Pokémon Go Johto: een nieuwe lente, een nieuwe generatie

0

Aarzelend worden we na een winter die eerder fris dan koud was getrakteerd op de eerste mooie dagen. Ideaal om in het zonnetje een eerste terrasje te doen, weer aan het joggen te gaan of… pokémon te jagen. Afgelopen week lanceerde Niantic immers de grootste update van Pokémon Go tot op heden en werden er maar liefst 80 nieuwe monstertjes van de Johto regio aan het spel toegevoegd. Vang jij ze allemaal?

Go to Johto

In 1999 verschenen in Japan Pokémon Gold en Pokémon Silver en konden spelers voor het eerst de Johto regio ontdekken, waar maar liefst 100 nieuwe pokémon op hen zaten te wachten. Dat we nu maar 80 nieuwe ‘mon krijgen, ligt aan het feit dat er sinds december al enkele baby-pokémon uit eieren kunnen komen. Daar komt dan ook nog bij dat enkele pokémon wellicht NIET in deze update zullen zitten. Gezien we nog steeds geen legendarische vogels van Kanto, Mewtwo of Mew kunnen vangen, is de kans uitermate klein dat EnteiSuicuneRaikouLugia, Ho-Oh of Celebi in deze update hun opwachting zullen maken. Zij zullen net als de andere legendarische pokémon op een andere manier te vangen zijn.

PokemonGOJohtoMain

Slecht nieuws voor Go-spelers die al aan het maximale aantal pokémon in hun storage zitten? Geen zorgen: tot 28 februari kost de Pokémon Storage Upgrade slechts 100 coins in plaats van 200. De ideale gelegenheid dus om misschien toch maar even in de geldbuidel te tasten en ineens een serieuze verruiming van het Weltraum van je pokémon te overwegen.

De volgende evolutie

80 Nieuwe pokémon? Wil dat zeggen dat je gerust de eerste generatie, die je ongetwijfeld allemaal al gevangen had, zomaar kan vergeten? Wel, neen. Verre van zelfs. Sommige pokémon die dat in Kanto niet konden, kunnen in Johto plots wel evolueren. Zo hopen we dat je braafjes al je candy van EeveeChansey en Golbat bewaard hebt, want zij kunnen sinds de update evolueren in EspeonUmbreonBlissey en Crobat. Net als in de vorige generatie is er overigens een truukje waardoor je zelf kan bepalen waarin je Eevee evolueert. Geef je de kleine rakker de nickname Sakura, dan wordt hij (of zij!) een Espeon en met de nickname Tamao verandert hij in de coole Umbreon.

pokemon go evolutions

Er zijn nog meer ‘mon die nu kunnen evolueren, maar voor hen heb je naast de gewoonlijke lading candy ook nog een bijzonder item nodig. Om Onix in Steelix en Scyther in Scizor te evolueren, heb je naast 50 candy ook een metal coat nodig. Met een king’s rock kan je je Poliwhirl ook in Politoed laten veranderen, en je Slowpoke in Slowking. Een dragon scale en genoeg candy verandert Seadra in Kingdra, door een up-grade verandert Porygon in Porygon 2 en met een sun stone kan je je Gloom in een Bellossom transformeren in plaats van een saaie Vileplume. Je ziet: redenen genoeg om ook nog steeds achter de oude ‘mon aan te gaan. Maar hoe zit het met die gekke items?

Maak plaats in je rugzak

Die vind je zoals steeds gewoon door pokéstops te spinnen, hoewel de kans om er eentje te vinden nogal aan de lage kant lijkt te zijn. De evolutie-items die hierboven genoemd werden zijn ook niet de enige nieuwe buit van een pokéstop: je kan vanaf nu ook twee nieuwe soorten berries vinden.

pokemon go berries

Een Nanab berry vertraagt de bewegingen van een pokémon, zodat je minder moeite hebt om een spring-in-‘t-veld te vangen. Een Pinap berry verdubbelt het aantal candy dat je krijgt als je een pokémon vangt. Gebruik deze spaarzaam, en vooral op zeldzame pokémon die veel candy nodig hebben om te evolueren, zoals de starters, Dratini en Larvitar of Kabuto en Omanyte. En als je ècht heel slim bent, spaar je ze om ze te gebruiken tijdens een speciaal evenement waardoor candy sowieso verdubbeld wordt. Vierdubbele candy? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Stijl over substantie?

Niet alle veranderingen zijn superingrijpend. Zo kan je vanaf nu je avatar verder customizen met coole kledij die je, uiteraard, wel wat coins kost. Slim gezien, Niantic.

Daarnaast hebben pokémon vanaf deze update een gender. In de games is dat zeer functioneel en zet dat de deur open naar het fokken van pokémon, maar in Pokémon Go blijft het voorlopig ook louter esthetisch. Zo vertonen sommige pokémonsoorten kleine verschillen tussen mannetjes en wijfjes, zoals bijvoorbeeld de schattige Wooper. Zie jij het verschil?

pokemon go gender

Naar buiten, luiwammes!

Kortom, er is weer voldoende nieuws aan Pokémon Go toegevoegd om het spel weer voor eventjes wat interessanter te maken. Welke pokémon komen vaak voor in jouw buurt? Zie je plots weer wat meer mensen op straat hun smartphone achterna lopen? En wat zou er allemaal in hotspots als het Rivierenhof of het Warandepark zijn verschenen? Ga naar buiten en ontdek het, het avontuur wacht! Maar let wel op als je de straat oversteekt.

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties