Playstation Experience samenvatting

0

Naast de Game Awards was er in Las Vegas nog iets te doen dit weekend. Tegelijkertijd vond ook de 2-daagse Playstation Experience plaats met ook hier een aantal verrukkelijke announcements. Sony organiseert deze mini-conferentie voor het eerst dit jaar en het is de kans om wat nieuws te krijgen over de kerntitels van de Playstation 4 en Vita. Tijd voor een kleine recap van de sappigste nieuwtjes uit dit evenement.

De toon is meteen gezet voor deze eerste editie met onder andere de eerste gameplay voor Uncharted 4, een lange gameplaysessie op de veelbelovende No Man’s Sky, intrigerende nieuwkomer Drawn To Death, de grote retour van Braid’s geestesvader Jonathan Blow en zijn langverwachte The Witness en de mysterieuze trailer van niets minder dan een nieuwe Street Fighter V !

Uncharted 4

Het zag er al geweldig uit op PS3, op PS4 is dit nog zoveel beter. De trailer toont Drake in fantastisch detail, in een wereld die er nog nooit zo mooi uitzag. Animatie maakt ook een grote sprong vooruit voor meer mogelijkheid en realisme tijdens het klimmen en vechten. De wil van de makers om nieuwe en typische gameplay elementen te combineren is alleszins zeer aanmoedigend. Meer dan een vage 2015 werd voor de releaseperiode niet gegeven.

No Man’s Sky

No Man’s Sky beschouwt zich niet als een open wereld spel maar als een open universe ervaring en dat zegt al genoeg over de ambities. Deze laatste trailer laat blijken dat de mensen bij HelloGames goed op weg zijn om deze ook waar te maken. De trailer toont de overgang van de ene planeet naar de andere in een spelterrein zo groot als een universum. Wat er op de planeten te doen zal zijn en hoe divers deze zullen zijn wordt even getoond op het einde maar zegt natuurlijk niets over het eindproduct. In ieder geval, razendbenieuwd.

Drawn To Death

Met zijn aparte stijl en nerveuze gameplay heeft Drawn To Death indruk gemaakt met zijn pre-alpha filmpje. We zien hier hoe kribbeltekeningen van een gestoorde tiener het uitvechten tot de dood in zijn notitieboek. Het klinkt leuk en zo ziet het er dus ook uit. Oordeel zelf maar, want buiten de trailer is er weinig andere info gegeven.

The Witness

The Witness, het nieuwe project van Jonathan Blow, is duidelijk een ode aan niet lineaire point’n’click spellen uit de tijd zoals Myst. De speler heeft volledige vrijheid van waar hij naartoe gaat en wat hij doet in de wereld. Wat er te doen valt zijn een hoop cryptische puzzles oplossen om het hele eiland te ontdekken. Cryptisch, want snappen wat er van je verwacht wordt is soms moeilijker dan de opdracht zelf. De graphische stijl is heel beheerst en rustgevend zoals je dat verwacht van dergelijk spel. Kijk gerust naar de gameplay, samen met de maker, om zelf een idee te hebben. Het spel kom uit ‘wanneer het af is’ op PS4, PC en later iOS.

Street Fighter V

Vlak voor de conferentie verscheen een schijnbaar gelekte trailer van Street Fighter V die het web in rep en roer zette. Geen uitleg, enkel footage van een gevecht. Toen het Capcom’s beurt was om te spreken kreeg het publiek te horen dat ze Ultra Street Fighter IV naar de PS4 brengen. Maar het echte nieuws bleef niet lang achter en de officiele aankondiging van de nieuwe Street fighter is dus een feit, helaas zonder datum. Wel zal deze toelaten PS4 en Pc spelers met elkaar te spelen, een unicum. Feast your eyes on this!

Natuurlijk was dit niet het enige dat te beleven viel. Naast deze kleppers kregen we ook een stevige lading nieuwtjes naar ons edel hoofd geslingerd. Zo werd ook aangekondigd dat Grim Fandango en Day of the Tentacle, twee pilaren van het point’n’click genre, naar de PS4 zullen komen in geremasterde versies. Nog tal van games volgen dezelfde weg, waaronder ook de PC versie van Final Fantasy VII, Bastion, The Forest en Shovel Knight. Buiten ports was er ook ruim tijd voor tal van indie developers om hun project eens in de verf te zetten. De meest bijblijvende zijn zeker en vast Darkest Dungeon, een übermoeilijke cartooon-RPG, Skytorn, lekker nerveus 2D actiespel en Wattam, een bizarre nietszeggende trailer die uiteindelijk iedereen in zijn ban hield. Hieronder vind je de lijst van games dat naar Sony machines komen en links naar de beste trailers van de avond. Maak je popcorn alvast klaar.

Announcements

 • The Banner Saga – PS Vita
 • Bastion – PS4, PS Vita
 • Broken Age – PS4, PS Vita
 • Day of the Tentacle: Special Edition – PS4, PS Vita
 • Final Fantasy VII – PS4
 • The Forest  – PS4
 • Grim Fandango : Remastered – PS4
 • Orcs Must Die! Unchained – PS4
 • Resident Evil: Revelations 2 – PS Vita
 • Shovel Knight – PS3, PS4
 • Suikoden I and II – PS Vita

Trailers

 

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties