De poorten van Pokémon Bank openen voor Sun en Moon

0

Afgelopen week was het dan eindelijk zover: de langverwachte update van Pokémon Bank verscheen en zorgde ervoor dat software compatibel werd met Pokémon Sun en Pokémon Moon. Eindelijk kunnen we onze oude vrienden overbrengen naar de nieuwste generatie games en ze effectief allemaal vangen. Maar wat moet je weten om aan de slag te gaan met Pokémon Bank? Geekster leidt je rond.

Om te beginnen moet je de update natuurlijk uitvoeren. Daarvoor begeef je je eerst naar de Nintendo eShop. Als je de nodige software niet vindt, kan je best gewoon eens zoeken met de termen “bank” en “transporter”. Transporter? Ja, ook de Poké Transporter zal je moeten updaten om het onderste uit de kan van je spellen te halen. De Bank update heeft 496 vrije blokken geheugen op je toestel nodig, de Transporter update 420. Wie nog geen Pokémon Bank heeft, kan die uiteraard voor het eerst downloaden, maar denk eraan dat het een betalende service is, die weliswaar een luttele vijf euro kost voor een jaar gebruik.

nintendo eshop

Nu je software up to speed is, kan je aan de slag. Je kan met maar liefst dertien verschillende games met de Bank en Transporter werken. Onderstaande afbeelding biedt een handig overzicht:

pokebank_en_770x562

Ter verduidelijking: Pokémon Bank is compatibel met Pokémon XPokémon YPokémon Omega RubyPokémon Alpha SapphirePokémon Sun en Pokémon Moon. Al deze spellen kunnen pokémon vanop je spelsysteem naar de online storage sturen. Vanuit de bank kan je ze dan ook weer terughalen naar een van de spellen, met een belangrijke uitzondering: pokémon die in Pokémon Sun of Pokémon Moon hebben verbleven, kunnen niet naar spellen van de vorige generatie migreren. Denk dus goed na voor je je fancy Mewtwo van Pokémon Y naar Pokémon Moon overzet, want je zal hem hierna nooit meer naar Pokémon Y kunnen terughalen.

Daarnaast heeft Pokémon Bank nog enkele andere nieuwe features gekregen. Er is nu een zoekfunctie, je kan boxen groeperen en Pokémon Bank houdt allerlei statistieken van je avonturen in Pokémon XPokémon YPokémon Omega RubyPokémon Alpha SapphirePokémon Sun en Pokémon Moon bij. Wat echter het uniekst is, is dat de Pokémon Bank ook functioneert als national Pokédex. Pokémon Sun en Pokémon Moon lijken voorlopig geen national Pokédex te hebben, dus wie een mooie, volle Pokédex wil met alle 801 ‘mon, kan die alleen via Pokémon Bank raadplegen.

PKMN_Transporter

Poké Transporter is enkel eenrichtingsverkeer. Via deze applicatie kan je pokémon die je gevangen hebt op Pokémon BlackPokémon WhitePokémon Black 2 en Pokémon White 2 naar de Bank brengen en downloaden naar je exemplaar van Pokémon SunPokémon MoonPokémon XPokémon YPokémon Omega Ruby of Pokémon Alpha Sapphire. Als ze via de Transporter eenmaal op de Bank zijn geraakt, gelden dezelfde regels als hierboven.
Bovendien kan de Pokémon Transporter ook gebruikt worden om je monstertjes van de Virtual Console-versies van Pokémon RedPokémon Blue en Pokémon Yellow naar de Bank over te zetten. Deze kunnen echter niet naar de spellen van generatie 6 overgezet worden, maar enkel naar Pokémon Sun en Pokémon Moon.
Weet wel dat de pokémon die je via hacks, cheats of glitches hebt verkregen, normaal niet zullen kunnen transfereren. Je zal de Mew-glitch van de eerste generatie dus niet kunnen gebruiken om een leger Mews naar je Alola-avontuur te brengen.

mew-glitch

Het overbrengen van pokémon van de virtual console is mogelijk een van de interessantste opties van deze update. Sommige pokémon konden bepaalde moves enkel leren in de eerste generatie spellen. Zo kan je nu voor het allereerst sinds jaren een Articuno de move Bubblebeam aanleren, wat zeker geen overbodige luxe is gezien zijn zwakte tegen fire types. Wat bovendien nóg mooier is, is het feit dat pokémon die je overbrengt van Pokémon RedPokémon Blue en Pokémon Yellow minstens drie perfecte IV’s hebben (best relevant voor wie graag competitief speelt) en dat ze allemaal beschikken over hun hidden ability, die vaak sterker is dan hun reguliere abilities.

Over Mew gesproken. Wie voor 2 oktober 2017 Pokémon Bank installeert en gebruikt, krijgt van de systeembeheerde Brigette een Mewnium Z kristal, waardoor Mew in Pokémon Sun of Pokémon Moon de krachtige Z-move Genesis Supernova kan gebruiken in plaats van Psychic. Deze move doet behoorlijk wat schade en verandert de arena bovendien in Psychic Terrain, wat ervoor zorgt dat psychic-type moves sterker worden.

genesis supernova

Mewnium Z is niet de enige beloning die je krijgt voor het gebruik van Pokémon Bank. Net zoals vroeger kan je ook weer kiezen om ofwel Poké Miles of Battle Points te krijgen door de software te gebruiken. Gezien de items die je met Poké Miles kan kopen heel wat duffer zijn dan de nuttige items waarvoor je Battle Points bij de Battle Tree in Pokémon Sun en Pokémon Moon kan inwisselen, kunnen we je aanbevelen steeds voor de Points te kiezen in plaats van voor de Miles.

Door Pokémon Bank en Poké Tranporter te combineren met je oudere spellen, krijg je meer mogelijke manieren om je pokémon te trainen en teams samen te stellen dan ooit tevoren. En voor het eerst kan je ze echt allemaal vangen!

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties