Overzicht PS Plus April 2016

0

Op de eerste dinsdag van de maand mogen de Playstation Plussers onder ons zich weer verwachten aan een hele hoop games op PS3, PS4 en PS Vita. Brengt deze nieuwe maand verlossing voor de iets zwakkere gepasseerde maand? 

Dead Star (PS4)

Dead Star vond zijn oorsprong in een brainstormsessie, waarbij enorm veel gameconcepten over en weer werden geslingerd. Uiteindelijk is het spel van Armature Studio (opgericht door een paar makers van Metroid Prime) geëvolueerd tot wat je nu te zien krijgt. Met deze titel nemen de ontwikkelaars heel veel hooi op hun vork. Laten we hopen dat ze een hooivork hebben aangeschaft, en geen frietvorkje.

Deze titel is een online space shooter, waarbij je in twee ploegen van 10 man elk tegen elkaar mag beginnen knallen. Alhoewel het spel heel eenvoudig is om te leren, steken er ook enorm veel RPG-elementen in, zoals upgrades, skill trees en uit te werken strategieën tussen de teams.

Zombi (PS4)

Deze game is al een hele  tijd uit op de Wii U, en nu mogen de Playstation Plussers er zich ook aanzetten. Het jammere is wel dat de briljante local co-op geschrapt is. In het origineel kon dan de persoon met de gamepad zombies plaatsen op de map en moest de persoon met de wiimote zo lang mogelijk overleven.

Desondanks het gebrek aan MP biedt deze survival horrorgame nog een heel leuke campaign aan, met de twist dat als je personage dood gaat, die ook dood blijft en terug komt als één van de ondoden. Als je dan terug opnieuw begint, speel je een andere overlevende en moet je je voormalige personage een kopje kleiner maken om je handen te krijgen op die sweet, sweet loot.

A Virus Named Tom (PS VITA)

De ontwikkelaars zijn overduidelijk gegaan voor een Jetsons look, recht uit de Hanna-Barbera cartoons van vroeger. Je speelt zelf een virus, genaamd Tom, gecreëerd door een gestoorde professor en je moet machines uitschakelen. Op het eerste zicht lijkt het spel een variant te zijn van water door pijpen te laten lopen (of elektriciteit door circuits zoals in Bioshock), maar stilaan worden er allerlei elementen en vijanden aan toegevoegd, wat het spel veel hectischer maakt.

Shutshimi (PS VITA)

Nu, over het algemeen denkt men dat goudvissen een geheugen hebben van 10 seconden. Zo dachten de makers van dit spel ook, dus daarom duurt elke ronde maar 10 seconden en moet je als gespierde goudvis haaien, octopussen en meer aan flarden schieten. Tussen de rondes door kan je items kopen (opnieuw ook maar 10 seconden om te kiezen). Een leuke time-waster volgens ons.

I Am Alive (PS3)

Deze titel heeft lang vastgezeten in Development Hell, maar in 2012 is hij er eindelijk uitgeraakt. Op sommige vlakken sloeg deze wat tegen, zoals de grafische uitwerking en de gameplay kon een beetje houterig zijn, maar het introduceerde een paar interessante mechanics. Zo kun je vijanden onder schot houden met een geweer zonder kogels en een soort van Mexicaanse stand-off houden, en kun je mensen helpen door hen eten of medicijnen te geven. Ook is er een staminameter ingebouwd bij het klimmen en kun je handmatig checkpoints in de muren boren om de meter terug te vullen.

Savage Moon (PS3)

Deze game krijgt de titel van ” Teleurstelling van de maand “. Opnieuw krabt Sony aan hun schoenzool en werpen ze ons een indiegame toe die al vanaf 2008 te koop is. Een oud spel is daarom niet perse slecht, maar als het dan ook een spotgoedkoop spel is, geeft het toch een ondankbaar gevoel en krijgen we de indruk dat Sony stilaan de PS3 uit de PS+ line-up wilt ditchen als het rosse stiefkind van de familie.

Om eerlijk te zijn tegenover het spel zelf: in 2008 werd het redelijk positief onthaald door de pers, als een spannende tower defense game. Moest je deze titel leuk vinden, kun je ook altijd het extra DLC-pakket in huis halen.

Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties