Pokémon GO komt eraan!

0

Het is bijna zover. Op de E3-expo in Los Angeles werd aangekondigd dat Pokémon GO eind volgende maand reeds op je mobieltje naar keuze kan gespeeld worden.

Eind juli zou Pokémon GO beschikbaar zijn voor iOS en Android. Momenteel zijn er beta-tests aan de gang in de VS, Australia, Nieuw-Zeeland en Japan. De ontwikkelaars lieten ons weten dat in deze beta-tests nu al 30 Poké Balls per seconde gebruikt worden. De uiteindelijke release van Pokémon GO zal aanvankelijk alleen Pokémon uit de Kanto-regio bevatten (dit wil zeggen de originele 151 Pokémon uit de Pokémon Red en Pokémon Blue-games.) Later zullen nieuwere Pokémon stelselmatig toegevoegd worden. pokémon go plus nintendo niantic ios androidVoor wie even niet mee is: Pokémon GO is een samenwerking tussen The Pokémon Company, Niantic en Nintendo. Het is een zogenaamde augmented reality of AR-game, die spelers van over de hele wereld toelaat om Pokémon te vangen in de “echte wereld” rondom hen. De game is free-to-play, maar zal items aanbieden die kunnen gekocht worden met PokéCoins. Spelers krijgen dagelijks een aantal PokéCoins, maar kunnen deze uiteraard ook kopen met echt geld.pokémon go plus nintendo niantic ios android

Naast de game wordt er ook een speciaal accessoire gelanceerd: Pokémon GO Plus. Deze zal in de VS te koop zijn voor $35, dus verwacht een prijs ronde de €35 voor Europa. (Update: je kan de Pokémon Go Plus reeds bestellen bij Nintendo voor €39,99.) De Pokémon Go Plus zal oplichten en vibreren wanneer een wilde Pokémon in de buurt is en je kan ook meteen een Poké Ball gooien zonder je smartphone uit te moeten halen. Ook weten we nu dat Pokémon GO op één of andere manier in verbinding zal staan met Pokémon Sun en Pokémon Moon. Meer details zullen wellicht nog volgen.

Wij laten onze Poké-experts los op deze game van zodra beschikbaar in België. Houd Geekster alvast in de gaten!

 

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties