Pokémon Go evolueert!

0

De Johtopokémon zijn er! Ondertussen ben je ze mogelijks al in het wild tegengekomen en heb je al een aantal nieuwe beestjes kunnen vangen. Ongetwijfeld ben je bijvoorbeeld al een Murkrow en een Swinub tegengekomen? En blijf je die ook vangen nu ze al onderdeel zijn van je party? Neen? Think again! Wist je dat deze twee toch veel voorkomende pokémon in een latere generatie een evolutie krijgen?

Gotta catch ‘em all!

Momenteel kan je Swinub evolueren tot Piloswine.  Murkrow heeft eigenlijk totaal geen tweede vorm. In hetzelfde schuitje als Murkrow vinden we deze generatie ook nog Aipom, Yanma, Misdreavus, Gligar en Sneasel. Maar goed nieuws! Ze krijgen allemaal een tweede evolutie vanaf de vierde generatie.

pokémon go GEN IV Evoluties

Net als Swinub, met maar één extra evolutie beschikbaar, vinden we nog Togepi. En met genoeg candy kan je dat schattige eitje verder evolueren tot Togetic. Maar ook hier komt er vanaf de Sinnoh regio nog een derde evolutie bij. Porygon evolueert vanaf nu trouwens naar Porygon 2 en krijgt er ook in de vierde generatie een derde vorm bij!

pokémon go GEN IV Evoluties

Het is dus zeker geen slecht idee om bovenstaande pokémon te blijven vangen en de candy op te sparen. Zo heb je het moment dat de vierde generatie eraan komt zeker genoeg snoepjes om snel de nieuwe evoluties te scoren.

Had ik dit bijvoorbeeld eerder geweten had ik tijdens mijn eerste trektochten toch wat meer Zubats proberen vangen. Over de Kanto-pokémon gesproken. Ook daar komen er, toevallig ook bij de vierde generatie, een aantal evoluties bij. Zo krijgen Lickitung, Tangela, Magneton, Rhydon, Electabuzz en Magmar er een nieuwe evolutie bij.

pokémon go GEN IV Evoluties

Items and Tricks

En naast bovenstaande zijn er nog de extra speciale pokémon. Ik heb het over de pokémon die bij het evolueren in meerdere vormen kunnen evolueren. Soms by chance, andere keren zit er toch een logica achter in Pokémon Go. We hebben het hier voornamelijk over Eevee. En daar kennen we ondertussen wel de trucjes voor. Voor de volledigheid kan je ze toch nog eens vinden in het tabelletje hieronder. Eevee krijgt er in de volgende generaties trouwens nog 3 extra evoluties bij. Daarnaast zie je ook Gloom, Poliwhirl, Slowpoke en Tyrogue met elk hun verschillende nieuwe evoluties.

pokémon go GEN IV Evoluties

Voor de meeste nieuwe evoluties heb je één van de nieuwe items nodig. Daarover trouwens meer in Jeroens artikel! Maar om de nieuwe babypokémon Tyrogue gecontroleerd te laten evolueren is er een andere manier! Indien deze baby een hogere attack stat heeft, groeit die uit tot een Hitmonlee. Is de hoogste stat de defence mag je een Hitmonchan verwachten en ten slotte krijg je de nieuwe Hitmontop als zijn stamina het hoogst is. Deze info kan je trouwens vinden door je mentor Candela, Blanche of Spark hun werk eens te laten doen tijdens het appraisen van één van je pokémon.

Xatu ziet de toekomst

Candy en pokémon blijven verzamelen is dus de boodschap! Maar daar heb je nu wel weer alle tijd voor! Zoals je kon lezen komen de meeste evoluties van de reeds beschikbare pokémon pas vanaf generatie vier. En wanneer Niantic die beschikbaar gaat stellen? Daar hebben we het raden naar! Zo zouden we misschien toch liever eerst wat legendary ‘mon willen zien.


Meer pokémon op Geekster:

Pokémon Go Johto: een nieuwe lente, een nieuwe generatie
Pokémon Sun en Moon review: veel nieuws onder de zon
Op citytrip met Pokémon GO
Pokémon GO stuurt spelers naar de gekste plekken
De helaasheid der Pokémon (opinie)

Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties