Overzicht: Nintendo Direct 5/11

0

“We will be bringing some Wii U and 3DS announcements DIRECTLY to you!”

Goh, wat heb ik die woorden gemist. Satoru Iwata, die E3 miste door zijn gezondheid, lijkt volledig hersteld. En luttele weken na zijn terugkeer, krijgen we meteen een nieuwe  Nintendo Direct geserveerd. Een good ol’ fashioned one zelfs! En dat wil zeggen: heel veel nieuwtjes in een kolkende, vertederend Japanse presentatie van 33 minuten. We geven jullie het overzicht!

De eerste aankondiging viel meteen met de deur in huis. Majora’s Mask 3D, een onderwerp van enorm veel discussie op verschillende fora, is eindelijk door Nintendo zelf aangekondigd! We kunnen dus met nostalgische oogjes uitkijken naar een rondje tijdreizen, maskermorfen en de meest obscure schurk uit het Zelda Universum ooit, Skull Kid. Deze titel kunnen we in de lente van volgend jaar verwachten. Er komt zelfs een Limited Edition Pack aan, dat er verdomd snazzy uitziet.

Limited Edition pack confirmed!

Limited Edition pack confirmed!

De NES Remix titels die we voorheen konden kopen op de Wii U E-Shop, worden nu ook getransporteerd naar de 3DS. Deze 3DS versie zou de Ultimate NES Remix heten en is de fusie van beide versies die we op de E-Shop vonden. Reken maar op nostalgie, met een edge. Zoals jullie weten, bestaat NES remix vooral uit een serie uitdagingen in de retro game settings van vroeger. Ultimate NES Remix is vanaf vandaag zelfs te downloaden!

Pokémon ORAS wordt versterkt met de release van een Diancie als Mystery Gift, doorheen België. Daarnaast zouden er speciale hardwarebundels vrijgegeven worden op de dag van release, die een speciaal gekleurde en transparante 2DS bevatten met het ORAS spel.

Persona fans kunnen zich ook verheugen op de eerste release van een Persona game op de Nintendo 3DS. In Persona Q: Shadow of the Labyrinth doorkruisen we een school geteisterd door het demonische rijk. Same old, same old high school dus. Deze game vermengt ook de typische Persona vechtstijl met de exploratie mechanics uit een andere Atlus franchise, Etrian Odyssey. Alweer een titel die zich eind november bij het Nintendo arsenaal mag voegen.

Persona Q

Persona Q

We kregen ook nieuws waar sommigen al geruime tijd ongeduldig op zitten wachten. Vanaf middernacht is (eindelijk!) Shovel Knight beschikbaar gesteld voor de Europese markt. Eindelijk kunnen we ons uitleven in de retro 8-bit NES feel van het spel met de machtige bezitter van de Shovelblade. De game is tegelijk beschikbaar op Wii U en 3DS. Beter laat dan nooit.

Shovel Knight

Shovel Knight

Naast Shovel Knight, kregen we ook tal van andere indie games te zien die er binnenkort aankomen op de E-Shop. SteamWorld Heist, Shantae and the Pirate’s Curse, Swords & Soldiers 2, Affordable Space Adventures, Azure Striker Gunvolt en Gunman Clive 2. Allemaal zien ze er op hun manier schitterend mooi en afgewerkt uit. De indie-scene op Wii U en 3DS wordt steeds mooier en mooier. Dat zien we graag.

We kregen ook een beetje meer nieuws over Monster Hunter 4 Ultimate, dat er begin 2015 aankomt. Zo kan je Felynes, de katten die je steeds vergezellen op missie, nu ook aankleden als Mario & Luigi. Een gimmick die blijkbaar verplicht is in elke game die Capcom uitbrengt op de Nintendo platformen.

Mario Luigi Felyne

Mario & Luigi Felyne

Daarnaast ook wat informatie over Code Name S.T.E.A.M. Nintendo geeft echter maar met mondjesmaat informatie vrij over deze strategische RPG van de makers van Fire Emblem. We hebben reeds kennis gemaakt met een functie genaamd Overwatch, waardoor je vijanden kan opwachten en in hinderlagen lokken, maar daarnaast zijn we nog steeds niet echt veel wijzer over het hele opzet van het spel. De release van Code Name S.T.E.A.M. staat gepland op mei 2015.

Daarna volgde een titel waar we op onze redactie steeds wilder en wilder van worden. In deze Direct kregen we een preview van maar liefst 70(!) levels uit Capt. Toad: Treasure Tracker. Zeer harde Pixar feels bij deze titel. De titel van “Meest vertederende game uit 2015” zal gaan tussen deze game en Yoshi’s Woolly World, me dunkt. Deze game ziet er immers uit als Super Mario 3-D World. Kleurrijk en tot in meest minutieuze details afgewerkt. Een titel om naar uit te kijken, hoewel we in Europa de titel later aankrijgen dan de rest van de wereld. We kunnen onze ogen verblijden met Capt. Toad vanaf 2 januari.

Captain Toad

Captain Toad

In de beelden van Kirby and the Rainbow Paintbrush zien we vooral hoe de multiplayer in zijn werk gaat. Je medespelers kunnen zich als Waddle Dee’s vrij bewegen doorheen de stages (in tegenstelling tot wie Kirby bestuurt). Zij kunnen de Kirby dan ondersteunen in het oplossen van allerlei puzzels, uitdagingen en het verslaan van de zwaardere vijanden.  Who needs Call of Duty als je heel veel klei hebt en een Kirby?

Kirby and the Rainbow Paintbrush: Multiplayer

Kirby and the Rainbow Paintbrush: Multiplayer

Voorts zien we vooral hoe de Amiibo’s werken met Mario Kart en Hyrule Warriors. In Mario Kart zullen bepaalde Amiibo’s speciale Nintendo costumes ontgrendelen voor je Mii. Per Amiibo is er dus een ander kostuum dat je voor je Mii kan gebruiken. Vooral die Capt. Falcon ziet er goed uit, al had ik liever iets gehoord van een ECHTE F-Zero game. Dit gemis wordt nog harder benadrukt door de DLC van Mario Kart, die er volgende week aankomt. De Blue Falcon én een F-Zero stage in Mario Kart? Draai nog even aan die dolk in mijn hart, Nintendo. Maar wat zien die DLC stages er beestachtig leuk uit. Oh, en Link. In Mario Kart. Toch even wennen.

Mii Amiibo costumes

Mii Amiibo costumes

In Hyrule Warriors kan je de Link Amiibo gebruiken om een nieuw wapen te gebruiken dat we kennen uit Twilight Princess. De Spinner, oftewel de Tol des Doods. Andere Amiibo’s geven je een random wapen, materiaal of rupees. Deze Koei-Tecmo alliantie blijft almaar beter en beter worden.

Spinner

Hyrule Warriors: Spinner

Xenoblade Chronicles X krijgen we ook opnieuw te zien. En bij R’hllor, wat ziet deze game er prachtig uit. We krijgen een eerste blik op hoe groot de overworld eigenlijk lijkt te zijn, hoe imposant de wezens van de vreemde planeet kunnen worden waar we met onze beschaving op strandden en we krijgen zelfs een voorproefje van de epische score van de film. Een topper in de maak? Ik hoop alvast van wel. Waarom is het nog geen 2015, vraag ik me dan af.

Xenoblade Chronicles X

Xenoblade Chronicles X

Shigeru Miyamoto blijkt ook een bezige Pikmin geweest te zijn, met de release van de Pikmin filmpjes, die recent ook op het Tokyo Film Festival getoond werden. Je kan deze short movies van ongeveer 20 minuten voor 5 euro in HD downloaden via Wii U, of in 3D downloaden op je 3DS. Daarnaast laat hij ons geen illusies. Pikmin is here to stay. Pikmin 4 lijkt dus geen ongewone toekomstmuziek.

Pikmin Short Movies

Pikmin Short Movies

Last but not least krijgen we de singleplayer campagne te zien van Splatoon, waar we met onze Squids ten strijde trekken tegen de Octopustroepen. En wees gerust, het chaos niveau lijkt nog steeds even hoog te zijn als in de multiplayerstand. Het is dus niet enkel een online multiplayerspel, zoals velen dachten. Ook dit is opnieuw een spel dat we wellicht in de zomer van 2015 kunnen verwachten. WANT.

Splatoon Singleplayer

Splatoon Singleplayer

Oh en had ik al gezegd dat de Duck Hunt Dog trailer geweldig is?

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties