Overzicht: Super Smash Bros. Direct 15/12/2015

0

Het tijdstip is aangebroken, beste Geeksters. Na uren, wat zeg ik, DAGEN van oplaaiende emoties, Falcon Punches, Reflects, Bob-ombexplosies en Amiibo bashing lijkt het erop dat Smash Bros. 4 contentmatig het einde van diens Latijn benadert.  Meer dan een jaar nadat de game het levenslicht zag, maakten Nintendo en Masahiro Sakurai de laatste brok updates bekend in de allerlaatste Smash Bros. Direct. Jep, de aller-allerlaatste. Maar laat die finale brok DLC nu net een afsluiter van jewelste zijn…

Corrin Chooses For Smash!

Corrin-smash

“Join the battle in Smash”

De Smash Bros. Direct trapte zoals gewoonlijk de deur van onze verwachtingen meteen aan diggelen met de aankondiging van het zesde (!) Fire Emblem-personage dat zal toegevoegd worden aan het raster. Corrin, het hoofdpersonage van het aanstormende Fire Emblem Fates zal vanaf februari beschikbaar zijn als DLC voor Smash Bros en dat voor 5,99 euro op beide versies of 4,99 euro op één van beide.

corrin-smash

Wie wederom een “kloon”-personage vreest, mag op beide oren slapen. Corrin is meer dan een zoveelste Marth-kloon, oh zoveel meer. Vergelijkbaar met het personage Robin, kan je zowel met de mannelijke als vrouwelijke avatar van Corrin spelen. Daar houdt de vergelijking echter op. Waar Fire Emblem-personages doorgaans ten strijde trekken met hun arsenaal aan zwaarden, haalt Corrin nog een extra trucje te voorschijn. Metamorfose. In de verhaallijn van Fire Emblem Fates is Corrin immers een drakenling, half draak en half mens. Zoals de Mamakete uit de Fire Emblem-reeks is hij/zij in staat te morfen naar een drakenversie van zichzelf en meer nog, afzonderlijke lichaamsdelen te morfen indien nodig.Vleugels, check. Klauwen? Check.

Corrin - Smash

Dragon Counter Rush

Met deze informatie is het dev team van Sakurai duidelijk aan de slag gegaan om een personage te bouwen dat wellicht een heel andere speelstijl zal hebben dan een Marth of Lucina. Bij deze DLC zit helaas geen nieuwe stage, maar respectievelijk twee nieuwe soundtracks en trofeeën voor de Wii U- en Nintendo 3DS-versie. Had ik trouwens al vermeld dat zijn/haar zwaard een kettingzaag is? My sword hand twitches, straining against my iron will. 

Cloud Storms Into Battle!

Iets dat op de laatste Nintendo Direct werkelijk het internet in twee brak. Het nieuws dat Cloud Strife, het hoofdpersonage en vlaggenschip uit Final Fantasy VII – een titel die nooit op een Nintendo Console is uitgekomen – Smash zou vervoegen, sloeg de meesten met verstomming.

cloud-smash

Nu de wereld al wat bekomen is van de initiële schok, geeft Sakurai ons in de laatste Smash Bros. Direct meer info over Cloud als speelbaar Smash-personage. Om het Final Fantasy-gevoel zo hoog mogelijk te houden, heeft het development team hemel en aarde verzet om Cloud zo PSX FFVII als mogelijk te laten aanvoelen, originele sound effects en visuals inbegrepen. De harten van long time gamers smelten collectief bij het zien van zo’n mooie collaboratie. Faith in gaming restored.

Cloud bezit ook een Limit Break-meter, vergelijkbaar met Little Mac’s K.O. meter die, eens vol, zijn aanvallen een eenmalige boost kan geven. En die boosts zijn zo hard, dat het zeker de moeite loont die Limit Break continu in de gaten te houden en manueel nog wat extra op te laden. Dit lijkt vooral handig voor de recovery move, die er zonder Limit Break niet echt “recovery” uitziet.

cloud-smash

Cloud en Bahamut

Naast Cloud als DLC personage krijgen we samen met hem ook een nieuwe stage, genaamd Midgar, waar we om de oren geslaan worden met Final Fantasy Summons. Oude bekenden zoals Ifrit, Ramuh, Odin, Bahamut en Leviathan, allen zijn ze van de partij. Summonen doe je door met je vechter Materia te verzamelen dat doorheen de stage verschijnt. Eens opgeroepen, zal een random gekozen summon chaos en paniek veroorzaken op de stage in kwestie, ten voordele van de speler die hem opgeroepen heeft. Chaos reigns.

Oh, en Cloud is NU al beschikbaar.  See you guys in Midgar!

Bayonetta Gets Wicked!

En toen. Het moment waar we al ettelijke maanden op wachtten, hét gloriemoment van de Smash Bros. Direct. De uitkomst van de Smash Ballot-poll, waar Nintendo de populairste keuze beloofde te incorporeren in Smash. Nagelbijtend worden we geteased door een sequentie met Pit, maar dan barstte de geweldigheid los. Bayonetta, ze is er.

Bayonetta-smash

Wat hou ik van de Nintendo Community. Uit de populairste keuzes van de Ballot werd er ingezoomd op de meest realistische intredes en dan werd specifiek de keuze gemaakt voor Bayonetta. Bayonetta 2, de alomgeprezen Wii U exclusive, krijgt hiermee de perfecte goedkeurende knik van de Nintendo-thuisbasis. Dat Platinum Games verdraaid goed bezig is.

Ook hier is het development team volgens Sakurai tot het uiterste te gaan om de bekende Bayonetta feel in het personage te verwezenlijken. Witch Time, Madam Butterfly, imposante camera-poses en taunts, allemaal zijn ze aanwezig. Collectieve bloedneuzen.

Sommige moves van Bayonetta lijken ook uiterst gemeen te zijn, met auto evades, time freezes en een bereik dat evenwaardig lijkt aan dat van Palutena. Reken er maar op dat Bayonetta een veelgekozen personage zal zijn op menig tornooi. Niet meer dan terecht.

Bayonetta zal, net als Corrin, pas in februari beschikbaar zijn.

Bayonetta-smash

Mii Costumes

Geen Smash Bros. Direct zonder Mii-kostuums en dat is hier niet anders. De laatste toevoegingen aan het Mii Fighter-repertoire ziet oude bekenden Tails en Knuckles, Geno, Ashley, Nobunaga, Bionic Armour en Chocobo’s hun opwachting maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarnaast werden we nog eens herinnerd aan de Amiibo’s van Ryu en Roy, die het levenslicht zullen zien op 18 maart 2016.

amiibo-smash

Roy, Ryu en R.O.B.

En dat concludeert de laatste Smash Bros. Direct. Over en uit voor het team van Masahiro Sakurai, dat zich nu volledig op andere en nieuwe zaken kan smijten. Onze redactie kan alleen maar hopen dat ze dezelfde awesomeness en passie in nieuwe projecten steken. Als glorieuze uitsmijter vinden jullie hieronder officieel artwork van gerenommeerde artiesten Yusuke Kozaki, Tetsuya Nomura(!) en Eiji Funahashi. Robbertje Smash, iemand?

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties