Pokémon GO: trainer en professor (preview)

0

It’s finally there! Pokémon GO begint wereldwijd op te duiken en Geekster kon niet achterblijven in het vangen van zakmonsters. Het jeukte zo hard dat ons voltallige team aan een razend tempo weetjes bijeen sprokkelde en trainer Naomi en professor Michiel naar voren stapten om hun ervaringen neer te pennen. Lees mee met onze belevenissen!
Pokémon Go kan je momenteel via de apk-versie uittesten voor Android of een buitenlands account gebruiken voor iOS. De officiële versie komt binnenkort uit voor Europa. 

Liefste dagboek,

Ik ben buiten mezelf! Na zo lang mijn vakantiebaantje als hulpje in het Pokécenter te hebben gedaan, heb ik eindelijk genoeg bijeen gespaard voor mijn starterspakket en kan ik Pokémon beginnen te vangen! Ik heb mijn rugzak gekocht en enkele handige extra spullen zoals een incubator (wie weet hoeveel nesten met eieren ik tegenkom!) en ben daarna naar professor Willow gegaan. Je weet wel, die knappe geleerde over wie ik je al zo vaak verteld heb. Hij heeft naar mijn droom geluisterd en me vervolgens een Pokédex gegeven én een heleboel pokéballs! Te gek! Oh, ik mag je ook niet vergeten te vertellen over het handige programma dat hij op mijn mobieltje heeft geïnstalleerd…
Het heet Pokémon GO en het scant mijn nabije omgeving op Pokémon, wat het zoeken zoveel gemakkelijker maakt. Weet je nog, mijn nichtje uit Kanto die haar been had gebroken nadat ze in het lange gras vlakbij haar thuis was gevallen terwijl ze op zoek was naar Pokémon?
Nou, dit zal mij niet overkomen…

 

Veel customization options zijn er niet, laten we hopen dat dat in de toekomst zal verbeteren.
Je begint met 50 pokéballs. Samen met alle gratis pokéballs die je krijgt door Pokéspots te vinden, zou je normaal gezien nooit zonder moeten zitten.
Pokémon GO scant je omgeving en vertelt je hoe dichtbij bepaalde Pokémon zijn. Bij drie voetjes moet je nog even zoeken, bij één voetje ben je er bijna, en zonder voetje zou de Pokémon moeten verschijnen (maar het gebeurt niet altijd).
De incubator zorgt ervoor dat je nog meer aansporing hebt om te gaan wandelen. Voor elk ei heb je een paar kilometers nodig. De eerste incubator is gratis, maar daarna moet je er via microtransacties kopen (of soms gratis incubators krijgen die je maar een paar keer kan gebruiken).

 

Liefste dagboek,

Als ik hiervoor al buiten mezelf was, dan kan ik niet beschrijven hoe ik me zojuist voelde. Het programma van professor Willow moet me geluk brengen, want ik zette het in huis aan, net voor ik op jacht vertrok, en opeens zag ik een Squirtle op mijn vensterbank. Ik weet niet hoe hij daar gekomen is, maar je kunt er vanop aan dat ik hem zo gauw mogelijk heb proberen te vangen! Mijn mikken moet nog wat verbeteren, maar na enkele pogingen is het me gelukt… Ik ben zo blij! Eindelijk, mijn eerste Pokémon ooit, die ik zelf gevangen heb!
Het lijkt erop dat hij een soort snoepjes bij zich had, maar ik weet nog niet goed waarvoor die dienen. Misschien geef ik ze straks terug, kijken hoe hij erop reageert. Ik zie wel. Eerst naar buiten nu, om meer Pokémon te vinden! Ik hoop op een Eevee, en het zou zo leuk zijn om een Leafeon te hebben. Pokémon GO geeft momenteel vooral Rattatas, Pidgeys en Spearows aan, maar die wil ik ook allemaal vangen.

Wens me succes, liefste dagboek!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Let goed op voor je starter. Normaal gezien heb je de keuze uit de traditionele Kanto Three, maar veel spelers meldden dat toen als ze Pokémon GO voor de eerste keer opstartten, ze er maar één of twee van de drie vonden. Hopelijk verschijnt de starter die jij wilt!
Pokéballs gooien moet je even leren. De eerste Pokémon kan je nog redelijk gemakkelijk vangen, maar sterkere of snellere Pokémon vereisen een snelle swipe (bijvoorbeeld met je wijsvinger) die in het midden eindigt. Je kan trouwens extra EXP-bonussen krijgen als je worp heel goed is. Maar zelfs als dat lukt, is er de kans dat de Pokémon toch ontsnapt (of dat de app helemaal crasht…).
Voor elke Pokémon die je vangt, krijg je drie snoepjes voor die soort en wat stardust. Snoepjes heb je nodig om die specifieke Pokémon en zijn evoluties te trainen of te doen evolueren, maar stardust kan je voor elke Pokémon gebruiken (samen met de nodige snoepjes).
Officiële informatie is er niet, maar onze ervaring leert ons dat hoe hoger je level is, hoe meer interessante Pokémon je tegenkomt.

 

Dag allerliefste dagboek,

Ik ben een echte avonturier geworden! Ik heb vandaag maar liefst 15 Pokémon gevangen.
Een Ghastly, een Raticate, een Rattata, een Weedle, Kakuna én Beedrill, een Magnemite, verschillende Drowzees, een Goldeen, … Ik schiet aardig op, al zeg ik het zelf! De grote teleurstelling was echter de Dragonair die ik tegenkwam. Hij was zo mooi en hij stond plots voor mijn neus toen ik bij het Atomium in Brussel rondliep… Ik kon maar één bal gooien en ondanks dat het raak was, is hij ontsnapt en weggevlucht. Twee keer knipperen en hij was verdwenen. Zo jammer!
Leuker nieuws is dat ik nu weet hoe je die snoepjes kan gebruiken. Na een bepaalde hoeveelheid snoepjes evolueren je Pokémon namelijk! Mijn kleine Pidgey is nu een mooie, grotere Pidgeotto geworden en mijn sterkste Drowzee is ook niet ver van zijn evolutie af. Wat ik ook heb gemerkt is dat ik mijn Pokémon kan transfereren naar professor Willow. In ruil voor de Pokémon die ik vaarwel zeg, krijg ik één extra van die snoepjes. Alle beetjes helpen!
Ik heb ook gemerkt dat mijn Pokémon GO bepaalde plekken aangeeft die het Pokéspots noemt. Toen ik er een bezocht, kreeg ik zomaar extra pokéballs en een ei. EEN EI! Eindelijk kan ik die incubator aan het werk zetten. En nu heb ik ook een manier gevonden om extra ballen te verkrijgen zonder dat ik er direct mijn gewicht in goud aan moet uitgeven, oef!
Met nog wat extra Pokémon kan ik misschien de Gymleader van onze wijk proberen te verslaan.

Duim voor me, mijn trouwe dagboek!

Kopenhagen, dag 3. #GeeksterCollection

A photo posted by Yorick Dupon (@yorickdupon) on

 

Je kan zelf Pokémon laten evolueren, of je kan hun evoluties (ja, ook die van Eevee!) vangen in het wild.
Pokémon sorteren volgens soort en de minst krachtige aan de professor geven in ruil voor candy klinkt misschien kil, maar velen zullen dit nu eenmaal doen.
Pokéstops boden ons in het begin enkel pokéballs en een of twee eieren aan, maar na een paar levels ook potions en revives. Ze zijn in ieder geval een extra leuke reden om nog wat te wandelen, en leren je zelf plekken in je stad kennen die je nog nooit gezien had! In een vreemde stad kan je zo ook bezienswaardigheden vinden.

 

Dag liefste dagboek,

Ik beland van de ene spannende situatie in de andere. Weet je nog, Pokémon GO, het programma van professor Willow? Wel, blijkbaar houdt het op meerdere manieren mijn voortgang bij. Letterlijk! Het weet namelijk hoe ver ik heb gelopen en daar krijg ik geregeld spullen voor doorgestuurd. Wat handig dat we hebben ontdekt hoe je digitaal voorwerpen kan versturen en opslaan. Ik ben er zeker van dat ons Ministerie van Cultuur er voor iets tussenzit, net zoals bij die Pokéstops. Al die stops zijn namelijk beelden, graffiti en monumenten.
Hoe handig is dit? Nu ontdek ik mijn stad ook eens op een andere manier én ik krijg er extra spullen bij om me te helpen een goeie trainer te worden. Er werd me vandaag zelfs gevraagd of ik bij een team wilde komen. Na even wikken en wegen heb ik het rode team gekozen, omdat ze me beloofden dat onze Pokémon het sterkste zouden zijn. De oproep kwam er nadat ik volgens mijn Pokémon GO op “level 5” zat. Blijkbaar houden de teams zo statistieken bij over trainers? Er is zoveel dat ik nog niet weet…
Nog een verrassing, dagboek: ik heb mijn eerste Gym veroverd! Ik ben zo trots!
Mijn mooie Pidgeotto die ik de vorige keer beschreef? Die houdt nu de wacht daar. Als er problemen zijn, zal hij me komen waarschuwen en strijden we samen terug om onze titel. Wat is hij slim en sterk. Ik kijk ernaar uit om meer titels te veroveren! Wie weet kan ik zelfs meedoen aan een kampioenschap zo? Toekomstdromen, ik weet het. Maar ooit… Ik moet weg nu, ik denk dat ik een ei hoor uitkomen.

Wens me veel geluk, mijn allerliefste dagboek!

Pokémon GO Gym

Morgen kom ik je bezoeken, Gym!

De Pokéstops zijn de locaties van de gates uit Ingress, het vorige spel van Niantic. Op het internet verschijnen ondertussen commentaren dat Pokémon GO eigenlijk gewoon een kopie van hun eigen spel is, met een nieuw laagje. Of je dat gelooft of erg vindt, hangt ervan af hoe cynisch je bent.
Op level 5 kan je je team kiezen. Samen met andere teamgenoten moet je proberen Gyms onder controle te houden. Een lege Gym kan je voor je team claimen maar jij kan er persoonlijk maar één Pokémon achterlaten! Je kan die Pokémon van jou dan niet meer gebruiken tot hij door een vijandig team verslagen wordt. De andere Pokémon in die Gym moeten van teamgenoten komen. Hierdoor is het veroveren van een Gym veel gemakkelijker dan het verdedigen ervan.

 

Nog vragen, opmerkingen over Pokémon GO? Heb je zelf nog andere dingen ontdekt? Deel ze gerust met ons in de comments! 

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties