Overzicht PS Plus september 2016

0

Deze maand heeft PS Plus voor ieders wat: voor op PS4 hebben we een steenhard spel en een van de bekendste indies in petto. Op PS3 mag je aan de slag met Ubisoft’s BP (bekende Pers) en een trippy ervaring. Tenslotte krijg je op vita een typische generische 2D-platformer en een visual novel. Zoals je kunt zien: variatie alom! Lees hier in detail waaraan je je allemaal kunt verwachten deze maand.

Journey (PS4)

Bij velen al bekend als een prachtig spel waarin je de top van een berg dient te bereiken voor een of ander doel, maar zoals de titel het al zegt: it’s about the journey. Nu kunnen eindelijk alle twijfelaars dit pareltje een kans geven. Maar voor mensen die het spel al hebben staan in hun bibliotheek is dit goed nieuws. Zo zul je pakken sneller terug mensen online vinden om met hen de berg te bereiken en samen te kunnen apegapen naar de mooie zandbergen en dromerige locaties. Lees zeker onze review voor nog meer informatie waarom dit een absolute must-play is.

Lords of the Fallen (PS4)

Een half jaar terug mochten de Xboners zich verheugen aan Lords of the Fallen, en nu mogen de mensen met een PS4 ook een poging wagen in dit spel. Voordat we Salt & Sanctuary, Hyper LIght Drifter en andere games hadden, was deze de eerste waarbij de benaming “souls-like” werd gebruikt, en dit is dan ook een gemakkelijkere versie. Je speelt er Harkyn, in zijn queeste om een kwade god te verhinderen zijn haat over de wereld te spuwen in de vorm van demonen. Op het menu: duistere kerkers, brutale animaties en tragere maar veeleisende gevechten overgoten met RPG-elementen. Kritieken voor het spel waren vrij positief, maar enkele bugs, gemakkelijke bazen en gebrek aan eigen identiteit ten opzichte van Dark Souls waren de meest vermelde minpunten.

Prince of Persia: The Forgotten Sands (PS3)

Na de ietswat minder positief onthaalde Prince of Persia uit 2008, bracht Ubisoft de acrobatische aristocraat terug naar zijn roots in The Forgotten Sands. Hierin is de gameplay grotendeels hetzelfde. Je moet klimmen, springen, salto’s maken, de tijd terugspoelen en vijanden aan stukken hakken. Nieuwigheden zijn de manipulatie van zowel zand als water om extra pilaren te maken of te kunnen lopen op watervallen zoals Jesus, moest hij in het cirque du soleil hebben gezeten.

Datura (PS3)

Ogen open. Je ontwaakt in een ambulance. Paniekerig probeer je te ontsnappen van al die kabels en draden in je lijf. Je valt terug flauw en wordt wakker in dit trippy bos, vol met Datura bloemen. Vervolgens mag je rondlopen en allerlei vreemde scenario’s tegenkomen. Het leuke aan deze titel is dat hij ook speelbaar is met de Playstation Move, dus een prima gelegenheid om de controller en camera terug van onder het stof te halen.

Badland (PS4, PS3, Vita)

Natuurlijk is geen enkele maand compleet zonder een run-of-the-mill platformer. In 2D uiteraard, zoals het hoort. In deze mobile-port bestuur je een klein monstertje doorheen honderden levels. Je dient power-ups te pakken om sneller te gaan, om te groeien, om te klonen. Er moeten hendels overgehaald worden en er zijn ook talloze optionele levels voor als je toch maar niet genoeg kunt krijgen van de simplistische gameplay.

Amnesia: Memories (Vita)

Drie jaar. Het is drie jaar geleden sinds we nog eens onze tanden mochten zetten in een visual novel. Toen kregen we Zero Escape: Virtue’s Last Reward, de voorganger van Zero Time Dilemma. Nu hebben we de iets meer romantisch getinte Amnesia: Memories om naar uit te kijken. Wees bereid om je hart te openen aan een van de knappe jongens en deel romantische avonturen met hen. Pak een doos zakdoekjes (voor tranen, beste lezers, niet voor onkuise handelingen) en geef deze titel een kans.

Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties