Overzicht PS Plus juli 2015

0

De eerste dinsdag van de maand, dat betekent nieuwe gratis games voor PS Plus subscribers (eenmaal de werken aan het Playstation Network afgerond zijn). Eigenaars van een PS4 blijven de grootste gelukkige winnaars, maar eigenaars van een PS3 zullen zich niet zo vrolijk voelen bij het geringe aanbod van deze maand. Wat ook vaststaat is dat er deze maand geen games van de grote gamestudio’s bijzitten. Geekster geeft een kort overzicht van wat je op je consoles kan spelen met de games van PS Plus juli 2015:

 

Rocket League (PS4)

rocketleaguelogo

Rocket League is een gloednieuwe sequel op Supersonic Acrobatic Robot-Powered Battle-Cars. In dit spel van Psyonix speel je wedstrijden waarbij je probeert om een massieve bal in het doel van de tegenspelers te krijgen en weg te houden van je eigen goal. Zoals de naam echter doet vermoeden controleer je in dit spel geen elf overbetaalde sportmannen, maar eerder grote remote controlled wagens met rocket boosters. Deze kan je gebruiken om de bal richting een goal of je medespelers te sturen, maar ook om je tegenstanders tijdelijk uit te schakelen. Om voor extra effect te zorgen kan je eerst op de muren van het veld rijden eer je je boost inschakelt. Dit alles zorgt voor een hele hoop madness en spectaculaire beelden.

Je kan Rocket League plaatselijk of online in chaotische matchen in single player en multiplayer spelen (elk team kan 1-4 spelers hebben). Bovendien is het spel cross-play met Steam en kan je dus samen spelen met pc gamers, of kan je gebruik maken van private servers of dedicated servers Een nieuwe soort esports lijkt geboren te zijn! Aangezien je de insanity moet zien om ze te geloven, is hier een filmpje van zeer spectaculaire momenten uit de betaversie, die je pas na veel oefenen (of met heel veel geluk) zal kunnen naspelen.

 

Styx: Master of Shadows (PS4) (originele release: 2014)

Styx

Styx is de eerste van alle goblins in de wereld van Of Orcs and Men. Zijn doel in dit third person stealth spel van Cyanide Studios is om het hart van de World-Tree, de bron van het mysterieuze Amber, te stelen. In tegenstelling tot niet nader genoemde games met stealth en assassins, is het in dit spel niet de bedoeling om met counter-kills hele garnizoenen uit te roeien. Je moet proberen om in de schaduw te blijven en zonder bemerkt te worden door mensen of elfen vooruitgang te boeken doorheen de Tower of Akenash. Hiervoor kan je jezelf onder meer onzichtbaar maken, vijanden in het gebied detecteren of zelfs met een clone de omgeving verkennen. Guards vermoorden is uiteraard ook een optie, maar dat doe je best als ze alleen zijn of je het op een “ongeval” kan laten lijken. Met meerdere moeilijkheidsgraden en massieve levels zal je dus een tijdje bezig zijn met dit spel.

 

Entwined (PS4, PS Vita) (originele release: 2014)

entwined

PixelOpus gaf in 2014 Entwined uit, een music and rhythm spel waarbij twee verliefde zielen, een vis en een vogel, proberen om bij elkaar te komen. Je concentratie zal op de proef gesteld worden, want je bestuurt elke ziel afzonderlijk met één van je twee analog sticks. Je reist doorheen abstracte landschappen en tunnels vol met orbs op de tonen van een atmosferische soundtrack. Het doel van dit korte spel is om met elke enkel de orbs in je eigen kleur aan te raken, en die van de andere kleur aan de andere ziel over te laten. Sommige orbs moeten door beide zielen tegelijkertijd aangeraakt worden, en op het einde van elke reis moet je proberen de zielen te laten fusen.

 

Mousecraft (PS4, PS3, PS Vita) (originele release: 2014)

mousecraft

In dit Lemmings-achtig spel van Crunching Koalas probeer je als de Science Cat Shrödinger een hoop schattige muizen met behulp van Tetris-blokken doorheen verschillende parcours te leiden. Hierbij is het de bedoeling dat je je muizen naar zowel lekkere kaas leidt als naar blauwe shards waarmee je volgende levels kan unlocken. Dit zal echter niet probleemloos gaan, want je moet je muizen helpen hindernissen en gevaren ontwijken zoals water, mechanische evil mice, ontploffende blokken, bijtend zuur, etc.

 

rain (PS3) (originele release: 2013)

rainlogo

In het third person puzzle spel rain volgt een kleine jongen een misterieus meisje naar een andere dimensie waar het altijd regent, waar ze achtervolgd worden door de angstaanjagende The Unknown en waar ze ook nog op hun hoede moeten zijn voor andere monsters. Ontwikkelaar SCE Japan Studio heeft, zoals de naam van het spel al doet vermoeden, van de regen een centraal element gemaakt. De jongen, het meisje en alle vijanden zijn namelijk alleen maar in de regen zichtbaar. Je zal je dus in dit atmosferisch spel onder afdakken, in open kasten en zelfs onder vriendelijke wezens moeten verstoppen om niet door vijanden gezien te worden. Om je te helpen een onzichtbaar personage te besturen en puzzels op te lossen kan je wel in plassen nog je voeten zien bewegen.

 

Geometry Wars 3: Dimensions (PS Vita) (originele release: 2014)

Geometry-Wars-3-Dimensions-LG

De shoot‘em up Geometry Wars 3: Dimensions van Lucid Games was al beschikbaar op PS3 en PS4, maar komt nu gratis naar de PS Vita. In dit spel moet je, zoals in elke shoot’em up, met een klein ruimteschip het opnemen tegen een hele hoop andere vijanden (in dit geval geometrische figuren zoals een cirkel, een ruit of een vierkant) en proberen hun projectielen te ontwijken een een spel met een hoge moeilijkheidsgraad en steeds meer kans op echte bullet hell. Ook de strijdperken waarop en waarover je je verplaatst bestaan uit geometrische 3D-figuren zoals cilinders, bollen en zandlopers. Naast klassieke modussen, waarbij je eerst een groot aantal vijanden en dan een creatief baasgevecht moet overleven, zijn er ook modussen zoals Pacifism (waarbij je geen enkele vijand mag neerschieten) of Claustrofobia (waarbij de muren langzaam aan steeds dichter en dichter komen tot het onmogelijk is om ze te ontwijken). Om je te helpen overleven kan je een heleboel verschillende drones inschakelen, die je bijvoorbeeld helpen schieten of meer verdediging geven. Je kan het spel spelen in single player of multiplayer.

 

 

Share.

About Author

Michiel Van Belle

Michiel Van Belle speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Zijn grote geeky love is soundtracks.

Reacties