Pokémon Hard Mode: de Nuzlocke challenge

1

Het is weer zover: de release van een nieuwe Pokémongame. Allez, een remake. Je weet wat ik bedoel. Eens een trainer, altijd een trainer, maar toch is het perfect begrijpelijk dat de verveling uiteindelijk een beetje toeslaat. Daarom maken sommige spelers het spel wat uitdagender door zichzelf extra regels op te leggen. Eén bepaalde regelset is erg populair: de Nuzlocke challenge!

De Nuzlocke challenge ontleent z’n naam aan een van de Pokémon uit de webcomic waarin hij voor het eerst werd aangegaan: een pratende Nuzleaf die verdacht veel op Locke van Lost lijkt. In de vorm van drie stripreeksen vertelt de auteur ons over zijn avonturen in Hoenn, Kanto en Unova en over de trouwe reisgenoten die soms hun leven voor hem hebben gegeven. Het is een epos over vriendschap, verlies, doorzettingsvermogen en buitengewoon irritante NPC’s.

nuzlocke

Ondertussen zijn we er nog steeds niet achter wat de Nuzlocke challenge precies inhoudt. Wacht niet langer!

nuzlockeRules

De belangrijkste punten: als een pokémon faint, is hij dood. Releasen die handel. Daarnaast mag je enkel de eerste Pokémon die je tegenkomt in elk gebied vangen. Is dat een Bidoof? Sucks to be you. En alle Pokémon krijgen een nickname. Zo krijg je een hechtere band met je team en zal je er alles aan doen om je partners te beschermen. Een hele uitdaging dus…

Maar Geekster is voor geen kleintje vervaard. Volg de komende weken de avonturen van onze eigenste Jeroen die Hoenn gaat ontdekken met zijn trouwe Mudkip Bermuda!

nuzlocke

 

 

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties