Overzicht PS Plus Januari 2017

0

Het nieuwe jaar is begonnen en Sony begint januari met een nieuwe lading PS Plus games. Deze maand kun je je tanden zetten in een klassieke adventure titel, een paar indies met interessante mechanics en natuurlijk hoort er ook een vita-spel bij te steken dat voordien op smartphones en webbrowsers speelbaar was.

Day of the Tentacle Remastered (PS4, PS Vita)

Vond je Grim Fandango leuk wanneer deze een tijdje geleden op PS+ kwam? Zoja, dan ga je je met deze herwerkte Lucasarts-klassieker ook geweldig amuseren. Je speelt een van de drie speelbare vrienden die doorheen de tijd moeten reizen om de wereld te redden van de boosaardige tentakels. Je kunt kiezen om de originele of herwerkte versie te spelen, en net zoals twintig jaar geleden steekt de voorganger, Maniac Mansion, ook in deze remaster.

This War of Mine: The Little Ones (PS4)

Eerst was er de deprimerende This War of Mine, waarin jij een groepje mensen in leven moet houden die zich schuilhouden tijdens een oorlog. De ontwikkelaars vonden echter dat dit nog niet erg genoeg was en besloten om ons ook nog op te zadelen met fragiele mini-mensjes, die hun eigen noden en emoties hebben. Wil je nog meer weten over dit spel? Lees dan onze review waarin we nog dieper in de pro’s en con’s gaan van deze unieke invalshoek van het oorlogvoeren.

Blazerush (PS3)

Fan van arcade racing games? Dan zul je deze PS3 game ook wel kunnen smaken. Verzamel drie vrienden/slachtoffers en je kunt hier nog wel een paar potjes race fun uithalen.

The Swindle (PS3, PS4, PS Vita)

Laat je niet bedriegen door de simpele 2D handgetekende graphics. Let ook niet op de soms ietwat clunky gameplay. Trek je niets aan van het niet-bestaande verhaal. Wat je echter wel hebt, is een briljante mechanic waarin je maar honderd dagen hebt om succesvol een grote overval te plegen. Indien je in tijdsnood geraakt is het mogelijk om te falen en helemaal opnieuw te beginnen. We zouden hierover kunnen blijven schrijven, maar Mark Brown van Game Maker’s Toolkit kan het hierboven zoveel beter uitleggen waarom deze titel je tijd waard is.

Azkend 2 (Ps Vita)

Al eens eerder een paar uren verspild aan Candy Crush tot je geen gratis levens meer had? Dan is deze titel iets voor jou. Deze typische match three game biedt niets nieuw aan, maar dit is ook niet perse nodig. Soms heb je nu eens een simpele time-waster nodig, en dit lijkt perfect om Letter Quest van de troon te stoten.

Titan Souls (PS Vita, PS4)

Velen maakten bij deze titel al de vergelijking met Shadow of the Colossus of de Dark Souls games, maar deze vergelijkingen zijn echter oppervlakkig. Ja, je zult wandelen doorheen verlaten landschappen en vechten tegen enorme dodelijke bazen. In Titan Souls mag je niet geraakt worden, en heb je maar één enkele pijl. Hierdoor worden de gevechten eerder groot uitgevallen puzzels waarin je de patronen onder de knie moet krijgen.

Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties