legendary” pokémon zullen beschikbaar zijn, wat niet betekent dat je alle “mythical” pokémon zal kunnen vangen. Een klein beetje Poké-theorie voor aspirerende trainers: legendarische pokémon zijn uniek, maar je kan ze steeds vangen in de gewone gameplay. Vaak zijn deze ‘mon versiemascottes, zoals Lugia, Ho-Oh, Dialga, Palkia, Reshiram en Zekrom. Mythische pokémon zijn ook uniek, maar je kan ze doorgaans alleen maar te pakken krijgen door speciale acties en promoties van Nintendo. Herinner je je nog die Mew waarvoor je speciaal naar Six Flags Belgium ben gereden? Dat is een mythische pokémon, net als ondermeer Celebi, Jirachi en Shaymin. Om die krengen te bemachtigen, zal je nog steeds enorme capriolen moeten uithalen.

Maar wacht, er is meer! Vertelde ik je al dat ook de Mega-evoluties van Latios en Latias eindelijk onthuld zijn? De speler zal tijdens het spel een van deze legendarische pokémon kunnen bevrienden (Latios in Omega Ruby en Latias in Alpha Sapphire) en dankzij de Eon Flute op de rug van Mega Latios en Mega Latias over Hoenn kunnen vliegen. En niet zomaar HM 02 vliegen, neen hoor: ook bochten nemen en gas geven behoort tot de opties! Pimp my ride indeed.

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Latios & Latias

Wat zeg je? Je wil nog meer Poké-nieuws? NOG meer? Maak dan in de trailer kennis met Mega Rayquaza! Na Groudon en Kyogre krijgt ook het derde lid van het weather trio eindelijk zijn eigen Mega-evolutie. Mega Rayquaza krijgt de ability Delta Stream die andere weer-effecten zoals Sunny Day, Rain Dance en Snow Warning opheft en vliegende pokémon resistenter maakt tegen aanvallen die normaal super effective zijn. Bijna alle stats van Rayquaza gaan omhoog als hij Mega-evolvet, vooral zijn attack en special attack. Alsof dat nog niet genoeg nieuw speelgoed is, kan deze legendarische draak in Omega Ruby en Alpha Sapphire ook de exclusieve move Dragon Ascent leren.

U weze gewaarschuwd: sla alvast genoeg Ultra Balls in voor november.

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties