20 jaar Pokémon: Pokémon Direct 26/02/2016

0

OH MY. Naar goede gewoonte maakte Nintendo weer wat sappig nieuws bekend in de vorm van een Nintendo Direct. Onze hypetrein stond nog in de startblokken toen we vernamen dat deze Direct, slechts vijf (correctie, ZES!) minuten ging duren. Edoch, zelfs zes minuten Nintendo Direct is genoeg om de hele Pokémon-community in lichterlaaie te zetten. Zes glorieuze minuten. We zoomen er naar aloude gewoonte nog even op in. 

De hype leek vertraagd maar al snel werd duidelijk dat ook deze hypetrein zoals een Rhydon doorheen de community raasde. Iedereen keek reikhalzend uit naar de Direct. Pokémon Go? Pokémon Z? Misschien Pokémon Rainbow? Een bevestiging van de gelekte trademarks? Elke fan had wel een andere theorie. De ene al beter dan de andere.

Gelukkig was daar Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company en lichtend baken in deze Direct om Directly naar ons de puntjes op de i te zetten.

Pokémon Direct

Hij bracht ons immers glorieus nieuws in de vorm van een trailer die je als Pokéfan recht in het hart raakt. Die van aan Pokémon Red & Blue de reis schetst die we tot nu toe gemaakt hebben. De verschillende generaties Pokémon-games, hoe ze mekaar aanvullen en op elkaar inspelen. Om dan de (open) deur in te trappen.

Sun & Moon

Pokémon Sun & Moon

Want jawel! De trademarks die daags voor de Direct gelekt werden op het net bleken de waarheid te onthullen! Eind 2016 maakt zowaar een nieuwe generatie Pokémon zijn opwachting. Helemaal juist, dus geen Pokémon Z als aanvulling op generatie zes, maar een volmondige inzet op generatie zeven. Geen sprake van een uitgave op een nieuwe handheld, maar volmondig een globale release op alle 3DS-systemen. Geen onlogische beslissing, die doet denken aan de release van Black&White 2 destijds op de Nintendo DS.

Helaas voor ons was dat ook het enige dat we zagen van de nieuwe game, buiten enkele beelden van naarstige developers aan het werk en enkele conceptbeelden van omgevingen en Pokécenters. Toch wel een klein gemis. Dat betekent wellicht dat we op E3 een grote brok van het spel zullen voorgeschoteld krijgen naar aanleiding van de release in de winter.

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarnaast maakte Ishihara ook bekend dat Pokébank zowel met Pokémon Sun & Moon als met de digitale heruitgaves van Pokémon Red/Blue/Yellow zal te combineren zijn. Interessant. Zéér interessant inderdaad.

Hebben jullie ook gekeken? Analyseer samen met ons de concept art in de comments! We zijn benieuwd naar wat jullie gespot hebben!

#TeamSun

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties