Overzicht PS Plus september 2019: Batman: Arkham Knight & Darksiders III

0

September start voor scholieren rustig en gelukkig maar, want Sony laat deze maand twee kanjers los op hun PS Plus-leden. Te beginnen met Darksiders III, dat nog geen volledig jaar in de winkelrekken ligt. Deze maand kan je die gewoonweg gratis downloaden, dat is straf. Misschien heeft de recente aankondiging van Darksiders: Genesis daar mee te maken? Daarnaast is er ook het spannende Batman: Arkham Knight. Het slotstuk in de Batman: Arkham-reeks. Wie deze kaskraker uit 2015 heeft laten liggen, moet nu zijn kans grijpen. Why? Because it’s Batman!

Batman: Arkham Knight

De Batman: Arkham-reeks is een sterke toevoeging aan het Batman-imperium. De eerste game in de reeks, Batman: Arkham Asylum, is geschreven door Paul Dini: een bekende voor fans van de Batman-comics. Je voelt in deze reeks dat de games met liefde en ervaring zijn geschreven. Het verhaal is scherp en toont niet alleen de rechtvaardige, maar ook de obsessieve kant van Bruce Wayne. Hoewel de eerste game zich afspeelt in het Arkham Asylum zelf, evolueerde de game naar een altijd groter wordende wereld in Gotham.

Vlot als een vleermuis

De sombere stad voelt in deze games nooit leeg aan. Er is om elke hoek wel een misdaad op te lossen, een raadsel te ontwarren of collectibles te verzamelen. Allemaal optioneel naast de missies die het grotere verhaal vertellen. In dit laatste hoofdstuk neem je het op tegen Scarecrow. Hij bedreigt de stad met een giftig hallucinerend gas. De burgers ontvluchten Gotham en zo krijgen misdadigers vrij spel. Je zal zeker oude vertrouwden tegenkomen die meteen een lach op je gezicht zullen brengen. Jij moet dus als Batman de stad opnieuw verlossen van dit ongedierte en dat buurt per buurt. De gameplay laat je vlot genoeg door de stad zweven over de gure straatjes en tot boven de grote elitaire flatgebouwen. Daarnaast krijg je meerdere combo’s en gadgets om je vijanden uit te schakelen. Deze kan je upgraden en uitbouwen naar eigen keuze. Hoewel de meeste gevechten te makkelijk en repetitief zijn, zorgen de gadgets voor uren spelplezier.

Ik heb genoten van elke game, maar laat je niet afschrikken als je de vorige gemist hebt. Batman: Arkham Knight is zeker te genieten op zichzelf. Er is ook een bibliotheek in de game met voldoende achtergrond over het verhaal en de personages. Wil je toch de volledige ervaring, vraag dan aan je butler om Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City & Batman: Arkham Origins in huis te halen. Be the (k)night, be Batman. Play.

Darksiders III

Darksiders III is het vervolg op Darksiders II en allebei samen vormen ze de proloog voor het originele Darksiders uit 2010. Een beetje verwarrend, maar daarvoor heb je Geekster. In de eerste Darksiders-game speel je als War, één van de vier ruiters van de Apocalyps. Je bent beschuldigd als veroorzaker van de Apocalyps, de strijd tussen hemel en hel. Engelen en demonen vechten deze uit op de aarde en dat gaat ten koste van de mensheid helaas. Uiteraard ben je onschuldig en 100 jaar na de feiten krijg je de kans om dat te bewijzen. In Darksiders II speel je als Death, de broer van War. Je probeert er niet alleen je broer te bevrijden voor de feiten in de eerste game zich afspelen, maar ook de mensheid terug te krijgen na de Apocalyps. Dan komen we bij Darksiders III waar je speelt als Fury, de zus van de andere drie ruiters. Terwijl War gevangen zit en Death de mensheid gaat redden, krijg jij de opdracht om de zeven hoofdzonden terug op te sluiten. Er zit nog meer achtergrond in het overkoepelende verhaal, maar daarvoor verwijzen we je naar de games zelf of een korte zoekopdracht op YouTube.

Zwepen, zwaarden & magie

De gameplay kan je omschrijven als een mix tussen de hack and slash-stijl uit God of War en het missie- & puzzelsysteem uit Zelda-games. Bij mij bleef er vooral een God of War-nasmaakje hangen door de focus op het vechten. Je krijgt met Fury minder hordes vijanden voorgeschoteld, maar wel meer uitdagend. Daarvoor krijg je een arsenaal aan badass wapens zoals zwepen, zwaarden & magie. Allemaal zijn ze toepasselijk voor een ruiter van de Apocalyps. Daarmee ga je aan de slag in een open wereld om de verschillende hoofdzonden een kopje kleiner te krijgen. De gevechtsmechanieken blijven het meest plezierige in de games.

De reeks heeft trouwens geen makkelijke geschiedenis. THQ kocht de originele developers, Vigil Games, maar ging uiteindelijk failliet. Veel van de originele developers gingen aan de slag bij Gunfire Games en werkten daar verder aan de opvolgers. Ondertussen zijn ook zij overgenomen, maar nu door THQ Nordic. Enkele strubbelingen waren voelbaar toen de game uitkwam. Zo waren er enkele bugs en de grafische uitwerking is ook niet op hetzelfde niveau als andere games tegenwoordig. Ondertussen zijn er al updates en patches uit die de game zeker de moeite waard maken. Play.

Jaarabonnement PS Plus bij bol.com

Share.

About Author

Avatar

Probeert dagelijks of de Force werkt, zoekt in elk kast naar Narnia en blijft geloven dat die brief van Zweinstein gewoon vertraging heeft opgelopen bij de post. Gelukkig zijn er genoeg games om de tussentijd te vullen.

Reacties